www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Memnuniyet oranımız yüzde 88

Memnuniyet oranımız yüzde 88

Limak Enerji Uludağ Elektrik Perakende Satış AŞ. Genel Müdürü Ali Erman Aytaç, ?Yapılan anketten elde edilen ilk sonuçlara göre memnuniyet oranımız yüzde 88 olarak ölçümlendi.?

Limak Enerji Uludağ Elektrik Perakende Satış AŞ. Genel Müdürü Ali Erman Aytaç, Bölge Müdürü Oğuz Akgün, Bölge Müdür Yardımcısı Coşkun Özkan ve Limak Enerji Kurumsal İletişim Müdürü Yusuf Ziya Yüce, düzenlenen kahvaltı programı ile İnegöl´deki gazeteciler ile bir araya geldi. 

 Basın mensuplarının özellikle dağıtım bedelleri fiyatlarının yüksek olduğuna dikkat çekmesi üzerine açıklamalarda bulunan Limak Enerji Uludağ Elektrik Perakende Satış AŞ. Genel Müdürü Ali Erman Aytaç, dağıtım bedellerinde az olmakla birlikte yanlışlıkların olabileceğini, diğer vergilerle birlikte bu rakamın arttığını ifade etti. Diğer vergilerin yüksek olduğunun vurgulanması üzerine Müdür Aytaç, bu konunun kendilerinin üzerinde bir konu olduğunu belirtti.

Kahvaltı programının ardından açıklamalarda bulunan Limak Enerji Uludağ Elektrik Perakende Satış AŞ. Genel Müdürü Ali Erman Aytaç, "Limak Enerji olarak, 5 milyon nüfusa hizmet veriyoruz. 100 civarındaki müşteri işlem merkezimizde abonelik, fatura ödeme, bilgi güncelleme, güvence bedeli iadesi gibi hizmetleri sunuyoruz. Ayrıca çağrı merkezimiz 444 6 646 dışında, www.limakuludag.com.tr internet sitesi üzerindeki online işlem merkezimiz ve mobil uygulamalarımız üzerinden işlemlerinizi zaman kaybetmeden ve mekan kavramı olmadan kolaylıkla yapabilirsiniz"

İNEGÖL, YENİŞEHİR ve İZNİK ABONE SAYILARI

"İnegöl ilçesi toplam abone sayısı: 119.728, Yenişehir ilçesi toplam abone sayısı: 29.277, İznik ilçesi toplam abone sayısı: 26.089, İnegöl´de Bölge Müdürlüğümüz ve 1 Yetkili İşlem Merkezimiz (YİM) ile hizmet veriyoruz. Yenişehir´de 1 Yetkili İşlem Merkezimiz (YİM) ve 1 Müşteri İşlem Merkezimiz (MİM)ve İznik´te de 1 Müşteri İşlem Merkezimiz (MİM)  bulunuyor.

BİLGİ GÜNCELLEME

"Bilgisi güncel olan müşteri oranları İnegöl´de %85, Yenişehir´de %83, İznik´te %84 oranında. Geriye kalan ortalama %15´lik kısmın bilgi güncelleme işlemlerini tamamlaması gerekmektedir. Bilgi güncelleme işlemlerinizi müşteri işlem noktalarımız, web sitemizdeki online işlem ve çağrı merkezimizden yapabilirsiniz. Tüm elektrik kullanıcıları elektrik aboneliğini kendi üzerine almalıdır. Başkasının üzerine olan elektriği kullanan kişi usulsüz kullanım yapmaktadır. Usulsüz kullanım tespiti durumunda, kesme bağlama bedelinin 5 katı kadar ceza uygulanmaktadır.  Bu durum ayrıca elektriğin kesilmesine de yol açabilir"

 

LİMAK ENERJİ, İLK 3´TE

"5 milyon kişiye hizmet veren enerji sektörünün öncü şirketi olarak, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) verilerine göre, 2017 yılında perakende satış faaliyetinde bulunan 142 şirket arasında 3´üncülüğe yükseldik. 2017 yılında Türkiye´deki elektrik tüketim artışı oranı yüzde 6,30 iken, Limak Enerji olarak satış hacmimizi yüzde 29 artırarak, elektrik satışındaki payımızı yüzde 5,34´ten yüzde 6,59´a çıkardık. Elektrik satış miktarımız, 134 ülkenin elektrik tüketiminden daha fazla"

ENERJİDE YENİLİK DEVRİ

"Türkiye´nin online işlem merkezini hayata geçiren ilk şirketi olma unvanını taşıyoruz. Limak Enerji olarak, enerji sektöründe e- devlet üzerinden işlem kolaylığı imkanı sunan ilk ve tek şirket olmanın haklı gururu ile müşterilerimize hizmet veriyoruz"

MEMNUNİYET ORANIMIZ YÜZDE 88

"Şikayet sayısı en düşük şirketlerden birisi olarak, gerçekleştirdiğimiz müşteri memnuniyeti çalışmalarıyla da tüketicilerimize her zaman yenilikçi uygulamalar sunuyoruz. ?Sizinle Aydınlanıyoruz? Projemiz kapsamında, müşteri işlem merkezlerinden işlem yapan müşterilerimize SMS yoluyla anket uygulayarak, geri bildirimlerini aldık. Yapılan anketten elde edilen ilk sonuçlara göre memnuniyet oranımız yüzde 88 olarak ölçümlendi. Kalite ve yönetim yaklaşımları doğrultusunda kurumsal mükemmellik anlayışıyla benimsediğimiz EFQM Mükemmellik Modeli ile de sürekli iyileşme çalışmalarımıza devam ediyoruz"

FATURA ÖDEMELERİNDE KAZANDIRAN DÖNEM

"Limak Enerji olarak, müşterilerimize faturalarını öderken kazandıran bir uygulama sunduk. Türkiye´nin ilk online cüzdanı olan fastPay uygulamasıyla müşterilerimiz, %5 kazanç sağlıyor. Uygulamanın başladığı tarih olan 1 Mayıs´tan itibaren pek çok müşterimiz bu uygulamadan yararlandı. Fastpay uygulaması ile 2019 yılında müşterilerimize avantaj sunmaya devam edeceğiz"

ELEKTRİK BORCUNDAN DOLAYI KESME İŞLEMLERİ AZALDI

"Yeni uygulamalarımızdan biri de elektrik kesmeme hamlesi. Müşterilerimizi geçmiş ödeme alışkanlıklarına göre A´dan E´ye kadar bir sıralamaya tabi tuttuk. A, B ve C grubu için elektriklerini kesmeden tahsilat yoluna gidiyoruz. Bu müşterilerimize SMS veya çağrı merkezimiz yolu ile ulaşarak, hatırlatmalar gerçekleştiriyoruz. Böylece elektrik kesme gibi müşteri açısından can sıkıcı bir sürece girmemiş oluyoruz. Türkiye´de ilk defa uygulanan, Müşteri Memnuniyetine yönelik gerçekleştirdiğimiz projelerimizden bir diğeri ise ?Esnek Fatura? Uygulamasıdır. Müşterilerimizin yaşadığı en büyük sıkıntılardan biri elektrik faturalarının son ödeme tarihlerinin, maaş günleri ile uyuşmamasıydı. Mevzuata göre, faturanın okunma gününün üzerine 10 gün eklenerek, son ödeme tarihi belirlenmesi gerekiyor. Bu sorunu çözmek adına, mevzuatı tüketici yönünden pozitif bir şekilde esnettik. Aynı kredi kartlarında olduğu gibi sayacın okunduğu tarihten bağımsız olarak, müşterilerimiz son ödeme tarihini kendileri belirleyebiliyor. Aradaki gün farkından dolayı da herhangi bir ücret almıyoruz"

İMAR BARIŞINA LİMAK ENERJİ´DEN ONLİNE HİZMET

"8 Haziran´da başlayan İmar Barışı süreci, 31 Aralık´ta son bulacak. Elektrik sektörüne de hareketlilik getiren uygulama ile imar mevzuatına aykırı yapı sahipleri, devlet ile barışarak yapılarını kayıt altına aldırdıktan sonra elektrik aboneliği için başvurabiliyorlar. e-Devlet üzerinden yapılacak başvuru ile Yapı Kayıt Belgesi alacak yapı sahipleri, daha sonra bölgesindeki elektrik dağıtım şirketi ile bağlantı anlaşması süreçlerini tamamlayarak, görevli tedarik şirketi ile perakende satış sözleşmesi imzalayabilecek. İmar barışının devreye girmesiyle birlikte Yapı Kayıt Belgesi alan elektrik tüketicileri, Limak Enerji´nin Online İşlem Merkezinden ya da 444 6 646 numaralı Çağrı Merkezi üzerinden aboneliklerini gerçekleştirebilecekler. Tüketiciler, online işlem merkezi üzerinden bir tıkla abonelik hizmeti sunan Limak Enerji´nin www.limakuludag.com.tr sitesinden abonelik işlemlerini tamamlayabilecekler"

 

 ?YEŞİL DÖNÜŞÜM ORMANLARI? PROJESİ

 ?Yeşil Dönüşüm Ormanları? Projemiz ile müşterilerimize iletilen fatura ve abonelik işlemlerinde kullanılan kağıtlara karşılık Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova illerinde fidan dikimi gerçekleştirerek, ormanlar oluşturacağız. Tüketilen kağıt miktarını dengelemek için her yıl 1000 fidan dikmeyi hedefleyen projemizde, 50 ton kağıda denk gelen ağaç doğaya geri dönecek.  Müşterilerimize ulaşan kağıt faturaların karşılığı olarak her yıl 1 ile bin fidan dikerek, hizmet verdiğimiz 4 şehirde de Yeşil Dönüşüm Ormanları oluşturacağız. 4 yılın sonunda;  4 bin ağaç,  200 ton kağıt tasarrufu, 5 milyon 340 litre su doğaya kazandırılacak. 19 bin 200 kg atık, ve 272 ton CO2 salınımının doğaya karışması önlenecek. Projemizin ilk etabı ise, 2018 yılının ?Troya Yılı? ilan edilmesi sebebiyle Çanakkale´de hayata geçirdik"

5 TON KAĞIT İSRAFININ ÖNÜNE GEÇİLDİ

"Limak Enerji, her yıl kağıt fatura kullanımı sebebi ile yüzlerce ağacın kesildiğine dikkat çekerek, müşterilerini e-Arşiv faturaya geçmeleri için de özendiriyor. Bugüne kadar 365 bin müşterisinin elektronik faturaya geçmesini sağlayarak 5 ton kağıt israfına engel olan Limak Enerji, elektronik faturaya geçmek isteyen aboneleri için online.limakuludag.com.tr adresinden, Müşteri İşlem Merkezleri´nden (MİM) ve 444 6 646 numaralı Çağrı Merkezi üzerinden destek veriyor"

ÖDÜLLER ENERJİMİZİ BESLİYOR

"Enerji Bakanlığı´nın düzenlediği Türkiye´ye Enerji Veren Kadınlar Ödül Töreni´nde, Emine Erdoğan´ın himayelerinde, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Berat Albayrak´ın da takdimiyle Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanımız Nihat Özdemir, Örnek Şirket Ödülü´nü aldı. Şirketimizde % 50´lik bir kadın çalışan oranımız var. Yönetici oranımız ise %35 civarında. Çalışan sayısında olduğu gibi kadın yönetici oranında da daha yüksek seviyeleri hedeflediğimiz bir süreç söz konusu. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından her yıl düzenlenen ?Ekonomiye Değer Katanlar? organizasyonunda ?Kurumlar Vergisi? ve ?Sektör Liderleri-Enerji? kategorileri olmak üzere iki ödüle birden layık görüldük. Marketing & Management Institute ve Akademetre Araştırma Stratejik Planlama şirketleri tarafından ortaklaşa düzenlenen ?Kente Değer Katanlar? araştırmalarında Enerji Kategorisi Liderliği ve Öncü Marka ödülünü aldık. Son olarak Fortune 500 Türkiye Araştırmasında Limak Yatırım Enerji A.Ş. olarak 36. sırada; Capital Türkiye´nin 500 büyük şirketi araştırmasında ise 44. sırada yer aldık. Bursa´nın ciroları itibariyle en büyük firmalarını belirleyen ve bu yıl 21´incisi gerçekleştirilen ?Bursa´nın 250 Büyük Firması Araştırması? içerisinde ise 5´inci sırada yer alarak, enerji sektörünün de lideri olduk"

Açıklamaların ardından soru cevap kısmına geçildi. Soru cevap kısmında İnegöllü gazetecilerin ortak noktası ise dağıtım bedelleri oldu. Dağıtım bedellerinin yüksek gelmesinden dolayı vatandaşların tepki gösterdiğini gazetecilerin açıklaması üzerineLimak Enerji Uludağ Elektrik Perakende Satış AŞ. Genel Müdürü Ali Erman Aytaç, dağıtım bedellerinde çok az sayıda yanlışlıkların yapıldığını ve düzeltildiğini belirtti.

Aytaç, soruların bu konularda yoğunlaşmasının ardından devletin farklı vergi kalemlerinin de faturalara yansıdığını belirtti. Aytaç, bu konu ile ilgili kendilerinin herhangi bir uygulamasının olamayacağını da sözlerine ekledi.

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ

 



  • BIST 100

    9045,38%2,71
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36