www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

MHP´den Ulaşım Zammına Tepki

MHP´den Ulaşım Zammına Tepki

Milliyetçi Hareket Partisi İnegöl İlçe Başkanı Hayati Bedir, İnegöl´deki toplu taşıma araçlarına yapılan zamma tepki gösterdi. Bedir, ?Asgari ücrete yapılan 200 TL´lik zammın 72 TL´si erimiş oluyor? dedi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan MHP İnegöl İlçe Başkanı Hayati Bedir, ?Geçtiğimiz günlerde hepimizin bildiği gibi, Bursa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından alınan karar gereği, İnegöl şehir içi ulaşımı sağlayan İnegöl Özel Halk Otobüsleri yolcu taşıma ücretlerine zam yapıldı. Bursa´nın merkezinde yakın zamanda yapılan indirimin karşılığı İnegöl´e zam olarak gelmiştir ve bu vatandaşlarımız tarafından tepkiye yol açmıştır.  Bursaray´da tam 2 lira 60 kuruş olan tek biniş tam ücreti, 2 lira 40 kuruşa düştü. Öğrenciler için Bursaray´ın 1 lira 75 kuruş olan ücreti 1 lira 50 kuruşa düşerken, İnegöl´de 2 lira 10 kuruştan, 2 lira 40 kuruşa, öğrenci ücreti 1 lira 30 kuruştan, 1 lira 50 kuruşa çıkarıldı. İstanbul´da 50-60 kilometre mesafeye yolcu taşıyan otobüslerin tam biniş ücretleri 2 lira 60 kuruşken, İnegöl´de en fazla 10 kilometre giden halk otobüslerinin İstanbul fiyatına çok yaklaşmasının açıklaması ve sebebi nedir? Yeni gelen otobüsler ile biraz olsun sevinen ve yüzde 50´sinden fazlası asgari ücret ile geçinen ilçe halkımız yeni gelen zamlar ile adeta sarsılmıştır? dedi.

ASGARİ ÜCRET ERİYOR

Asgari ücrete gelen zammın eridiğini belirten Bedir, ?Ayrıca şöyle de bir hesap yaptık ve gördük ki geçtiğimiz günlerde asgari ücrete yapılan zammın, İnegöl´de yaşayan vatandaşlara çok da fazla bir etkisi olmayacak. Çünkü yapılan ulaşım zammı ile 4 kişilik bir aile her gün gidiş ve geliş için halk otobüsü kullandığı takdirde ayda sadece 72 TL ulaşıma ödemiş oluyor. Asgari ücrete yapılan 200 TL´lik zammın 72 TL´si erimiş oluyor. Bu hak mıdır, reva mıdır? Bir konuda şu ki, her gün trafiğe çıktığımızda,  trafik yoğunluğunu hepimiz görüyoruz. Artık İnegöl 67 bin aracı taşıyamaz hale geldi. Trafik yoğunluğunu azaltmak için vatandaşlarımızı toplu taşıma araçlarına yönlendirmemiz gerekirken, insanları halk otobüslerine teşvik etmemiz gerekirken, yapılan zamlar ile ayrıca trafiğe bir kilitte bu şekilde vuruldu? şeklinde konuştu.

AKTARMALI FİYATLARI MİNİMİZE EDİLSİN

?Aktarmalı ulaşımda fiyatlar minimize edilsin? diyen Bedir, ?Yine ulaşım sorunlarında başı çeken konulardan biri ise, özellikle Baykoca, Huzur, Akhisar ve Alanyurt bölgesinde oturan vatandaşlarımız, İnegöl´e geldiklerinde aktarma yaparak ulaşmak istedikleri yere gitmekte ve 2 kere biniş ücreti ödemesidir. Bu durum İstanbul ve çeşitli illerde olduğu gibi, aktarma yapan vatandaşlarımız için kolaylık sağlanmalı, aktarmalı yolculukta fiyatlar milimize edilmelidir. İnegöl´ün ve Bursa´nın değerli yöneticileri, belediye yetkilileri bu durumları iyi analiz edip bu zamdan vazgeçmeli, uzak mahallerden yolculuk yapmakta olan vatandaşlarımıza, aktarmalı yolculuklarda kolaylık sağlamalıdır. Ayrıca, bu zam ağır bir zamdır ve bunun tepkisi her alanda karşınıza çıkacaktır? ifadelerini kullandı.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,89% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2433,75% 0,06
  • Ç. ALTIN

    4017,93% -1,36