MERKEZ İLÇE KONUSUNDA ÇALIŞMA YOK

MERKEZ İLÇE KONUSUNDA ÇALIŞMA YOK

İnegöl’ün Bursa’ya Merkez ilçe olarak bağlanması konusunda açıklamalarda bulunan AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, “Gerek TBMM, gerekse yerel meclisimizde veya Büyükşehir Belediyesinde İnegöl’le ilgili özel bir çalışma yok. 

Aylardır gündemi meşgul eden İnegöl’ün Bursa’ya Merkez ilçe olarak bağlanması konusunda açıklama yapan AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, İnegöl’ün Bursa Büyükşehir Belediyesine bağlanması gibi bir çalışmanın olmadığını söyledi.

Burada ki kavram kargaşasının kaynağının tamamen yerel yönetim reformunun yapılmasına bağlı olduğunu savunan Temelli, “Nedir bu yerel yönetimler reformu? Türkiye’de şuan bulunan 16 Büyükşehir Belediyesinin sayılarının 9 tane daha arttırılarak 25 tane Büyükşehir Belediyesi ihtisas edilmesi ve daha sonra da Kocaeli ve İstanbul da olduğu gibi, çevresinde bulunan ilçeler il sınırı olarak kabul edildi ve tüm bağlı ilçeler şehir sınırlarına dâhil edilmiş oldu. Şimdi o iki pilot bölgemizde durum kontrol ediliyor. Çünkü ilçe Belediyeleri ile Büyükşehir Belediyeleri arasında uyumsuzluk ve koordinasyonsuzluk olduğu zaman bu halka olumsuzluk olarak yansıyacaktır. İki pilot uygulamalar iyi yönde olursa yerel yönetim reformu oluşturulduğunda tüm Büyükşehir hudutları olarak kabul edilen bir sisteme geçildiğinde bu İnegöl için özel bir şey değil. Türkiye’de ki 25 tane Büyükşehir’i kapsayacak bir uygulama olacak” dedi.

İnegöl’ün il olma şansı çok büyük

İkinci bir düşüncenin de var olduğunu dile getiren Temelli, “Şuanda Türkiye’nin 81 il olan sayısını 100’e tamamlamak. 100’e çıkacak il sayısında o zaman İnegöl’ün il olma şansı çok büyük. 4–5 tane ilçeyi il yapmak için harekete geçilmiş olsa İnegöl’de bunların içinde olacaktır. Şimdi buradan şu sonuç çıkarabiliriz. İçerisinde İnegöl’ünde bulunduğu ilçeler il olur. İl olduktan sonra yerel yönetim reformu yapılır ve bu konu dâhilinde Büyükşehir sınırları il sınırları kabul edilir ve böylelikle de Türkiye yeni bir yerel yönetim anlayışına kavuşur. Eminim yüz kişiyi çevirsek yüz kişi bu işe evet diyecektir. Çünkü hem İnegöl’ün dediği oluyor, hem de Türkiye’nin gerçekten ekonomik değerlerin habe olmasının önüne geçecektir. Bugün neresindeyiz hiçbir yerindeyiz ve bu bir düşünce. Bu konuyu herkes düşünüyor. Bunun için ne zaman harekete geçilecek? 12 Haziran’da yapılacak olan seçimlerden sonra gündeme gelecektir. Net bir şekilde tartışılacak ve uygulanacağı kadar uygulanacak. Şuanda meclise inmiş bir soru yok. Komisyonlara gelmiş bir tasarı yok ve bir taslakta yok. 9 senelik genel iktidarımız da ve yerel iktidarımızda eleştirilecek hiç bir şeyimiz yok. Bu projeyi yapın diyecekte yok, neyle eleştiriliyoruz? İşte tartıştığımız zemine bakın İnegöl’ün Büyükşehir’e bağlanmasını konuşuyoruz. Allah’a şükür demek ki konuşacak konu bırakmamışız onlara, halen bunu ısıtıp ısıtıp önümüze getiriyorlar. Ama bunu vatandaşımız görüyor. Ak Parti bugüne kadar ne yaptıysa halk için yapmıştır. Halkımız bize güveniyor niye? Çünkü AK Parti hizmet odaklı, insan odaklı çalışmalarına devam edecektir. Yaptığımız çalışmaların hangisi vatandaşımızın zararına oldu? İnegöl halkının istediği çözüm ortaya konacaktır. Üstüne basa basa söylüyorum İnegöl’ün Büyükşehir’e bağlanması ile alakalı çalışma yok” diye konuştu.  



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07