Mertcan üç büyüklerin takibinde

Mertcan üç büyüklerin takibinde

İnegölspor´un alt yapısında yetişen ve şuan u-19 takımında forma giyen kaleci Mertcan Babat, üç büyükler ve Anadolu kulüplerinin takibi altında. Mertcan Babat ise ilk hedefinin yetiştiği kulüp olan inegölspor´da kaleyi devralmak.

İnegöl´de doğan Mertcan Babat, 8 yaşında İnegölspor altyapısında futbola başladı. İnegölspor´un  sırasıyla U-12,-U-13,U-14,U-15,U-16, U-17 ve U-19 takımlarında forma giyen Mertcan Babat, Türk futbolu için gelecek vaat eden kalecilerden biri?

Şuan İnegölspor Spor Lisesinde eğitimine devam eden Mertcan Babat, İnegölspor´un U-17 takımında oynadığı dönemde Galatasaray, Beşiktaş ve Başakşehir gibi süper lig takımlarına karşı forma giyerek başarılı maçlar çıkarmış ve dikkatleri üzerine çekmişti.  2016 yılında şampiyon olan İnegölspor U-16 takımının kalesini koruyan Mertcan Babat, aynı zamanda eğitimini sürdürdüğü Spor Lisesi´nin Türkiye 5.´sinci olmasında da büyük pay sahibi oldu.

TONİ SCHUMACHER´E BENZETİLİYOR

Bir dönem Fenerbahçe´nin de formasını giyen, Alman milli takımının efsane kalecisi Toni Schumacher andıran fiziği ile dikkatleri üzerine toplayan Mertcan Babat, şuan başta üç büyükler olmak üzere birçok Anadolu kulübünün de transfer listesinde girmiş durumda.

Hayalinin süper ligde forma giymek olduğunu belirten Mertcan Babat, ?Doğup büyüdüğüm ilçenin takımı olan İnegölspor´da futbola başladım. Yaklaşık 10 yıldır İnegölspor formasını başarı ile giydiğimi düşünüyorum. Artık profesyonel olma zamanı geldi. İlk hedefim yetiştiğim bordo beyazlı formayı giymek ve İnegölspor´un başarısına ortak olmak. Diğer hedeflerim arasında ise Türkiye´nin üç büyük kulübünden birinde forma giymek var. Bu hedefimi gerçekleştirmek için çok çalışıyorum. İnegöl´den yetişip süper lig takımlarında forma giymiş İnegöllü ağabeylerimiz gibi bende İnegöl´ümüze e Türk futboluna uzun yıllar hizmet etmek istiyorum. Şuan bazı kulüplerden teklifler var. Üç büyüklerin maçlarımızı izlediğini ve takibe aldığını duyuyorum. Umarım önümüzdeki günlerde hayalini kurduğum profesyonelliğe adım atarak, başta İnegölsporumuza ve Türk futboluna  uzun yıllar hizmet edeceğim.?dedi.



  • BIST 100

    10324,54%0,56
  • DOLAR

    32,26% 0,06
  • EURO

    34,79% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2399,34% -0,39
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24