MERKEZİ HÜKÜMETİN AVANTAJLARINI GÖREMEDİK

MERKEZİ HÜKÜMETİN AVANTAJLARINI GÖREMEDİK

MHP grup sözcüsü İsmail Karaman, seçim döneminde üstüne basılarak söylenen, merkezi hükümet ile yerel belediyenin aynı partiden olmasının getireceği avantajı, ilçemizde halen daha göremediklerini söyledi.

İnegöl Belediyesi Nisan Meclis toplantısında 27 gündem, 1 takrir olmak üzere toplam 28 Madde karara bağlandı.

Meclis öncesinde Denetim Komisyonu Başkanı Sedat Öpçiner, denetleme raporunu açıkladı.

Gündemin 21. Maddesinde yer alan yer tahsisinde, Şehitler Mahallesi´nde bulunan Belediyeye ait Camii lojmanının kullanılamaz hale gelmesi nedeniyle, yıkılıp, yerine yenisinin yapılması için söz konusu yer, 2 yıl içinde inşaatının başlanması şartıyla Diyanet İşler Başkanlığına devredildi.

Gündemin 22. Maddesinde yer alan yer tahsisi konusunda, Dipsizgöl Mahallesi´nde bulunan belediyeye ait alanın gölet yapılması için BUSKİ´ye bedelsiz devredilmesi konusu oylanarak oy birliği ile kabul edildi.

ENCÜMEN ÜYELERİ SEÇİLDİ

Gündem gereği encümen seçimi de yapıldı. Belediye Encümen üyeliklerine AK Parti Grubundan önerilen Turgay Yel, Rafet Yavuz ve Erdal Akkaya seçildi.

İstisas komisyonları seçimlerinde ise İmar Komisyonu üyeliklerine AK Parti Üyesi Turgay Yel, Fevzi Dülger, Ahmet Kara ve Alper Alaadinoğlu, MHP´den ise Hakan Errgül seçildi.  Plan ve Bütçe Komisyonuna AK Parti üyesi Berat Ertopuz, Hakkı Baydar, Nedir Bayram ve Osman Arslan, MHP´den ise Seda Arık, Çevre ve Sağlık Komisyonu üyeliklerine AK Parti üyesi Serap Aytemur, Sedat Öpçiner, Mürsel Avaşar, Süleyman Yılmaz ve MHP´den ise Regaip Korkmaz seçildi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Komisyonu üyeliklerine AK Parti üyeleri Selahattin Külcü, Hakkı Baydar, Hıvzullah Ayte, Yüksel Beyhan ve MHP´den İdris Hocaoğlu seçildi. Kültür ve Sanat Komisyonu üyeliklerine AK Parti´den Irmak Akçay, Yüksel Beyhan, Osman Çiçek, Mehmet Yurttutan ve MHP´den ise Emin Özdemir seçildi.

Gündemin 27. Maddesinde yer alan 2016 yılı faaliyet raporunu açıklayan AK Partili üye Berat Ertopuz,?Bu raporda fotoğrafın bütününe baktığımızda ilçe halkımızın tamamına hitap edecek çalışmaların yer aldığını görmekteyiz. Zabıta Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen kolluk hizmetlerini, Veteriner Hekimliği tarafından sürdürülen hijyen hizmetlerini ve Temizlik Işleri Müdürlüğü tarafından belediyenin en önemli görevlerinden biri olan çöp toplama hizmetlerini de belediyelerin asli görevlerini aksatmadan muntazam şekilde yerine getirdik. Yarınlarımız olarak gördüğümüz çocuk ve gençlerimizin kendilerini geliştirmeleri için şehrimizin birçok farklı yerinde sosyo-kültürel ve sportif tesisler oluşturduk. Bir taraftan, okullarımızın ihtiyaçlarını giderirken diğer taraftan vatandaşlarımıza hizmet veren farklı alanlardaki kurum ve kuruluşlara destek olmayı da ihmal etmedik. Böylelikle İnegöl´ümüzü sosyal belediyeciliğin tatbikinde en güzel örneklerden biri haline getirirken, bundan sonra ki çalışmalarımız da hız kesmeden devam edeceğimizi bir kez daha hatırlatmak isterim.?.

ARSA SATIŞLARI HIZLA DEVAM EDİYOR

Söz alan MHP´li üye İsmail Karaman, ? Bir yılı daha geride bıraktık. Faaliyet raporunu görüşürken sadece faaliyet raporu olarak görmemek, ilçenin de durumunu görmekte fayda olduğunu düşünüyorum. İlçemizde maalesef trafik ve otopark konusunda sıkıntılarımız gün geçtikçe artarak devam ediyor. Kamulaştırma ile ilgili programa alıyoruz, ama gerçekleştirdiğimiz çok önemli bir bulgu yok. Arsa satışlarımız olağan hızı ile devam etmekte. Buradan gelen paralar ile belediyemiz soysal ve kültürel alanda daha yoğun olan bir belediyeye bürünmüş durumda.?

MERKEZİ HÜKÜMETİN GETİRECEĞİ AVANTAJLARI GÖREMEDİK

Seçim döneminde üstüne basılarak söylenen merkezi hükümet ile yerel belediyenin aynı partiden olmasının getireceği avantajı ilçemizde halen göremediklerini kaydeden Karaman, ?İnegöl kent merkezinin sıkışmışlığını bir türlü aşamadı ve kentsel dönüşüm konusunda da hiçbir şey yapmadı. Pazartesi Pazaryeri ile bir çalışma oldu, anca tekrar geri adım atıldı. Geçen ay büyükşehir meclisinde de onayladığımız kentsel dönüşümün başarı ile sonuçlanacağını temenni ediyorum. Raporun hazırlanmasında emeği geçen başta belediye başkanımıza ve arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. MHP Gurubu adına ret kullanacağımı bildiriyorum? dedi.

OSMANGAZİ VE KEMALPAŞA ÖRNEĞİ

 Geçen ayki büyükşehir meclisinde alınan 2 kararı hatırlatan Karaman, ?Biri Kemalpaşa Belediyesi´nin bir müracaatı vardı plan ve bütçe komisyonunda da uygun görüldü. 8 Milyon kadar otopark yönetmeliğinde kalan bir bütçe varmış. Bunu kendi bünyelerinde harcamak istemişler. Büyükşehir Belediyesi´nde de oy birliği ile kabul ettik. Bizimde aynı kararı örnek alarak otopark sorununu gidermek adına böyle bir düşüncemiz var mı? Yıl içerisinde cephe sağlıklaştırma konusu içerisinde Ahmet Akyollu Caddesi üzerinde rakamsal tartışmalar olmuştu. Büyükşehir Belediye Meclisinde aldığımız karar doğrultusunda Osmangazi?de bir vatandaşın cephe iyileştirmesi yapması. Bununla alakalı bizim nasıl duruşumuz olacak, bu tarihten itibaren mi bu karar uygulanacak vatandaşlarımızın bir hak talebi olabilecek mi ?? ifadelerini kullandı.

OTOPARKLARI BÜYÜKŞEHİR YAPACAK

Cevap veren AK Partili üye Berat Ertopuz,  ?Kemalpaşa ilçesi ile yapmış olduğumuz görüşmede, 8 milyon liralık otopark yapmak istediğini iletti. Bundan sonra bizim otopark ile ilgili Büyükşehir´e verebileceğimiz 8 milyon lira kadar olan limitleri biz size vermeyelim otoparka harcayalım. 8 Milyon liralık borç yok ama vatandaştan alacağı paralar 8 milyon limitini doldurarak otopark yapacak. Biz zaten kamulaştırmayı yapıp otopark ile ilgili kesintileri yapacağız. Büyükşehir´e veriyoruz, onlar bizden alacakları parayı otopark olarak değerlendirecekler? dedi.

Konuşmaların ardından oylamaya sunulan 2016 yılı faaliyet raporu MHP´li üyelerin red oyuna karşın oy çokluğu ile kabul gördü.



  • BIST 100

    10189,01%-0,76
  • DOLAR

    32,26% 0,07
  • EURO

    34,75% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2399,08% -0,41
  • Ç. ALTIN

    3901,36% 0,17