www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

MENZİL`DEN MUTLU DÖNDÜLER

MENZİL`DEN MUTLU DÖNDÜLER

İnegöl Roman Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Hasan Lekesizyiğit, İnegöllü vatandaşlarımızın çoğu Menzil'den habersiz. Elimizin altında altın madeni var ama farkında değiliz” dedi.

İshakpaşa Eğitim Bilim Kültür ve Yardımlaşma Derneği ve Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın destekleri ile Menzil ziyaretlerini tamamlayan Roman vatandaşlar İnegöl’e döndüler.

HİZMET İÇİN GELDİK

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Roman Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Hasan Lekesizyiğit, “Biz dernek olarak kurulduğumuz gün, ne ben başkandım ne de yönetim yönetimdi. Bizler hizmet için geldik. Bu anlamda Roman vatandaşlar için çalışmalarda bulundu. Dana sonra ise İshakpaşa Eğitim, Bilim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği ile Alinur Aktaş Başkanımızın destekleri ile Adıyaman’ın Menzil köyüne ziyarete gittik. Daha henüz yolda giderken bile çok güzel haberler almaya başladık.  Arabada giderken o hazla ağladık. Yeri geldi güldük. Ama çok güzel bir yolculuk oldu” dedi.

 

ORADA ESMER VATANDAŞ DEĞİL “EFENDİ” DİYORLAR

Daha önce bu denli yoğunlukta bir manevi atmosfer yaşamadığını belirten Lekesizyiğit, “Bizler orada çok sıcak karşılandık. İnanın bazı insanlar bize esmer vatandaş der, bazı insanlar çingene der. Ama oradaki Allah dostu bize efendi diyor. Efendinin ne manaya geldiğini herkes biliyor. Orada manevi bir huzur var. İnsanlar sizi dışlamıyor ve herkes size yardımcı olmaya çalışıyor. O maneviyatı herkesin hissetmesi lazım. Herkesin Menzil’e gitmesi lazım. Hepimizin bir geçmişi var. Hepimizin işlediği günahlar var. Önemli olan işlenilen günahlara tövbe etmektir. Bir insan suya düştüğü için boğulmaz, sudan çıkamadığı için boğulur. Bizler de eğer günaha düşüp oradan çıkamazsak boğuluruz. Bizim ziyaretimiz çok güzel geçti. Oraya gelen Roman vatandaşların hepsinin gözlerinin içi gülüyordu. Manevi hava, o manevi atmosferi inanın daha önce görmedim, şahitte olmadım” şeklinde konuştu.

GİDEMEYENLER DE GİTMEK İSTİYORLAR

Ziyaretten döndükten sonra gelemeyen Roman vatandaşların da en kısa zamanda Menzile gitmek istediklerini belirten Lekesizyiğit, “Ziyaretten döndükten sonra gelemeyen Roman vatandaşlar, ziyaretten dönenlerin ahvalini görünce, en kısa zamanda kendilerini de götürmemizi istediler. Bizler de en kısa zamanda bir kafile daha ayarlayıp onları da götüreceğimizi söyledik” diye konuştu.

ELİMİZDEKİ ALTIN MADENİNİN FARKINDA DEĞİLİZ

İnegöl’deki derneklere seslenen Lekesizyiğit, “İnegöl’de Yaklaşık 240 dernek var. Şimdi düşündüğümüz zaman Fransa’ya gezi düzenleniyor, Almanya’ya gezi düzenleniyor, yurt içinde Antalya’ya oraya buraya geziler düzenleniyor. Tabi o gezileri anlamsız bulduğumdan değil, ama ömür bir şekilde geçiyor. Yani Allah dostunu görmek için o kadar zaman varken, neden biraz zaman da ona ayrılmıyor. Yurt dışına geziler yapılırken, neden oraya geziler yapılmıyor. Orası sadece Roman vatandaşların ziyaret ettiği bir yer değil. Oraya yurt dışından birçok ülkeden insanlar geliyor, ama bizim İnegöllü vatandaşlarımızın çoğu oradan habersiz. Elimizin altında altın madeni var ama farkında değiliz. Allah’ım inşallah İnegöl’deki 250 bin insanın oraya gitmesini nasip eder” açıklamalarında bulundu.

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19