MEDYA OKURYAZARLIĞI SEÇMELİ DERS OLACAK

MEDYA OKURYAZARLIĞI SEÇMELİ DERS OLACAK

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, yeni eğitim öğretim sezonu ile ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Baştürk, kampüste yeni olarak Spor Lisesi, Tarım Lisesi ile Turizm ve Otelcilik Lisesi olacağını hatırlatarak, seçmeli medya okuryazar

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, 2013-2014 eğitim öğretim sezonunda ilkokul 1. sınıf ve anasınıfı öğrencilerinin kayıtlarını incelemek için bulunduğu Müşerref Muzaffer Samda İlköğretim Okulu’nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

104 ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILACAK

Bu hafta içerisinde ilçemizde 104 öğretmen atamasının yapılacağını belirten Müdür Mehmet Baştürk, “Tabi ki bu 104 öğretmen de bizim ihtiyacımızı karşılamayacak. İhtiyaç duyduğumuz alan ve branşlarda ilçemizde ücretli öğretmen olarak müracaat eden branş öğretmenlerimiz var. Öncelikle onların görevlendirmesini yapacağız. Ve 16 Eylül sabahı ilçemizde hiçbir ders boş olmayacak. Bugün itibariyle de 1. sınıflarda ve okul öncesi sınıflarda problem yok. Tüm öğretmenlerimiz görevi başında. Öğretmen olmadığından dolayı derse başlamayan tek bir sınıfımız bile yok” dedi.

SEÇMELİ MEDYA OKUR-YAZARLIĞI DERSİ GELİYOR

Ortaokullarda medya okuryazarlığı seçmeli dersinin açılacağını ifade eden Mehmet Baştürk, “Basın kanalıyla velilerimize sesleniyoruz. Medya okuryazarlığı dersini İnegöl’deki gazeteci ve televizyoncular bu eğitimi almış olanlardan bu dersi vermelerini istiyoruz. Öğrenci velilerimiz bu hafta içerisinde okul idaremize başvurarak bu dersi seçebilirler. Yeterli talep gelirse de öncelikle yüksek öğrenimi tamamlamış olan ve basınla iştigal eden arkadaşlarımızı görevlendirerek çocuklarımızı bilinçlendirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

BU SENE GİDEN ÖĞRENCİLER DAHA ŞANSLI OLACAKLAR

Eğitim kampüsü ile ilgili de açıklamalar yapan Müdür Baştürk, “16 Eylül tarihinde Eğitim Kampüsünde eğitime başlayacağız. Bu konuda gerekli çalışmaları yapıyoruz. Bu sene sadece 9. sınıfları kayıt ettiriyoruz. Bu sene açacağımız bölümler ve branşlarla ilgili o öğrencilerimizi alanlara yönlendireceğiz. Bu öğrencilerimize öncelik verilecek. Mobilya, tekstil, elektrik, metal işleri, bilgisayar yanında tarımla ilgili bölümlerimiz olacak. Spor Lisemiz olacak. Otelcilik ve Turizm Lisemiz olacak. İnegöl eğitimi daha çok kampüste devam edecek. 6 bin öğrenciyi orada eğitime alacağız. İnegöl’ün parlayan yıldızı olacak. Büyük bir yatırım. Velilerimiz 9. sınıfa kayıt yaptırsalar bile kayıtlarını Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsüne aktarabilirler. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde şube müdürlerimize müracaat etsinler. Bu sene giden öğrenciler daha şanslı olacak. Daha kaliteli, mezun olduklarında hemen iş bulabilecek alanları tercih edebilecekler. Yeterince yerimiz var. Velilerimizin başvurmalarını bekliyoruz. Taşıma ile ilgili de Belediye Başkanımız Alinur Aktaş gerekli çalışmaları yapıyor. Hayırseverimize, Belediye Başkanımız, milletvekilimize teşekkür ediyoruz” dedi.



  • BIST 100

    10155,35%1,09
  • DOLAR

    32,36% -0,35
  • EURO

    34,70% -0,29
  • GRAM ALTIN

    2395,39% -1,12
  • Ç. ALTIN

    3871,86% -0,38