www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

MER-PA HİZMETE AÇILDI

MER-PA HİZMETE AÇILDI

2014 yılında çatısında biriken kar nedeniyle çöken merkez pazaryeri, Bursa Büyükşehir Belediyesi´nin imkânlarıyla yapıldı ve dün itibariyle ilçe halkına hizmet vermeye başladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaatı tamamlanan MER-PA´da dün itibariyle tezgâhlar kurulurken, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, beraberindeki heyetle birlikte MER-PA´yı ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

OLUMLU İZLENİMLER VAR

Pazarda yaptığı incelemenin ardından konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ?Yeni pazarımız hayırlı olsun. MER-PA kısmını Büyükşehir Belediyesi, köylü pazarı ve katlı otopark kısmı İnegöl Belediyesi tarafından yapılan pazarımız faaliyete girdi. Bugünde ilk gün izlenimlerini aldık. Çok olumlu izlenimler var. Sabır gösteren esnafımıza teşekkür ediyorum. Bir yere yerleşmek, bir yerdeki dönüşüm çok kolay değil. Aksamalar olacaktır ama İnegöl, Türkiye´de birçok il ve ilçede olmayan güzel bir pazaryerini kazanmış oldu.?

EKSİKLER GİDERİLECEK

?Özellikle MER-PA bölümünde eksiklerimiz var. Bununla alakalı Büyükşehir Belediyesi hızlı bir şekilde çalışmalarına devam ediyor. Aralık sonuna kadar eksiklerin giderileceğini Büyükşehir Belediye Başkanımız açıklamıştı. Katlı otopark neredeyse tamamen dolmuş. Bu araçlar pazarcı araçları. Bu araçlar eskiden dışarıda duruyorlardı ve vatandaşa yer kalmıyordu. Şimdi vatandaş dışarıdaki otoparka aracını koyuyor ve alışverişini yapıyor. Otopark yapmamıza rağmen çağrıya uymayan pazarcı araçlarına zabıta ekiplerimiz cezai işlem uyguluyor. Pazarcı esnafından anlayış bekliyorum. Bu anlayışı birçok esnafımız gösteriyor. İlgili esnaflarımıza ve bu değişim-dönüşümde görev alan başkan yardımcılarımız ile tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum? dedi.

İŞİMİZİ İYİ NİYET VE SAMİMİYETLE YAPIYORUZ

Aktaş, ?Basına ve kamuoyuna sıkıntılar olduğu yansıdı. Biz işlerimizi iyi niyet ve samimiyetle yapıyoruz. Bundan önce Terziler Odası ile Sebze ve Meyveciler Odası Başkanımız toplantıya geldi. Bugünden itibaren burada yer almalarını ifade ettim. Onlarda gördükleri eksik ve aksaklıkları anlattılar. Birlik ve beraberlik içerisinde bir uyum sağlandı. Yarında tuhafiye pazarını gözlemleyeceğiz. Kalan süreçte pazarın daha sağlıklı işlemesi için karara varacağız? şeklinde konuştu.

 

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ 



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19