www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Mehmet Çıracı Katlı Otoparkı Açıldı

Mehmet Çıracı Katlı Otoparkı Açıldı

İnegöl Belediyesi tarafından Belediye kavşağı mevkiine yapılan Mehmet Çıracı Katlı Otoparkı, düzenlenen tören ile hizmete açıldı.

Düzenlenen törene; Kaymakam Ali Akça, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Belediye Başkanı Alper Taban, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur Baş, İlçe Emniyet Müdürü İlhami Araali, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, İlçe Müftüsü Kazım Güzel, siyasi parti temsilcileri, oda ve dernek başkanları, kurum ve kuruluş temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katılım gösterdi. 

TRAFİK SORUNU ORTADAN KALKACAK

Tören açılışında konuşan Belediye Başkanı Alper Taban, ?İnegöl Belediyesi eliyle gerçekleştirdiğimiz hizmetlerden bir tanesini daha hayata geçiriyoruz. Kültür ve sanattan turizme, altyapı ve üstyapı faaliyetlerine kadar pek çok işleri yapmaya çalışıyoruz. Göreve geldiğimizde mevcut işlerimizi gözden geçirip çözüm odaklı, insan merkezli hizmet için neler yapabileceğimiz hakkında istişarelerde bulunduk. Bununla birlikte adımlarımızı bir bir atmaya başladık. Bu da 2014 döneminde başladığımız projelerden bir tanesidir. 2016 yılında başlayan Katlı Otoparkımız bugün sizlerin kullanımına açılışmış olacak. Parklanma, otopark ve trafik problemi büyüyen şehirlerin kaçınılmaz problemidir. Bununla alakalı geçmişte Alyans Düğün Salonu olarak hizmet veren bölgede dönüşüm yapılarak böylesine güzel bir otoparkı hizmete açıyoruz. Ulaşım başlığı Bursa Büyükşehir Belediyesi uhdesinde olan bir konu ama ulaşımla alakalı Kasım ayında göreve geldikten sonra ulaşım konu başlığı altında toplantılar yaptık. Bunları sosyal medyadan paylaştık, basınla kamuoyuna yansıtmaya çalıştık. Şehrimizde sıkışıklığın yaşandığı noktalarda ulaşım dairesi planlı çalışmalar yaptı. Drone kameralarla kavşak ölçümleri yapıldı, trafik eğitim yüzdelerini çıkarmaya çalıştılar. Nihayetinde baharla beraber kavşaklarımızda da düzenlemeler gerçekleştirilecek. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız başta olmak üzere çalışanlarına da teşekkür ediyorum. 2014 yılında Atatürk Bulvarı üzerinde 500 araçlık ve MERPA´da otopark hayata geçirdik. Şimdi de 110 araçlık bir otoparkı merkezimizde hayata geçiriyoruz. 20 Ekim 2016´da ihalesi gerçekleşti. 1009 metrekare üzerinde gerçekleşti. Zemin katta 2 işyeri bulunuyor. Yüklenici firma tarafından İnegöl Belediyesi´ne 2 milyon 512 bin TL kazanç sağlandı. Projenin yapım maliyeti 3 milyon TL´dir. Mehmet Çıracı ismi de bu şehirde hizmet etmiş olan çok değerli bir büyüğümüzden geliyor. Belediye Başkanlığı yapan bir isim. Vefa örneği sergilemek adına değerli Büyükşehir Belediye Başkanımızın İnegöl Belediye Başkanlığı döneminde bu ismin verilmesinde karar kılınmıştı. Ailemizle irtibata geçerek kendilerini de davet ettik. Rahatsız oldukları için bugün katılamadılar, kendilerinin selamlarını iletiyorum. Bu hizmetin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim? dedi.

Konuşmaların ardından katlı otoparkın açılışı gerçekleştirildi.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9756,27%1,15
  • DOLAR

    32,53% -0,05
  • EURO

    34,79% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2425,45% -0,18
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00