MEMUR-SEN KRAVATI DA İSTEMİYOR

MEMUR-SEN KRAVATI DA İSTEMİYOR

Hükümetin açıkladığı demokratikleşme paketinde kılık-kıyafet düzenlemesinin sadece başörtüsü ile kalmamasını isteyen Memur-Sen, erkek kamu görevlilerinin takım elbise, kravat, saç, sakal gibi yasaklardan kurtarılması ve özgürlük paketinin daha kapsayıcı

Memur-Sen İnegöl İlçe Başkanı Sinan Aktaş, hükümetin demokratikleşme paketini olumlu karşıladıklarını ancak eksik noktalar olduğunu ifade etti.

 

MEMUR-SEN ISRARCI

Memur-Sen’in kılık-kıyafet yönetmeliğinde yapılması gereken değişiklikler hakkında Başbakan’a yapılan yazılı başvuruya ilişkin bir açıklama yapan Memur-Sen İlçe Başkanı Sinan Aktaş, “Hükümetin açıkladığı demokratikleşme paketini olumlu karşılıyoruz. Kamuda kılık-kıyafet düzenlemesinin sadece başörtüsü ile sınırlı tutulması bir eksiklik. Erkeklere de özgürlük için Başbakanlığa yazı yazıldı. Erkek kamu görevlilerinin takım elbise, kravat, saç, sakal gibi yasaklardan kurtarılması, özgürlük paketinin daha kapsayıcı ve daha özgürlükçü olması için Başbakanlığa yazılı talepte bulunuldu” dedi. Öte yandan, Memur-Sen bu çıkışı ile kılık-kıyafet özgürlüğü talebinde ısrarcı olduğunu da gösterdi.

 

Takım elbise ve kravat zorunluluğunun kaldırılması, saç, sakal, bıyık ve favorinin uzunluğu gibi, erkeklerin şekline yönelik sınırlamalara son verilmesini istediklerini ifade eden Sinan Aktaş, “30 yıldır insan hak ve hürriyetlerini ihlal eden başörtüsü yasağının sona erdirilmesi, demokrasi adına önemli bir adım olarak değerlendirdi. Başörtüsü yasağının sona erdirilmesi, kamuda çalışan kadınlar arası ayrımcılığı sona erdirdiği gibi kadın-kadın eşitliğinin sağlanması açısından da önem arz ediyor. Demokrasi yolculuğunda yeni yeni mesafeler alan Türkiye’de demokratikleşme için kamuda çalışan erkeklere yönelik kılık-kıyafet dayatmalarının da sona erdirilmesi gerekiyor. 18 Mart 2013`ten itibaren süresiz sivil itaatsizlik göstererek özgürlük talebinin kadın erkek herkes için olduğunun altını çizdik. Başbakanlıktan erkeklerin özgürlük taleplerini de dikkate almasını istiyoruz.”dedi.



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,36% -0,34
  • EURO

    34,70% -0,19
  • GRAM ALTIN

    2397,21% -1,04
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22