www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

MESAFELİ SATIŞLAR CAN YAKIYOR

MESAFELİ SATIŞLAR CAN YAKIYOR

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) İnegöl Şubesi Başkan Yardımcısı Şükrü Sütçü, son zamanlarda kendilerine gelen şikâyetlerin ağırlıkla mesafeli satışlardan kaynaklandığını belirterek uyarılarda bulundu.

TÜKODER İnegöl Şubesi Başkan Yardımcısı Şükrü Sütçü, makamında gerçekleştirdiği açıklama ile vatandaşlara mesafeli satışlar hususunda uyarılarda bulundu.

 

ARAŞTIRMA YAPMADAN ALIŞVERİŞ YAPMAYIN

İnegöl’de en çok şikâyetleri mesafeli satış konusunda aldıklarını belirterek konuşmasına başlayan Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Başkan Yardımcısı Şükrü Sütçü, “Bu da genelde telefonlara gelen mesajlar ile ‘dosya masraflarınızı ve kredi kartı aidatlarınızı 1 hafta içerisinde alabilirsiniz’ diyerek kredi kartlarının numaralarını alıyorlar ve bu sayede vatandaşların kredi kartlarından para çekiyorlar. Ayrıca televizyondan görerek beğendiğimiz telefonları satın aldığımızda ürünün istediğimiz gibi olmadığını fark edip mağdur duruma düşüyoruz. Gelen telefonlarda garanti belgesi onaysız ve faturasız olarak geliyor. Tüketicilerimiz uzaktan satıştan uzak durmalılar. Uzaktan satış yapacak tüketicilerde internet üzerinden araştırma yaparak güvenilir şirketlerden alışveriş yapmalılar” dedi.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19