www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

MEDİ-CE`YE YENİ DİYETİSYEN

MEDİ-CE`YE YENİ DİYETİSYEN

İstanbul Medipol Üniversitesi mezunu Diyetisyen Büşra Diler, Özel Medi-ce İnegöl Hastanesi`nde hasta kabul etmeye başladı.

Özel Medi-Ce Hastanesi’nin yeni diyetisyeni Büşra Diler, göreve başladı. Diler, ilçe halkına kendini tanıtmak amacıyla bir açıklama yaptı.

Diyetisyen Büşra Diler, 1991 yılında İzmir’de doğup büyüdüğünü belirterek; “9 yaşımdayken tayin sebebiyle çok sevdiğim İzmir’den ayrılıp Antalya’ya taşındık. 2009 yılında burslu olarak kazandığım Antalya Envar Koleji’nden mezun oldum.  2014 Haziran ayında İstanbul Medipol Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nden mezun oldum. Yetişkin hasta stajımı Medipol Mega Hastaneler Kompleksinde onkoloji, kardiyoloji, yoğun bakım, nöroloji, nefroloji ve gastroloji bölümlerinde 6 hafta olarak tamamladım. Tabi bu sırada poliklinikte kilo alma ve verme olarak hizmete devam ettim. Çocuk stajımı metabolizma hastalıkları, endokrinoloji, çocuk gastroloji bölümlerinde başarıyla bitirdim. Toplu Beslenme Sistemleri denilen yemekhane ve kurum stajlarımı ise Terakki Catering şirketinin Enka Spor Kulubü yemekhanesinde sporcular üzerine tamamladım. 4. sınıfın son stajını ise Uludağ Üniversitesi Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde yetişkin ve çocuk bölümlerinin hepsinde ve tüm polikiniklerde hasta bakarak tamamladım. UÜ. Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yoğun bakım hastalarına mama takviyesi ile ilgili eğitim aldım. Bunun dışında obezite cerrahisi ile ilgili çalışmalar yaptım. Şu an, Özel Medice İnegöl Hastanesi’nde diyetisyen olarak görev yapmaktayım” dedi.

 

GERÇEK DİYETİSYEN ÖNEMLİDİR

Diyetisyenlik alanı ile ilgili de bilgi veren Büşra Diler, “Diyetisyenler kişilerin kilo alma, kilo verme ve sağlıklı beslenme isteklerine yardımcı olan ve bu konudaki eğitimlerini hasta ve danışanlarıyla paylaşıp öğreten sağlık çalışanıdır. Halk arasında sadece zayıflama bazlı düşünülen diyetisyenlik, aslında çok geniş bir meslek alanıdır. Hastalıklara özel beslenme programlarının hazırlanması diyetisyenin görevidir ve bu tedavinin ilk ve sürekli devam edecek olan tek aşamasıdır. Biz buna tıbbî beslenme tedavisi diyoruz. Tıbbî beslenme tedavisi ile hastalıkları önleme, hastalıklardan korunma ve hastalığın ilerlemesini engelleme gibi en temel iyileştirme gerçekleştirilir. Çeşitli metabolik hastalıkların hastalığa özgü beslenme dışında hiçbir tedavisi yoktur ve ömür boyunca sürdürülmesi gereken programlardır. Bunlara çölyak ve fenilketonuri gibi hastalıkları örnek verebiliriz. Bunlar dışında kalp hastalıkları, kolesterol, şeker hastalığı, böbrek hastalıkları, karaciğer hastalıkları vb. hastalıklarda, beslenme tedavisi uygulanmalıdır. Hastalıklar, kendilerine özgü beslenme tedavileriyle olumlu seyredeceklerdir. Sadece hastalıklarda değil, hayat döngüsünde gebelik, emziklilik ve çocukluk dönemlerinde diyetisyen yardımı alınmalıdır. Gebelikte beslenme, emziklilikte beslenme ve çocukların doğduğu andan 18 yaşlarına kadar olan ihtiyaçlarına göre beslenme şeklinde ayrı ayrı bilgi paylaşımları yapılmalıdır. Bebeğin gelişimi güzel ilerlerken anne sağlığını da düşünerek beslenme programları uygulanmalıdır. Anne sütü almayan bebeklerde beslenme nasıl olur? Hamilelikte çok mide bulantısı yaşıyorum çaresi nedir? Gibi soruların baş muhatabı muhakkak ki diyetisyenlerdir. Hepsinin sonunda tabi ki günümüzün en büyük sorunu obezite var. Unutulmamalıdır ki kilo kontrolü sadece ve sadece diyetisyen eliyle yapılırsa sağlıklı ve geri dönüşsüz olacaktır. Televizyonlardaki tarifler, sporcular, sağlık eğitiminden geçmemiş kişilerin verdiği aktarvari bilgiler deneyenlerin sadece anlık ihtiyaçlarını karşılayıp uzun zaman zarfında sa­ğlığı ciddi derece tehdit eder. Bu sebeple; gerçek diyetisyen önemlidir” diye konuştu.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19