www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

MEDİ-CE DUMANSIZ HAYAT İMKANI SUNUYOR

MEDİ-CE DUMANSIZ HAYAT İMKANI SUNUYOR

Sigaraya savaş açan Özel Medi-Ce İnegöl Hastanesi, bünyesinde sigara tiryakilerine yönelik oluşturduğu sigara bırakma polikliniği ile başvuran hastalarına dumansız bir hayat vaat ediyor.

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Talha Dumlu, Özel Medi-Ce İnegöl Hastanesi olarak sigarayı bırakmak isteyen herkesi ‘Sigara Bırakma Polikliniği’ne beklediklerini, vatandaşların hastanenin mesai saatleri içerisinde başvuru yapabileceklerini söyledi.

Hastane bünyesinde hizmet veren sigara bırakma polikliniği ile birçok sigara tiryakisine sigarayı bıraktırmayı amaçladıklarını ifade eden Yrd. Doç. Dr. Talha Dumlu, “Sigara Bırakma Polikliniğinin temel hedefleri sigaranın zararları ile ilgili toplumu bilinçlendirmek, sigara kullananların sigarayı bırakmasına yardımcı olmak, bırakmak isteyenlere cesaret vermek ve özellikle de gençlerin sigaraya başlamalarını önlemek” dedi.

Talha Dumlu, hastalara sigara bırakma yöntemlerinin anlatıldığı ve hastanın ilaç tedavisi açısından değerlendirildiği de vurgulayarak; “En büyük hedefimiz, sigara bırakma polikliniğimize başvuran hastalarımızın tamamına sigarayı bıraktırmak ve tekrar başlamasını engellemektir. 31 Mayıs Sigarasız Dünya Gününde de sigarayı bırakmak isteyen hastalarımıza profesyonel destek vermek için hastanemize bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Sigarayı bırakmaya kesin karar veren sigara bağımlılarının randevulu olarak polikliniğe başvurmaları halinde muayene ve aylık kontrollerinin yapılarak programa alındıkları ifade eden Dumlu, başvuranların 10. gününde sigarayı bırakmayı hedeflendiğinin de altını çizdi. Dumlu, sigara bağımlılığından kurtulmak isteyen hastaların 0224 711 01 21 - 711 70 80 nolu telefondan randevu alabileceklerini belirtti.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19