Merkezi Ezan Sistemi Kalkıyor

Merkezi Ezan Sistemi Kalkıyor

İlçe Müftülüğü, yapacağı çalışmalar ile merkezi ezan sitemini kademeli olarak kaldırıyor. Köylerde ve beldelerde merkezi ezan sistemini yakın zamanda kaldıracak olan İlçe Müftülüğü yapacağı alt yapı çalışmalarının ardından ezan İnegöl'de her camide okunac

 

İlçe Müftülüğü İnegöl genelinde, kasaba ve köylerde bulunan camilerde uygulanan merkezi ezan sistemini kaldırıyor. Yapılacak çalışmanın sonunda cami imamları ezanları kendi camilerinde okuyacak. İlçe Müftüsü Bayram Canbey, konunun alt yapı çalışmalarına başladıklarını ve çalışmanın tamamlanması ile birlikte merkezi ezan sistemini kaldıracaklarını dile getirdi.

 

Kademeli olarak merkezi ezan sistemini kaldıracaklarını kaydeden Müftü Canbey, “Yapacağımız çalışmalar kapsamında İlçe Müftülüğü olarak imamlarımıza güzel ezan okuma kursu verdik. Şuan da köylerimizde ve beldelerimizde merkezi ezan sistemini kademeli olarak kaldırıyoruz. İnegöl merkezdeki sistemi ise yapacağımız alt yapı çalışmasının ardından kaldıracağız.” dedi. 

 

Merkezi ezan sisteminden vazgeçildiğini ezanların önümüzdeki günlerde geçmişte olduğu gibi camilerde okunacağını belirten Müftü Canbey, “Güzel ezan okuyabilen bir caminin müezzini kendi camisinde ezan okumalıdır. Bu nedenle merkezi ezanı kaldıracağız. Görevlilerimiz camisini açacak ve vakti gelince ezanını okuyacak. Merkezi ezan sisteminin kaldırılması ile birlikte İnegöl genelinde, beldelerimizde ve köylerimizde bulunan camilerimizde ezanlar cami görevlilerimiz tarafından okunacak.” diye konuştu. 



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00