Meğer otobüsten düşmemiş atlamış

Meğer otobüsten düşmemiş atlamış

Önceki gün Alanyurt Yunusemre Caddesi üzerinde meydana gelen olayda, otobüs şoförünün ani fren yapması sonucu otobüsten düştüğü iddia edilen çocuğun, midesi bulandığı için açık olan kapıdan kendisinin atladığı ortaya çıktı.

Edinilen bilgilere göre, Pazartesi akşamı Alanyurt Yunusemre Caddesi üzerine Dostlar sitesi mevkiinde meydana gelmişti. Arkadaşları ile birlikte lunaparka giden ve daha sonra evine dönmek için yanındaki 2 arkadaşıyla birlikte Mesut Taş idaresindeki 16 PT 229 plakalı halk otobüsüne binen 10 yaşındaki Emre Pek, Dostlar sitesi önündeki durakta otobüsten düşerek yaralanmıştı. Olayın ardından meydana gelen kazanın sürücünün ani fren yapması sonucu yaşandığı ileri sürülmüştü. Düşmenin etkisi ile yaralanan çocuk ise İnegöl Devlet Hastanesi acil servisine kaldırılarak tedavi altına alınmıştı.

İNULAŞ GÖRÜNTÜLERLE CEVAP VERDİ

Kaza sonrası Halk Otobüslerinde bulunan kameranın incelenmesiyle birlikte, olayın iç yüzü ortaya çıktı. İNULAŞ ve söz konusu halk otobüsünün sürücüsü Mesut Taş’da fren yapıldığı ve çocuğun dengesini kaybederek düştüğü iddialarına kamera kayıtlarıyla cevap verdi.

YOLCULUK BOYUNCA RAHATSIZLIĞI KAMERALARDA GÖZÜKÜYOR

İNULAŞ tarafından yapılan açıklamada, yetkililer kamera kayıtlarını basın mensuplarıyla paylaştılar. İNULAŞ olarak yaşanan olaydan dolayı son derece üzgün olduklarını ifade eden yetkililer, şu ifadelere yer verdiler: “Otobüsten düşerek hafif şekilde yaralanan Emre Pek isimli 10 yaşındaki çocuk, o gün arkadaşları ile birlikte lunaparkta dondurma yiyip, ardından da gondola binmişler. Daha sonra da Alanyurt’taki evlerine dönmek için Mesut Taş arkadaşımızın kullandığı halk otobüsüne binmişler. Görüntülerde de görüldüğü gibi, çocuk yola çıktığı andan itibaren rahatsızlanıyor. Araçta midesi bulanıyor. Bir süre sonra bunu fark eden sürücü, kapının hemen önündeki koltuktan oturan çocuğun hava alması için ön kapıyı açıyor. Çocuk yolculuk boyunca yarı baygın halde. Midesi bulanıyor, fenalaşıyor. Dostlar sitesi önündeki durağa gelindiğinde de otobüs durağa yanaşmak üzereyken iyice fenalaşan çocuk, otobüse istifra etmemek için açık olan ön kapıdan aniden fırlayarak aşağıya atlıyor. Burada sürücünün herhangi bir fren yapması söz konusu değil. Çocuk zaten merdivenleri bile inmeden direk 3 basamak birden atlıyor.”

“RAHATSIZLANDIĞINI GÖRDÜĞÜM İÇİN KAPIYI AÇTIM”

Otobüsteki kamera kayıtları İNULAŞ’ın açıklamalarını doğrularken, otobüs sürücüsü Mesut Taş’da olayı aynen kameralarda gözüktüğü şekliyle anlattı. Taş, çocuğun fenalaştığını görünce havanın da sıcak olması nedeniyle daha fazla rahatsızlanmasın diye kapıyı açtığını belirtirken, çocuğun aniden atladığını, bir şey fark etmediğini söylüyor.



  • BIST 100

    10203,22%-0,05
  • DOLAR

    32,34% -0,05
  • EURO

    34,95% 0,47
  • GRAM ALTIN

    2401,90% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3898,95% 0,54