www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Merkezefendi Halk Süt, 2019’dan beri ücretsiz dağıtılıyor

Merkezefendi Halk Süt, 2019’dan beri ücretsiz dağıtılıyor

Merkezefendi Halk Süt, 2019’dan beri ücretsiz dağıtılıyor

Merkezefendi Halk Süt projesi ile 2 ile 5 yaş arasındaki her dört çocuktan üçüne, 2019 yılından itibaren doğal süt ücretsiz olarak ulaştırılıyor. Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Çocuklarımız sağlıklı süt içerken, ailelerimizin ve üreticilerimizin bütçesine zorlu ekonomik şartlarda katkı sağlıyoruz” dedi.
Sosyal belediyecilik anlayışı ile birçok projeye imza atan Merkezefendi Belediyesi’nin çocukları lezzetli ve doğal sütle buluşturmak amacıyla başlattığı ‘Merkezefendi Halk Süt’ projesi, tüm hızıyla devam ediyor. Alım gücünün azaldığı ve ürün fiyatlarının arttığı dönemde hala ücretsiz olarak çocuklara ulaştırılan ‘Merkezefendi Halk Süt’ projesi ile ailelerin bütçelerine aylık ortalama 1 milyon 500 bin TL, yerli süt üreticilerinin bütçelerine ise aylık ortalama 450 bin TL destek sağlanıyor.
Aylık 40 ton süt ulaştırılıyor
Sütün toptan ve perakende fiyatının sürekli arttığı zorlu şartlarda, her ay 40 ton sağlıklı ve doğal süt, planlanan program dahilinde ekipler tarafından ücretsiz bir şekilde adreslere teslim ediliyor. Merkezefendi Belediyesi, Türkiye genelinde nüfusa oranla çocuklara en çok süt desteğinde bulunan ikinci belediye olma özelliğini de sürdürüyor.

“Süt içmek her çocuğun hakkı”
Çocuklar için yapılan her hizmetin çok değerli olduğunu söyleyen Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, sosyal belediyecilik anlayışı çalışmaya devam ettiklerini belirtti. Başkan Doğan, “Bir anne, bir baba çocuğuna süt alamıyorsa, bir çocuğumuz süt içemiyorsa büyük sorun var demektir. 2-5 yaş arasındaki çocuklarımızın gelişimine katkıda bulunmak, doğal ve sağlıklı süt içmesini sağlamak için Merkezefendi Halk Süt’ü 2019’da hayata geçirdik. Ekonomik sorunların her geçen gün büyüdüğü bir dönemde, bizler çocuklarımıza sütü ücretsiz bir şekilde ulaştırmaya devam ediyoruz. Bizim önceliğimiz her zaman çocuklarımızın gelişimi, eğitimi, sağlığı ve mutluluğu oldu. Aynı zamanda ailelerimizin ve süt üreticilerimizin de bir nebze olsun nefes almasını istedik. Çocuklarımızın, ailelerimizin ve üreticilerimizin her zaman yanındayız” ifadelerini kullandı.


  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19