MEYVE SUYU FABRİKASI KURACAĞIZ

MEYVE SUYU FABRİKASI KURACAĞIZ

Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Şevket Mollaer, İnegöl’de Kulaca kooperatifi benzeri bir birleşimle meyve suyu fabrikası kurulabileceğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi İnegöl İlçe Teşkilatı, seçim ziyaretlerini dün İnegöl Muhtarlar Derneği ve Ziraat Odası ile sürdürdü. Belediye Başkan adayı Şevket Mollaer, Kurşunlu Belediye Başkanı Erkan Dönmez, İlçe Başkanı Turhan Neşe ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra ziyarete CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz de katıldı.

 

TARIM ÖNCÜSÜ FABRİKALAR İSTİYORUZ

Ziyarette konuşan Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, seçim sürecine girildiğini hatırlatarak; “Adaylardan taleplerimiz olacak. Tarım sorunlarının giderilmesi gerekiyor. Büyükşehir yasası ile birlikte Büyükşehir’in tarım sektörüne müdahil olacağı durumlar olacak. Verimli arazilere inşaatların yapılmaması konusunda bir takım çalışmalar var. Tarımla ilgili tarım öncüsü fabrikalar istiyoruz. Nasıl mobilya ihtisas sanayi varsa, bizim de tarımla ilgili tarım ihtisas sanayi oluşturulmasını istiyoruz” dedi.

 

MOLLAER’DEN MEYVE SUYU FABRİKASI PROJESİ

CHP İnegöl Belediye Başkan Adayı Şevket Mollaer ise, seçimi kazanmaları halinde tarım ve hayvancılıkla ilgili yeni birimler oluşturacaklarını söyledi. Tarım sanayilerinin kurulmasının da güzel bir talep olduğuna dikkat çeken Mollaer; “Çok verimli tarım alanları olan İnegöl, yanlış planlama sonucunda tarım alanlarının büyük bir kısmını kaybetmiş durumda. Tarımsal destekle ilgili projelerimiz var. Kulaca kooperatifi benzeri bir birleşimle meyve suyu fabrikası kurulabileceğini düşünüyoruz” diye konuştu.

 

Ziyarette kısa bir konuşma yapan Kurşunlu Belediye Başkanı Erkan Dönmez de “Bizde belediye olarak beldemizde tarımla ilgili konulara değiniyoruz. Bundan sonraki süreçte de omuz omuza çalışmalar yapacağımızı ifade ediyorum.”dedi.

 

ÇİFTÇİMİZ HER TÜRLÜ SİYASETİN ÜZERİNDE

CHP İlçe Başkanı Turhan Neşe, İnegöl Ziraat Odası’nın bölgesinde öncü ve önder faaliyetleri ile herkesin takdirle izlediği bir oda olduğunu söyledi. “Çiftçimiz her türlü siyasetin üstündedir” diyen Neşe, “Birçok tarım alanımız heba edilmiştir. Belediye başkanımız Alinur Aktaş’ı ziyaret ettiğimiz de, ‘Siz sosyal demokratlar belediye meclis üyeleri olarak ne kadar iyi görmüşsünüz. Organize sanayi bölgesi yanlışlığını sizler söylemişsiniz ama bakıyorum ki; belediye meclis üyeleri içinde hiç mühendisiniz yok. Buna rağmen çok doğru bir mücadele vermişsiniz’ demiştir. Tarımsal ürünlerimizin sanayi tesislerinde işlenerek köylümüze destek vermek adına sizlerle el ele gönül gönüle mücadele etmek istiyoruz” dedi.

 

HÜKÜMET ÇİFTÇİNİN ÜRETİMDEN UZAKLAŞMASINI İSTİYOR

Ziyarette son konuşmayı CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz yaptı. Toprak mahsulleri ofisinin bugün çiftçinin kara gün dostu olmadığını savunan ve onun yerini Ziraat Odalarının aldığını belirten Milletvekili Demiröz, “Tarımın en zor koşullarında üreticilerimiz inadına üretim yapıyorsa, burada ziraat odalarının payı çok büyük. Biz diğer partiler gibi genel başkanımızı savunma ihtiyacı duymuyoruz. Onlar kendileri dimdik. Sıkıntıların mevcut iktidarla yola devam edilmesi halinde artacağını ifade ediyorum. Bu hükümet çiftçilerin, üretimden uzaklaşmasını istiyor. Hırvatistan, çiftçisine mazotu yüzde 30 indirimli veriyor. Projeleri destekliyorlar. Başbakan olarak aynaya bakarak kavga etmeye başlarsanız sizlere o fasılları kimse açmaz. Herkes onuru, şerefi için yaşar. Hiç ayrım yapmadan 30 Martta buluşma adresimizin Cumhuriyet Halk Partisinde olmasını diliyorum” dedi.

 

ÇİFTÇİNİN LEHİNE BİR TANE MADDE YOK

Bu yıl ciddi derecede yaşanan ve çiftçileri kara kara düşündüren kuraklıkla alakalı da değerlendirmelerde bulunan Demiröz, “Kuraklık olabilir. Serin iklim tahıllarının çürüme ile karşı karşıya kaldığını, rekolte düşüşlerinin olacağını ifade ettik. Hükümet son 10 yılda 21 milyon ton buğday ithal etti. Bütün şartların uygun olduğu dönemlerde ithal ettiler. Rekolte düşüşlerini göz önüne alarak, anlaşmalarınızı Türkiye Cumhuriyeti menfaatleri doğrultusunda şimdiden yapabilirsiniz. Bu sene buğdayla alakalı rekolte düşük olacak. Çıkan 194 maddelik torba yasayı inceleyin, bir tane çiftçi lehine madde yok. Tarımcıları bu kadar göz ardı etmenin anlamı ne. Biz ithal etmeyi daha çok seviyoruz. İthal edersek, yandaşlarımıza ithal ettiriyoruz. İnegöl’deki köylüler kazanana kadar, Hollandalının kazanması onlar için önemli. Bakan, ‘kuru fasulyeyi ithal edeceğiz ama Arjantin’de kuraklık olmuş, fiyatlar yükselmiş’ diyor. Bir tarım bakanının bu söylemeye hakkı yok. Siz tarım bakanısınız, kısa, orta ve uzun vadede çözümleriniz olmalı. Bu konuda muhalefet olarak yol gösterdiğimize de inanıyoruz” diye konuştu.

 

İKTİDAR OLURSAK İLK İNEGÖL İL OLACAK

İlhan Demiröz, İnegöl’ün il olması için de çok çaba sarf ettiklerini söyledi. AK Partili milletvekillerini bu konuda ikna edemediklerini belirten Demiröz, “İnegöl kabuğuna sığmıyor. İl olmasını bana göre hak etmiştir. CHP olarak iktidara geldiğimiz de ilk il yapacağımız ilçelerden birisi İnegöl olacaktır” dedi.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07