MHP´nin önerisi kabul edilmedi

MHP´nin önerisi kabul edilmedi

Temmuz ayı belediye meclis toplantısında Milliyetçi Hareket Partisi´nin kurucusu ve ilk genel başkanı Alparslan Türkeş´in isminin, İnegöl´de bir cadde ya da bulvarda yaşatılması önerildi. Öneri, mevcut adreslerde karışıklık olur gerekçesiyle kabul edilmed

İnegöl Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısında MHP Gurup Sözcüsü Ahmet Genç tarafından Alparslan Türkeş isminin Cerrah Mahallesindeki bir caddeden alınarak İnegöl´ün işlek cadde veya bulvarlarından bir tanesine verilmesi gündeme gelmişti.

Dün yapılan Temmuz ayı meclis toplantısında meclis komisyonu tarafından bu öneri reddedildi. Reddedilme nedeni olarak ise, adres karmaşıklığı olacağı ve bu konunun birçok sıkıntıya yol açacağı belirtildi.

MEVCUT İSİMLER DEĞİŞTİRİLMESİN

Konuyla alakalı konuşan Ak Parti Grup Sözcüsü Ahmet Kara, bu isme karşı olmadıklarını belirterek, "Bu değişiklikler resmi adreslerle alakalı gerçekleşen bütün bilgilerin değişmesine neden olacak. Bunun için mevcut isimler değiştirilmesin ve yeni açılacak yerlere bu ismi verelim" ifadelerini kullandı.

BULVARA YA DA KÜLTÜR MERKEZİNE VERİLSİN

Konuyla alakalı konuşan İyi Parti Grup Sözcüsü İsmail Karaman, Cerrahtaki caddenin bu ismi kendi döneminde aldığını belirterek, " İnegöl´de bir bulvara ya da bir kültür merkezine Alparslan Türkeş İsminin verilmesini istiyorum" dedi.

BU İSİMDEN HİÇ KİMSE RAHATSIZ OLMAZ

Konuyla alakalı son olarak konuşan Alper Taban ise, Alparslan Türkeş isminden hiç kimsenin rahatsız olmayacağını belirterek, " Bu ismin yeni açılacak bir cadde veya bulvara verilmesi hepimizi onure eder. Ancak mevcut isimler değiştirilmesin. Bu konuda hiç kimsenin art niyeti yok" diyerek konuyu oylamaya sundu.

Oylama AK Partili meclis üyelerinin oylarıyla ret edildi.

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68