www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

MESLEKİ EĞİTİME TAM DESTEK

MESLEKİ EĞİTİME TAM DESTEK

İTSO Başkan Metin Anıl, İnegöl’de bu yıl eğitime başlayan Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü’nün eksiklerinin giderilmesi için her türlü desteğe hazır olduklarını söylediler.

 

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Anıl, Oda Yönetim Kurulu üyesi Salim Kaplan, Tekstil Meslek Komitesi Başkanı Fethi Buldu ve Tekstil Komitesi Üyesi İbrahim Atalay Karalar ile birlikte işadamı Mehmet Yıldız tarafından yaptırılan Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü’nü ziyaret etti. Ziyaret sırasında, bu eğitim öğretim döneminde 380 öğrenci ile faaliyete geçen Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde incelemelerde bulunan Başkan Anıl, okul müdürü Musa Oktar’dan bilgi aldı.

 

NİTELİKLİ ELEMAN SORUNUNA KATKIDA BULUNACAK

Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin 18 farklı bölümde 800 öğrenci kapasitesine sahip olduğunu, kampüsün ise 6 bin öğrenci kapasitesine sahip olduğunu vurgulayan Anıl, bu komplekste verilecek eğitim ile başta İnegöl olmak üzere ülke sanayinin ihtiyacı olan nitelikli ara eleman sorununu çözümüne katkıda bulunacağını belirtti.

 

GEREKEN DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ

Eğitim kampüsünü ilçeye kazandıran işadamı Mehmet Yıldız’a teşekkür eden İTSO Başkanı Anıl, Şubat ayında yaptıkları çalışmada, Mesleki Eğitim Kampusu’ndaki okullarda yer alması gereken bölümlere ilişkin önerilerde bulunduklarını ve önerilerinin yüzde 95’inin uygun görüldüğünü belirtti. Bundan dolayı memnuniyet duyduklarını dile getiren Anıl, Oda olarak teknik ara eleman ihtiyacının giderilmesi için, kampüse gereken desteği vermeye hazır olduklarını bildirdi. 

 

ÇEVRE İLÇELERDEN DE ÖĞRENCİ ÇEKMELİYİZ

Ziyarette Tekstil Komitesi üyeleri kampüsteki okullarda tekstil sektörüne yönelik kalifiye eleman yetiştirilmesi gerektiği yönünde görüşlerini dile getirirlerken, Okul Müdürü Musa Oktar da, mesleki eğitim alan öğrencilerin ilçedeki sanayicilerin desteğini hissetmesi gerektiğine vurgu yaparak, “Meslek liselerini daha cazip hale getirerek, çevre ilçelerden de öğrenci çekmeliyiz” dedi.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19