MEHTERİN BELGESELİ ÇEKİLDİ

MEHTERİN BELGESELİ ÇEKİLDİ

Yapımcı Semih Yemişçi tarafından çekilen İnegöl Tarihi Mehteran'ının belgeseli gerçekleştirilen gala programı ile beğeniye sunuldu.

 

Yeni mezun olan ve ilk deneyimini İnegöl Tarihi Mehteranı'nı ele alan belgeseli hayata geçirerek edinen Semih Yemişçi'nin eseri önceki gün Kent Müzesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen gala ile beğeniye sunuldu.

İLK TECRÜBESİ

Galada konuşan yapımcı Semih Yemişçi; Daha önce bir belgesel çalışmam yoktu. Bu tür bir tecrübem de yoktu. Belediye Başkanımız, Mehterimiz hepsi bana destek verdiler. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

GÜZEL BİR BELGESEL ORTAYA ÇIKTI

İnegöl Tarihi Mehteri Derneği Başkanı Mehmet Semiz ise, Yeni mezun bir arkadaşımız. Bir şeyler yapmak istiyor. Mehterden başlamak istedi. Bize geldi. Belgesel çekeceğini söylediğinde bizim reklamımız dünyanın her yerinde yapılıyor dedik ama buna destek vermek istedik. Güzel bir belgesel ortaya çıktı. İnşallah televizyonlarda da yayınlanacak. Emeği geçen Semih kardeşimize ve Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

MEHTERİN YAŞATILMASI İÇİN ÇALIŞIYORLAR

Son olarak söz alan Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise çalışmanın hayırlı olmasını temenni ederek, Mehter Derneği'nin kurtuluşundan bugüne emeği geçmiş olan tüm ağabeylerimize teşekkür ediyorum. Kemal Özkan eski belediye başkanımız, rahmetli İhsan Varışlısoy ağabeyimiz var. Son yıllarda da Mehmet ağabeyimiz ekibi ile mehterin yaşatılması için çalışıyor. Bu proje için Semih kardeşimize de teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07