www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

MHP´den Trafik Sorununa Çözüm

MHP´den Trafik Sorununa Çözüm

Milliyetçi Hareket Partisi İnegöl İlçe Yönetimi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle İnegöl´de görev yapan basın mensuplarıyla kahvaltıda buluştu. MHP yönetimi, İnegöl´de kronikleşen trafik sorununun çözümüne yönelik projeyi kamuoyuna açıkladılar.

Dün saat 10.00´da Sedef pastanesinde düzenlenen kahvaltıya MHP İlçe başkanı Hayati Bedir ve yönetim kurulu üyeleri ile basın mensupları katıldı.

İNEGÖL´E KATKI SAĞLAMAK İSTİYORUZ

Kahvaltının ardından konuşan MHP İlçe Başkanı Hayati Bedir, ?İnegöl için var gücüyle çalışan tüm basın mensuplarımızın bu özel günlerini kutluyoruz. Bizim aynı zamanda ekibimizin hazırladığı trafik sorunlarına çözüm noktasındaki projelerimizi de açıklamak istiyoruz. Amacımız yaşanan sorunları yerinde tespit edip yerel yetkililere bildirmek. Amaç burada hepimizin ortak paydada buluşup İnegöl´e katkı sağlamak. Bundan sonraki çalışmalarımızı yetkili kurumlarla paylaşacağız. İnegöl´de araç sayısı 67 bini buldu. Oldukça ciddi bir rakam. 4 kişi başına ortalama bir araç düşüyor. Nüfusumuz artıyor, araç sayımız da artıyor? dedi.

MHP İlçe AR-GE Sorumlusu Barış Kalem, İnegöl´deki trafik sorunlarını tek tek masaya yatırarak çözüm önerilerini sundu.

SORUNLU BÖLGELER

İnegöl´deki Yenice Kavşağı, Ahmet Türkel Çevre yolundaki kavşak ve tabelalar,  Mimar Sinan Bulvarı, Kozluca yolu ve Esentepe Caddesi, Metal Sanayii giriş kavşağı, AVM çevresindeki sorunlar, belediye önündeki kavşak problemleri, bankalar caddesi, hükümet konağı kavşak problemleri, Kasım Efendi Caddesi, Okullar bölgesi kavşak problemleri, Avarlar Kavşağı´nda trafik sorunlarının yaşandığını ifade eden Kalem, ?Yenice köprülü kavşağındaki sorunu, alternatif yan yolla çözebiliriz. Ahmet Türkel çevre yolunda; kavşak noktalarına yakın profil atlama (hız kesici) yapılması, yaya geçidi yapılması, yolun iki tarafına kaldırım yapılması ve bu yolun koşu yolu şeklinde tasarlanması, amaç: şehir halkına alternatif bir yürüyüş yolu yapılarak spor yapmasını sağlamak, ayrıca bisiklet yolu yapılaması, amaç: bu bölgede yaşayan ve ağaç işleri sanayisinde çalışanların daha rahat ulaşımını sağlamak, ağaç işleri sanayi girişinde bulunan köprüden sonra yolun tek yöne düşmesi kazalara sebebiyet verebilir. çevre yolu üzerinde bulunan trafik tabelaların daha görünür şekilde yerleştirilmesi ve kavşaklara kontrollü geçiş ışığı konmalı. Mimar Sinan bulvarında; bu bölgede kavşaklarda profil atlama (hız kesici) konmalı. Yaya geçitleri yenilenmeli 3d çizim yaya geçidi. Kavşağa yakın duraklar uzaklaştırılmalı. Durak alanları büyütülmeli ve yeni araçların girebilecekleri şekilde düzenlemeli. Acil girişi tabelalarla belirtilmeli. Kavşaklarda bulunan billboard ve trafik levhaları trafiği tehlikeli duruma düşürmeyecek şekilde düzenlenmeli. Cadde üzerinde bulunan kafelerdeki park düzeni sağlanmalı dikine park kaldırılmalı. Kozluca Yolu (Hamzabey Caddesi); Kozluca yolunda kavşak girişlerine profil atlama (hız kesici)konulmalı, ana cadde üzerinde bulunan yan yollara dönüş levhaları konulmalı. Metal Sanayi ve yağlı tohumlar kavşağında; bat-çık yapılabilir ve buradaki trafik durdurulmadan hareket ettirilebilir ve ileriye dönük Yenişehir yolu daha aktif olabilir. AVM Alanyurt giriş tarafından araç çıkışı engellenmeli. AVM durak kaldırılmalı. Belediye meydanı; kavşak da bir şerit çıkacak kadar daraltılmalı, park caddesi istikametindeki trafik ışığı kaldırılmalı. Alt geçit yapılmalı (burada güvenlik zafiyeti yoktur). Kırtasiye önünde bulanan durak Lazlar Camii önüne taşınmalı. Yolun sol tarafı tamamen parka kapatılmalı. Bankalar Caddesindeki; park etmiş araçların arkasına kısa sürelide olsa park yapma engellenmeli. Kasım Efendi Caddesi;tarihi çınarların bulunması ve bölgenin tarihi önemi olduğu için, park yapılışına özen gösterilmesi. Hükümet önü okullar bölgesi; bu bölgede bulunan durakların adalet sarayı bölgesine çekilmesi, belediye binasının yapılmasını dikkate alınarak durakların bu duruma göre oluşturulması? ifadelerini kullandı.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    8845,48%0,43
  • DOLAR

    32,27% 0,31
  • EURO

    35,10% 0,69
  • GRAM ALTIN

    2274,37% 0,94
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51