https://www.facebook.com/100022904774463/videos/1115505976387748/

MEMURLARIMIZIN BEL KEMİĞİ KIRILMIŞTIR

MEMURLARIMIZIN BEL KEMİĞİ KIRILMIŞTIR

Büro Memur-Sen, İnegöl Şube Temsilcisi Nurullah Özdemir, SGK personelinin verilmeyen mali ve özlük haklarını nedeniyle Sosyal Güvenlik Haftasını kutlayamadıklarını söyledi.

Büro memurları Sendikası (Büro-Memur-Sen) İnegöl Şube Temsilcisi Nurullah Özdemir tarafından Sosyal Güvenlik Haftası dolayısıyla bir açıklama yayınladı.

SGK 77 MİLYONU İLGİLENDİREN KURUM

Büro-Memur-Sen İnegöl Temsilcisi Nurullah Özdemir tarafından yapılan yazılı açıklamada, Bilindiği gibi bu yıl 11-16 Mayıs tarihleri arası Sosyal Güvenlik Haftası olarak kutlanmaktadır. Kurumda görev yapan memur kardeşlerimiz, Sosyal Güvenlik Haftası'nı ellerinden alınan mali ve özlük hakları nedeniyle maalesef kutlayamamaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumu, ülkemizde yaşayan 77 milyon vatandaşımızı yakından ilgilendiren bir kurumdur. İnsanlarımızı beşikten mezara kadar ilgilendiren Sosyal Güvenlik Kurumu'nda emekli aylığından yetim aylığı bağlamaya, Bağ-Kur işlemlerinden sigorta işlemlerine kadar çok sayıda hizmet, yurtdışındakiler dahil tüm vatandaşlarımıza verilmektedir. Hizmetin etkin ve eksiksiz bir şekilde vatandaşlarımıza ulaştırılması şüphesiz kurumda görev yapan yaklaşık 28 bin memur arkadaşımız tarafından sağlanmaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumu, vatandaşlarımızın hızlı ve kaliteli hizmet almasını amaçlamaktadır. Ancak, bu amacın gerçekleştirilmesinde en büyük paya sahip olan kurumdaki memurlar göz ardı edilmektedir. Unutulmamalıdır ki hizmetin en iyi şekilde verilebilmesi öncelikle çalışanlarının mutluluğunu sağlamaktan geçmektedir. Kendi çalışanını memnun edemeyen bir kurumun vatandaşlarımızı memnun etmesi mümkün değildir. Ülkemizin bel kemiği olan kurumdaki haksız uygulamalar nedeniyle maalesef memurlarımızın bel kemiği kırılmıştır” denildi.

ALIN TERİNİN KARŞILIĞINI İSTİYORUZ

Sosyal Güvenlik Kurumu personeli aşırı iş yükü ve yapılandırmalar nedeniyle gecesini gündüzüne katarak, hafta sonları tatil yapmadan, mesai mevhumu gözetmeden çalışmakta olduğu belirtilen açıklamada, Personelin yaptığı fazla mesailere karşılık aldığı ücret koca bir sıfırdır. Kendinden, ailesinden fedakarlıkta bulunarak özveri ve büyük gayretle çalışan personele yaptıkları fazla mesaiye karşılık ücretlerinin ödenmemesi tam anlamıyla adaletsizliktir, haksızlıktır. Fazla mesai ücretlerinin ödenmemesi, personelin evine götürdüğü ekmeğe, çocuklarının rızkına göz dikmekten başka bir şey değildir. Konfederasyonumuz Memur-Sen'in geçtiğimiz ay yapılan olağan genel kurulunda konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, ‘Fazla çalışma konusunda herhangi bir adaletsizliğe mahal vermeyecek şekilde gereken adımlar atılacak. Ücretlerle ilgili düzenlemeler yapılacak' dedi. Bizler, fazla mesai ücretleri konusunda Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun söylediklerinin en kısa zamanda hayata geçirilmesini istiyoruz. Bizler kimseden haksız bir kazanç istemiyoruz. Bizler, fazla mesai yapan memur kardeşlerimizin emeğinin, alın terinin karşılığını istiyoruz. Fazla mesai ücretleri gibi ödenmeyen ikramiyelerde memur kardeşlerimizi mağdur etmektedir. Hatırlanacağı üzere, Sosyal Güvenlik Kurumu'nda daha önce memurlara ödenen ikramiyelerde fazla mesai ücretleri gibi ‘Ben yaptım oldu' mantığıyla hazırlanan 666 Sayılı Kanun Hükmünde kararname ile kaldırıldı. Memurun küçük olan ekmeğinden haksız bir şekilde bir dilim daha koparıldı. Anayasa Mahkemesi, kararnamenin mali haklarla ilgili hükmünü 6223 yetki kanunu kapsamında bulunmadığı gerekçesiyle iptal etti. İkramiyelerin ödenmesiyle ilgili kazanılan bireysel davalar da mevcuttur. Ne hikmetse kurumda asıl işi yapan personele mahkeme kararlarına rağmen ikramiyeler ödenmezken, daire başkanları ve müfettişlere ikramiyeler ödenmektedir. Bu ayrımcılık sona ermelidir. 4/B'li olarak görev yapan personelin kadroya geçirilmesini istiyoruz. İcra memurlarının kurum içerisinden alınmasını istiyoruz. Buradan yetkililere sesleniyoruz. Haklı taleplerimiz en kısa sürede dikkate alınmalıdır. Sosyal Güvenlik çalışanlarımızın mağduriyetlerine son verilmelidir. Aksi takdirde çalışanı mutlu olmayan bir kurumun kutlamalarından, verdiği hizmetlerden ülkemize ve vatandaşlarımıza hayır gelmeyecektir” dedi.



  • BIST 100

    10155,35%1,09
  • DOLAR

    32,36% -0,35
  • EURO

    34,70% -0,29
  • GRAM ALTIN

    2395,39% -1,12
  • Ç. ALTIN

    3871,86% -0,38