MEHTERE MAAŞ SÖZÜ

MEHTERE MAAŞ SÖZÜ

AK Parti'de seçim vaatleri başladı. İnegöl Belediyesi'nin Mehteran'ı ağırladığı yemekte konuşan AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, Şimdiden müjdesini verebiliriz. Neden bu ekibe bir maaş bağlanmasın. Veya sosyal sigortası yapılmasın” dedi.

 

İnegöl Belediyesi, Kültür Sanat Festivali’nde yaptıkları gösterilerle büyük beğeni toplayan İnegöl Mehterini Ertuğrulgazi Konağı’nda düzenlediği yemekte ağırladı. Mehteran ekibinin kalabalık olması nedeni ile ayrı olarak ağırlamak istediklerini belirten Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Mehteran’ın ücret almadan programlara çıkmasına değindi. AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli’nin de mehterana maaş bağlanması yönündeki çıkışı dikkat çekti.

Yemek sonrası bir konuşma yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Kültür Sanat Festivalinin ardından yaklaşık iki hafta önce festivale destek veren kültür ve hemşeri dernekleriyle bir araya geldiklerini hatırlatarak; “Onlarla beraber yemek yedik. Ama mehteri bir özellikle ayrı bir akşamda ağırlamak istedik. Geniş bir kadrosu var. Bu gece birlikte protokol vari bir yemek yemektense sohbet edelim, karşılık hasbıhal edelim istedim. Ben katılımınız için teşekkür ederim” dedi.

1954’TEN BERİ ASLANLAR GİBİ YOLUNA DEVAM EDİYOR

Mehteranın gönüllü olarak belediyenin programlarında ücretsiz yer almasına değinen Alinur Aktaş, “Futbolcu top oynuyor, para alıyor. Sanatçı şarkı söylüyor, para alıyor. Ama mehterden Allah razı olsun, 1959 senesinden beri böyle. 6 Eylül İnegöl`ün kurtuluşu gel mehter, 30 Ağustos Zafer Bayramı gel mehter, Kültür Sanat Festivali oluyor gel mehter, yurtdışından şuradan istek var git mehter. Bu tabi ki gönüllülük esasına dayanan bir şey. Mehteri farklı kılan, özellikli kılan şeylerden bir tanesi de bu zaten. Belki burada emekli olmuş, ticari olarak çok ciddi aktivitesi olmayan abilerimiz, büyüklerimiz olduğu gibi hala ticaretin içinde olan, çalışan veya esnaflık yapmaya çalışan abilerimiz, arkadaşlarımız var. Dolayısıyla her halükarda hangi pozisyonda olursanız olun, bu fedakarlık gerektiren bir iş. Bu gönül işi. Bunu birinin yapması için önce sevmesi lazım. Bu tabiri yerindeyse bu işin askeri olacaksınız, gönüllüsü olacaksınız ki, bu işe aşkla koşasınız. Mehter bir yol demek, bir düstur demek, açıkçası bir hayat tarzı. 1959 senesinden beri yaklaşık 54 senedir çok ilkeli kararlı, memleketteki inişlere çıkışlara rağmen mehter aslanlar gibi yoluna devam ediyorsa, belki bu samimiyetin, bu gönüllüğünün, belirli arkadaşlarımızın fedakarlığının sayesindedir. Bu işe kimin katkısı, desteği varsa hepsinden Allah razı olsun” diye konuştu.

İnegöl  Mehter Derneği Başkanı Mehmet Semiz ise; bir milletin ortak türküsü, ortak çağrısı, ortak bir ağıtı yoksa o ülkenin eriyip bittiğini belirterek, “Bizlerde çok şükür o ortak şarkıları, o ağıtları türkü olarak mehteran da beste yapmışlar, şarkı yapmışlar, marş yapmışlar. `Yurdunu Allah`a bırak çık yola, Cenge deyip çek ki vatan kurtula. Böyle müyesser mi gaza her kula? Haydi oğul, haydi uğurlar ola` diyen bir ananın bu sözlerine mehterde beste yapıp kahramanlık türküsü olarak okuyoruz. Mehterlik kolay bir şey değil. Zaman zaman eşini, işini, aşını bırakarak yollara revan oluyorsunuz. Zaman zaman 20 gün, 26-28 gün turnelerimiz oldu. Bir eli yağda bir eli balda olan insanlar değiliz. Ekmeğini taştan çıkaran bir sanat sahibi veya bir yerde çalışan insanlarız. İşinden olmasına rağmen mehter görevi olduğu zaman koştular, geldiler. Hepsinden Allah razı olsun” ifadelerinde bulundu.

 

ŞİMDİDEN MÜJDEYİ VEREBİLİRİZ

Son olarak bir konuşma yapan AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, kendilerinin bu memleketin aşığı olduklarını kaydederek şöyle konuştu: “Bu aşk olmasa bu yolculuklar çekilmez. Biz çekmeye devam edeceğiz. Hepimiz Türkiye`nin son 12 yılda geldiği noktayı biliyoruz. Bu gelişim aynı paralel de bir belediyenin, belediye başkanının sivil toplum kuruluşlarına verdiği desteği bu kadar artırabildi. Sadece sivil toplum kuruluşlarına değil, okullara yaklaşık 2 milyon lira bütçe ayırarak pırıl pırıl okullarda çocuklarımız eğitime başladı. Bizler parti olarak sivil toplum kuruluşlarımızın güçlenmesini istiyoruz. Şimdiden müjdesini verebiliriz. 2014 Mart yerel seçimlerin ardından yeni dönemde şuan 110 milyon liralının 41 milyon lirası yatırım bütçesiyle bunları yapan Alinur Aktaş, inşallah 2 milyarlık Büyükşehir bütçesiyle kat kat fazlasını yapacaktır. Neden bu ekibe bir maaş bağlanmasın. Veya sosyal sigortası yapılmasın. Ama bunlar hep parayla olan şeyler. İnşallah bunları görmek nasip olur.”dedi.



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32