www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

MHP´DE İSTİFALAR BAŞLADI

MHP´DE İSTİFALAR BAŞLADI

Milliyetçi Hareket Partisi´nin muhalif kanadı olarak ifade edilen grup içerisinde bulunan 105 kişi, Meral Akşener´in kuracağı partiye destek vermek üzere partilerinden istifa etti.

Önceki akşam Şenol Düğün Salonu´nda düzenlenen toplu istifa törenine daha önce görevinden istifa eden Bursa bölgesi MHP´li ilçe başkanlarının yanı sıra bazı MHP´li Meclis Üyeleri ile çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

YENİ BİR TÜRKİYE VE YENİ BİR DÜNYA İÇİN?

Programa katılan ve kendilerini yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederek konuşmasına başlayan MHP İlçe Eski Başkanı Müfit Besler, ?20 aydır devam eden MHP Genel Merkezi parti içinde farklı düşünen bizlere yönelik ciddi anlamda baskı, ihraç ve disiplin sürecini işletti. Uzun yıllar inanarak hizmet ettiğimiz bir davada farklı düşündüğümüz içim hak etmediğimiz sözlere ve uygulamalara maruz kaldık. Bu ahde vefasızlık değil midir? Rahmetli başbuğumuz Alparslan Türkeş´e ne ihanet ettik, ne de MHP´ye zarar verdik. Çünkü MHP, bizlerin uzun yıllar içerisinde bulunduğu bir siyasi harekettir. Dün olduğu gibi bundan sonra da MHP´nin kurumsal kimliğine, genel başkanına ve yöneticilerine hakareti doğru bulmayıp dik duruşumuz devam edecektir. İstifa eden bizlere de saygı gösterdiğimiz için saygı, hakaret etmediğimiz için hakaret edilmemesini bekliyoruz. Bugüne kadar yaşadıklarımızdan bizlerin MHP´de siyaset yapma imkânı kısıtlandığından ve ayrık otu olarak görüldüğümüzden zor da olsa hayırlı bir karar vererek partimizden istifa etmiş bulunuyoruz. Dün dünde kaldı cancağazım artık yeni bir şeyler söylemek lazım diyerek Türk milletinin sorunlarının yegâne öncelikli çözüm noktası siyaset kurumlarıdır. Toplumsal meselelerimizin çözümü için bir zemin görülen siyaset arenasında yaşanan tıkanıklık ve buna bağlı olarak ortaya çıkan arayış artık herkesin bildiği bir gerçektir. Kısırlaşan, alternatifsizleşensiyaset tablosunda Türk milleti tek adamlığa mahkûm edilmektedir. Türkiye´nin siyasi görüntüsünde demokrasi, hürriyet, eşitlik, adalet, hakkaniyet ve liyakat yerine hanedanlık ve saray merkezli bir tek tip anlayışın hâkim olduğu gerçektir. Milletimizin beklentisi olarak ortaya çıkan değişi hareketi, bu adaletsiz gidişattan memnun olmayan hepimizin yeni bir umudu ve yeni bir gün doğumu haline gelmiştir. Memleket adına derdi olan, memleket sevdasıyla yanıp kavrulan, aldatılmalara tahammülü kalmayan, hukuksuzluktan bunalıp adalete hasret kalan, ayrışmaktan bıkıp barış ve huzur içinde yaşama umudu taşıyan, külfetin eşit dağıtılmasından yana olan, çağdaş ve demokratik bir Türkiye´den yana tavır koyan, ay yıldızlı bayrağımız altında onurlu yaşamak isteyenleri yanımızda görmek istiyoruz. Bugün itibariyle 105 dilekçe bana ulaştı, MHP´den şuan için 105 arkadaşımız istifa etti. Muhtemelen önümüzdeki süreçte istifalar devam edecektir. Bu istifalar içinde eski belediye başkanlarımız, meclis üyelerimiz var, partimizin çeşitli kademelerinde görev yapmış arkadaşlarımız var. Bundan sonra ben ve birçok arkadaşım, yeni bir dünya için, yeni bir Türkiye için Meral Akşener hanımefendinin kuracağı siyasi partide aktif rol alacağız. Bundan sonraki süreçte bütün basında bahsedildiği gibi merkez bir parti, tüm partilerden her türlü siyasi oluşumdan ve etnik kökenden tüm insanlarımızı, yeni bir Türkiye için, yeni bir dünya için Meral Akşener´in kuracağı partiye davet ediyoruz. Önümüzdeki süreçte yerimizi tutuyoruz. Bursa ilimi yerini tuttu, diğer ilçelerimizde de yerler tutuluyor? dedi.

BAŞKANLARDAN DESTEK

İstifa eden 105 kişinin tümünün İnegöl´den olduğunu belirten Besler, ?Buradaki arkadaşlarımızın hepsi geçtiğimiz süreç içerisinde istifa eden eski ilçe başkanlarıydı. Sağ olsunlar onlar da bize destek verdiler. Yolumuza devam ediyoruz. İstifa edenler içerisinde eski meclis üyeleri var, mevcut meclis üyelerimiz istifa etmediler. Geniş bir yelpazeli merkez partiden bahsediyoruz. Son günlerde bir bakan Merak hanımla görüşmüş. Her türlü şeye hazırlıklı olmak lazım.?

ŞARTLI GELENLERE KAPIMIZ KAPALI

?Parti binasıyla ilgili henüz net bir durum yok. Görüşmelerimiz sürüyor. MHP kimliğimiz üzerimizde olduğu için çok hareket etmedik. Şuandan itibaren Meral Akşener´in kuracağı partinin faaliyetleri için hareket edeceğiz. Parti ismi de henüz net değil. Şuan tüzüğü yazılıyor. Yüksel başkanımız ile Hasan Toktaş başkanımıza hiç yakışmayan hakaret ve saldırı gerçekleştirdi. Meral Hanım bir ahde vefa örneği göstererek başkanlarımızı ziyarete geldi. Tüzüğün kurulduğunu, 150 kişilik bir ekibin sadece sağlıkla ilgili program hazırladığını, ciddi bir ekip çalışması olduğunu aktardı. Meral hanımın tek bir talimatı var; pazarlık yapmayacaksınız. Şartlı gelenlere kapınızı kapatacaksınız. Şartlı gelenlerin sonunda neler yaptığını görüyoruz. Kapımız herkese açık. Dün bizimle birlikte olanlara da yarın birlikte olacaklara da kapımız açık.?

?TÜRKİYE GİDİYOR?

?İstifa kararını aniden almadık. Çok istişare ettik. Ben 44 yıldır MHP mensubuyum. 58 yaşımın 44 yılı öyle geçmiş. Biz çocukluğumuzdan beri bu işin içindeyiz. Bundan çıkmak çok zor ama çıkmak zorundaydım. Türkiye gidiyor, tüm sıkıntımız bu. Önümüzdeki seçimler çok önemli. Bu ülkede tek adamlığa devam mı yoksa demokrasi mi? Buna bakmak lazım. Bugün bunun sıkıntısını yaşadığımızı hissediyoruz.       ?

BAŞIBOŞ İNEGÖL´E SAHİP ÇIKACAĞIZ

?Kurulacak partinin geneldeki hedefi iktidar olmaktır. Biz de yerelde, o parti kurulduktan sonra İnegöl Belediyesini kazanmak istiyoruz. Bizde bu işi yapacak ekip de var güç de var. 2014´te bu iş nereye kadar geldi biliyoruz. Bundan sonra hedefimiz başıboş İnegöl´e sahip çıkmak olacaktır. Buna da sahip çıkarız, bizi tanıyorsunuz.?

BU PARTİDE HERKES SIFIR KİLOMETRE SİYASETÇİ

?İlçe Başkanlığı ile ilgili hiçbir isim yok, bir görevlendirme de yok. Eski ilçe başkanları olarak bir ağabey niteliğinde istişare heyeti oluşturmaya çalışıyoruz. Yönetim kurulu oluşturmayacağız. Bu partinin eskisi yok, bu partide herkes sıfır kilometre siyasetçi. Hepimiz bu partinin yeni üyesiyiz? ifadelerini kullandı.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19