www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

MER-PA´DA YER KARGAŞASI

MER-PA´DA YER KARGAŞASI

İnşaat çalışmaları devam eden ve kısa bir süre içerisinde hizmete girmesi ön görülen Merkez Pazaryeri (Mer-Pa) alanında, pazarcı esnafına yer tahsisi ile ilgili konunun taraflarıyla istişare toplantısı yapıldı.

 

Mer-Pa alanında yapılan toplantıda, Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, Zabıta Müdürü Osman Kalkan, Terziler ve İşçiler Odası Başkanı Selim Malçok, Sebzeciler ve Meyveciler Odası Başkanı Vehbi Durgut, Bakkallar ve benzerleri Odası Başkanı Hakan İnkaya ve zabıta personeli hazır bulundu.

 

ÇALIŞMALAR İNCELENDİ

Pazar yerinde yapılması düşünülen yerleşim planı hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Yardımcısı Alper Taban; ?Bugün burada pazarcı esnafımızı temsilen oda başkanlarımızla birlikte pazar yerimizde sürdürülen inşaat çalışmalarını yakinen görme fırsatı bulduk. Yeni dönemde Mer-Pa´yıfaaliyete geçirdiğimizde buranın yerleşim düzenin nasıl olacağına dair kendileriyle fikir alışverişinde bulunduk. Ayrıca oda başkanlarımızla alanda yaptığımız incelemeler ile meyveciler sebzeciler, giyim tuhafiye ve bakkaliye esnafının yerleşiminin nasıl olacağı konusunda bir ön çalışma da yaptık.Şunu ifade etmeliyim ki yeni oluşturulan pazar yerinin plan ve projesi eskisinden farklı. Dolayısıyla pazarcı esnafımızın yerleşimi ile ilgili öngörülerimizi bugün ortaya koyduk. Tabi ki bunun yanı sıra ilgili oda başkanlarımızın ve onların üyelerinin de görüş ve önerilerini masaya yatırdık. Oluşturulan alternatif planlar üzerinde istişarelerimizi yapıyoruz. Amacımız en doğru şekilde bu süreci tamamlamak? dedi.

 

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

İnegöl´ün kısa bir zaman içerisinde çok güzel bir pazar yerine kavuşacağını belirten Taban; ?İnşallah hayırlısı ile pazar yerinin bitirilip, hayata geçirilmesi ile vatandaşımızı ve pazarcı esnafımızı bu alanda buluşturmak istiyoruz. Son olarak bu süreçte katkı ve desteklerini esirgemeyen oda başkanlarımıza, zabıta müdürlüğümüze ve çalışan ekiplerimize huzurlarınızda teşekkür eder, saygılarımı sunarım? şeklinde konuştu.

 

Daha sonra pazarcı esnaflarını temsilen görüşmeye katılan oda başkanları Mer-Pa alanında düşünülen yerleşim planı hakkında görüşlerini ifade ettiler.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19