www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Mesleki eğitim büyük önem taşıyor

Mesleki eğitim büyük önem taşıyor

İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, ülkenin kanayan yarası haline gelen madde bağımlılığı ile mücadele etme noktasında mesleki eğitimin büyük önem taşıdığını belirtti.

Hem esnafın ara eleman ihtiyacını gidermek, hem de istihdamı artırmak için uyuşturucu bağımlılarının topluma yeniden kazandırılması gerektiğini ifade eden Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, ?Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı´nın 2018 Türkiye Uyuşturucu Raporu´ndan derlenen veriler, ülkemizdeki uyuşturucu batağını gözler önüne seriyor. Madde bağlantılı ölümler 2013´te 232 iken, 4 yılda yüzde 305 artarak 941´e çıktı. Uyuşturucuyu ilk kullanım yaşı en fazla 15 ile 24 yaş arasında yoğunlaşıyor. Özellikle hayatının baharında olan bu gençlerin uyuşturucu illetinden kurtularak topluma kazandırılması için hepimizin üzerine büyük bir sorumluluk düşüyor. Uyuşturucu ile mücadele bir vatandaşlık görevidir. Uyuşturucu ile ilgili gördüğümüz ve duyduğumuz her şeyi alo 191´e bildirmemiz lazım. En önemlisi çırak olarak iş yerlerimizde çalışan çırakların sigortalarının emekliliğe sayılmamı çok önemli? diye konuştu.

 

TEDAVİ GÖRENLERİN YÜZDE 86´SI 1-8 YIL ARASINDA EĞİTİM ALANLAR

Uyuşturucu tedavisi görenlerin yüzde 86´sının 1 ila 8 yıl arasında eğitim alan kişiler olduğunu belirten Ayhan, ?Uyuşturucudan tedavi görenlerin ezici bir çoğunluğunun öğrenci olması kan dondurucu. Yani sadece eğitimsiz olanlar değil, eğitim görenler de uyuşturucu batağına düşebiliyor. Gençlerin bu illetten kurtulması, topluma kazandırılması için mesleki eğitimin önemini her fırsatta vurguluyoruz. Mesleki eğitime yönlendirme ne kadar artarsa, usta-çırak ilişkisi ile hem ekonomiye hem de topluma faydalı bireylerin sayısı o kadar artacaktır. Usta-çırak ilişkisinde iş öğrenmenin yanı sıra sorumluluk edinme, aile olma ve toplumsal duyarlılık esastır. Usta çırağını her zaman korur, kollar, sosyal ilişkilerinde yanlışa sapmasını engeller, doğruya yönlendirir, çırağını her zaman gözetiminde tutar. Çünkü usta baba yarısıdır. Burada devlette çırakların gelecekleri ile önemli adımlar atarak, onların mesleklerinde kalmaları için çıraklık süresindeki sigortalarının emeklilik süresine sayılması ve askerlikte belli bazı avantajlar sağlanmalıdır? şeklinde konuştu.

 

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29