Mikro Kredi Ofisi Gençlik Merkezi’nde Açıldı

Mikro Kredi Ofisi Gençlik Merkezi’nde Açıldı

Bayanlara 100 TL ila bin lira arsında kredi imkanı sunan Mikro Kredi Ofisi, İnegöl Belediyesi Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi’nde açıldı.

Bayanlara kredi imkanı sunan mikrokredi ofisi Kültür, Sanat ve Gençlik Merkezi bünyesinde açıldı. İnegöl şubesinin açılması ile birlikte Yenişehir şubesinden 150 üye ile devralınan sistemde, şuanda 215 bayan üye bulunuyor. Bu üyelere toplamda 90 bin TL kredi dağıtan Mikrokredi İnegöl Şubesi, 100 TL’den bin TL’ye kadar bayanlara faizsiz kredi imkanı sunuyor.

Mikro Kredi Şubesinin tanıtımı ve sistem hakkında bilgi vermek adına Belediye Başkanı Alinur Aktaş, makamında bir basın toplantısı düzenledi. Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi Sorumlusu Oğuz İlhan ve Mikrokredi İnegöl Şube Sorumlusu Gamze Akman’ın da hazır bulunduğu toplantıda konuşan Aktaş, “2004 yılında Nobel Ödülüne layık görülen İktisat Profesörü Muhammed Yunus tarafından hayat bulan Mikro Finans sistemi ile alakalı İnegöl’de belediyemizin desteği ile bir büro açılmıştır. Türkiye’de bu sistem Aziz Akgün başkanlığındaki Türkiye İsrafı Önleme Vakfı tarafından yürütülmektedir. Bu sistem özellikle yoksullukla mücadele ve girişimci Türk kadınının üretkenliğini artırmak için uygulanmaktadır” dedi.

FAİZ YOK

Sistemin faiz içermediğine vurgu Başkan Aktaş, “Mikrokrediden faydalanan İnegöllü bayanlar, daha önce Bursa ve mikrokredinin olduğu Yenişehir gibi diğer şubelerden faydalanıyorlardı. Bu hizmeti bayanlarımızın ayağına getirdik. Bayanlarımızın daha kolay ve daha rahat sağlamak amacıyla 4 Aralık 2012 tarihinde Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi bünyesinde Belediye olarak bir ofis açılmasını sağladık” diye konuştu.

225 ÜYE BULUNUYOR

Aktaş, 2010 yılından bu yana Yenişehir şubesinden hizmet alan İnegöllü bayanların artık yorulmadan İnegöl’de hizmet alacaklarını da dile getirerek şöyle devam etti: “Mikrokrediden haberi olmayan bayanlarımız haberdar olacaktır. İnegöl şubesi açıldığında Yenişehir şubesinden 150 üye ile devralınan sistemde, İnegöl’de bir ay gibi kısa bir sürede 215 üyeye ulaşılmış ve toplamda 90 Bin TL kredi dağıtılıştır. Mikrokredi üyesi olmak isteyen bayanlarımız, ilk olarak 5 kişilik bir grup oluşturuyor. Mikrokredi uzmanlarımız evlere gidip bilgi ve eğitim veriyorlar. Bunun akabinde de anlaşma yapılıyor ve 46 haftalık kredi veriliyor. 100 ve 1000 TL arası verilen krediler ise üretken bayanlarımızdan 46 hafta süre içerisinde yine evlerden tahsil ediliyor.”

Mikrokredi İnegöl Şube Sorumlusu Gamze Akman ise “Mikrokredinin tüm finansman desteği Bursa İl Özel İdaresi tarafından karşılanmıştır. İnegöl şubesine bağlı olarak mahalle ve köylerde 14 merkezimiz ve bayanların oluşturduğu 41 grubumuz var” şeklinde konuştu.



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32