www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

MEDİCE SİGARAYA SAVAŞ AÇTI

MEDİCE SİGARAYA SAVAŞ AÇTI

Özel Medi-Ce İnegöl Hastanesi, sigarayı bırakmak isteyenler için ‘Sigara Bırakma Polikliniğini hizmete açtı.

Sigaraya savaş açan Özel Medi-Ce İnegöl Hastanesi, bünyesinde sigara tiryakilerine yönelik Sigara Bırakma Polikliniği hizmet vermeye başladı.

 

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Talha Dumlu, Özel Medi-Ce İnegöl Hastanesi olarak sigarayı bırakmak isteyen herkesi ‘Sigara Bırakma Polikliniği’ne beklediklerini, vatandaşların hastanenin mesai saatleri içerisinde başvuru yapabileceklerini söyledi. Hastane bünyesinde açılan sigara bırakma polikliniği ile birçok sigara tiryakisine sigarayı bıraktırmayı amaçladıklarını da ifade eden Yrd. Doç. Dr. Talha Dumlu, “Sigara Bırakma Polikliniğinin temel hedefi; sigaranın zararları ile ilgili toplumu bilinçlendirmek, sigara kullananların sigarayı bırakmasına yardımcı olmak, bırakmak isteyenlere cesaret vermek ve özellikle de gençlerin sigaraya başlamalarını önlemek” dedi.

HEDEF; TÜM HASTALARA SİGARAYI BIRAKTIRMAK

Talha Dumlu, hastalara sigara bırakma yöntemlerinin anlatıldığı ve hastanın ilaç tedavisi açısından değerlendirildiğini de vurgulayarak; “En büyük hedefimiz, sigara bırakma polikliniğimize başvuran hastalarımızın tamamına sigarayı bıraktırmak ve tekrar başlamasını engellemektir” diye konuştu.

BAŞVURANLAR 10 GÜN İÇERİSİNDE SİGARADAN KURTULACAK

Sigarayı bırakmaya kesin karar veren sigara bağımlılarının randevulu olarak polikliniğe başvurmaları halinde muayene ve aylık kontrollerinin yapılarak programa alındıkları da ifade eden Dumlu açıklamasında, başvuranların 10. gününde sigarayı bırakmalarının hedeflendiğine dikkat çekti. Dumlu, sigara bağımlılığından kurtulmak isteyen hastaların 0224 711 01 21 - 711 70 80 nolu telefondan randevu alabileceklerini belirtti.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,50% 0,29
  • EURO

    34,79% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2443,62% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00