MEVSİM DEĞİŞİKLİĞİNDE GRİBE DİKKAT

MEVSİM DEĞİŞİKLİĞİNDE GRİBE DİKKAT

Özel Medi-Ce İnegöl Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Uz. Dr. Aylin Türkay, hava sıcaklığında büyük değişikliklerin yaşandığı Eylül ve Ekim aylarında vücut direncinin düştüğünü belirterek, bu dönemde grip başta olmak üzere, birçok enfeksiyon hastalığına ka

Özel Medi-Ce İnegöl Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Uz. Dr. Aylin Türkay konuyla ilgili yaptığı açıklamada, sonbahar aylarında artış gösteren gribal enfeksiyonların, yetişkinlerde iş gücü kaybına yol açabileceğini belirterek, hastalara yatak tedavisi önerdi. Uz. Dr. Aylin Türkay, enfeksiyon hastalıklarının belli başlı klinik bulgularının yüksek ateş, halsizlik, eklem ağrıları, iştahsızlık ve baş ağrıları olduğunu vurguladı. Gribal enfeksiyonun basit üst solunum yolu enfeksiyonundan ayırıcı tanısının dikkatle yapılması gerektiğini belirten Türkay hastalarda özellikle iki günden uzun süren ateş veya diğer bulgulardan herhangi biri mevcut ise kesinlikle doktor yardımı almaları gerektiğini belirtti.

 BULAŞICI HASTALIKLARDA ARTIŞ GÖZLENİYOR

Uz. Dr. Aylin Türkay okulların açılması ve insanların kapalı ortamlarda toplu halde bulunmaya başlamaları ile birlikte bulaşıcı hastalıkların artış gösterdiğini vurguladı. Türkay, “Hava durumunu iyi takip edip uygun giysilerle dışarı çıkmak, havasız ve kapalı mekânlarda uzun süre kalmamak, gripli kişilerle öpüşmemek, alerjenlerin yoğun olduğu bölgelerde uzun süre kalmamak bizi enfeksiyonlara karşı bir miktar koruyabilir” şeklinde konuştu.

 A VE C VİTAMİNİ TÜKETİN

Grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı bol bol A ve C vitamini tüketilmesini öneren Türkay, “A ve C vitaminleri, antioksidan vitaminlerdir. Bu vitaminler, bağışıklık sistemimizi güçlendirerek, hastalıklara karşı daha dirençli olmamızı sağlar. Turunçgiller, havuç, brokoli, kabak, brüksel lahanası, yeşilbiber, karnabahar, mandalina, maydanoz, roka ve tere gibi sebzeler, vitaminler açısından zengin besinler olup özellikle mevsim geçişlerinde bolca tüketilmesinde fayda vardır” ifadelerini kullandı.



  • BIST 100

    10276,9%0,67
  • DOLAR

    32,28% -0,12
  • EURO

    34,76% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2404,25% 0,46
  • Ç. ALTIN

    3887,04% 0,00