www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

MEZARCI MEHMET EFENDİ RAHMETLE ANILDI

MEZARCI MEHMET EFENDİ RAHMETLE ANILDI

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Mezarcı Mehmet Efendi’yi Anma ve Pilav Gününün 15.`si önceki gün Kuğulu Park Aile Çay Bahçesinde gerçekleştirildi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Araştırmacı Yazar Geylani Aktan Hocaefendi’nin sohbeti ile devam etti. Program, Mezarcı Mehmet Efendi Uşşaki Yardımlaşma Derneği İlahi Grubu tarafında okunan ilahiler ve duaların ardından, dernek tarafından hazırlanan 2 bin kişilik pilav ve ayranın ikramı ile son buldu.

Mezarcı Mehmet Efendi’yi Pilavı ve Anma Programının bu yıl 15.`si düzenlediklerini belirten Mezarcı Mehmet Efendi Uşşaki Yardımlaşma Derneği Başkan Yardımcısı Eyüp Doğan, "Mezarcı Mehmet Efendi 1997 yılında 105 yaşında vefat etmiştir. Bunun üzerine 5 Mayıs 2011 tarihinde Mezarcı Mehmet Efendi Uşşaki Yardımlaşma Derneğini açtık. Anma programlarını daha önce Uşşaki Vakfı aracılığıyla yapıyorduk. Bu yıl 15.`sini gerçekleştiriyoruz. Bundan sonra Mezarcı Mehmet Efendi Uşşaki Yardımlaşma Derneğini tarafından bu programı devam ettireceğiz. Derneğimiz de Cumartesi ve Perşembe akşamları tasavvuf sohbetlerimiz oluyor. Tüm ilçe halkımızı bu sohbetlere bekliyoruz. Derneğimizin merkezi Kuğulu Parkın karşısındadır" diye konuştu.

Mezarcı Mehmet Efendi’yi Anma ve Pilav Gününe SP İlçe Başkanı Bahri Urgun, SP İl Genel Meclisi Üyesi Fahrettin Bayraktar, Keresteciler Odası Başkanı Muzaffer Balcıoğlu, Elektrikçiler ve Benzerleri Odası Başkanı Yakup Ulama, Terziler Odası Başkanı Selim Malçok ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19