MİLANO FUARI PROJESİ MASAYA YATIRILDI

MİLANO FUARI PROJESİ MASAYA YATIRILDI

İTSO Mobilya Komitesi üyeleri, MÜSİAD İnegöl Şubesi’ni ziyaret etti. Ziyarette Milano Fuarı için Yenişehir’den kaldırılmak istenen uçakla ilgili istişarede bulunuldu.

Toplantıya Belediye Başkanı Alinur Aktaş, MOSDER Başkanı Ahmet Güleç, İTSO Meclis Üyesi Kenan Kender, İTSO Mobilya Komitesi üyeleri ve MÜSİAD Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

 

MİLANO FUARINA İNEGÖL OLARAK UÇMAK İSTİYORUZ

MÜSİAD İnegöl merkezinde çok önemli ve değerli bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirterek konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Malumunuz üzere İnegöl mobilyacısı artık dünyanın dört bir tarafına uçuyor. Çin’e, Endonezya’ya, İtalya’ya hatta Amerika’ya fuara gidiyor. Tabi buralarda hem stant açarak mobilyasını satmaya çalışırken hem de beraberinde yeni tasarımları görmek, dünyadaki trendleri takip etmek adına da araştırmalar yapıyor. Bu uygulamaları yaparken de farklı farklı sivil toplum kuruluşları marifeti ile farklı farklı organizasyonlar yapılıyor. Ama biz şunu düşünüyoruz. İnegöl’de sayısı binleri aşan mobilyacımız var, ama Ticaret ve Sanayi Odamızın mobilyacılar komitesi, İnegöl Mobilyacılar Odamız, hakeza İnegöl’deki Mobilya Sanayicileri Derneğimiz İMOS, MÜSİAD, İGİAD, TÜMSİAD, İNSİAD marifeti ile de bunları tek çatı altında toplayıp 2014 yılında beraberce bir organizasyon yapabilir miyiz ve İnegöl’deki bu konudaki güçlülüğümüzü yekpare hareket ederek ortaya koyabilir miyiz gibi bir hesabımız var. Tabi aynı zamanda İnegöllü bir sanayici olan MOSDER Başkanımız Ahmet Güleç Bey de bu akşam bizlerle beraber oldu. O da bu konudaki tecrübelerini paylaşıyor. Hepinizin bildiği gibi Nisan’ın 2. haftası icra edilecek olan İtalya’daki dünyanın en önemli fuarlarından birisi olan Milano fuarına İnegöl olarak hep birlikte gitmek istiyoruz ve dolayısı ile de İnegöl Mobilyası’nı hep beraber uçurmak istiyoruz. Bu düşünceler ile ilgili bir araya gelip beyin fırtınası yapıyoruz. Henüz alınmış bir karar yok, inşallah arkadaşlar ile yaptığımız görüşmeler neticesinde biz bunları kamuoyu ile paylaşıp bu noktada çıkan şekli de ilgililere duyuracağız” dedi.

 

İNEGÖL OLARAK ÇOK GÜÇLÜ KURULUŞLARA SAHİBİZ

Belediye olarak bağlı oldukları kuruluşlar marifeti ile bu organizasyonu kolaylaştırmak adına bazı desteklerinin olacağını ifade eden Başkan Aktaş, “Tabi ki organizasyonun sorunsuz bir şekilde yapılması bizim öncelikli hedefimiz ama her yıl zaten sayısı 150-200’leri bulan mobilyacılar Nisan ayında bu fuara ya da farklı fuarlara gidip orada beraberce hareket ediyor. Ki biz en son 2012 senesinde 103 kişi ile öncesi Vietnam sonrası Çin olmak kaydı ile Guanzo’daki yine dünyanın en önemli fuarlarından bir tanesine hep birlikte gitmiştik. Ama bu sefer        sadece İnegöllülerin uçakta olduğu, hep beraber uçtuğumuz ve beraberinde de İtalya’yı beraber gezdiğimiz, beraber orada beyin fırtınası yaptığımız, birbirimizden ilham aldığımız bir ortamı oluşturmak adına burada bir araya geldik. İnşallah hayırlı bir netice çıkarıp hemen düğmeye basmak istiyoruz. Kamuoyunu da olan gelişmeler ile alakalı en kısa zamanda bilgilendireceğiz. Ben özellikle bu akşam bu konu ile alakalı bizleri misafir eden MÜSİAD Başkanına ve yönetimine teşekkür erdim. Tabi Ticaret ve Sanayi Odamızın mobilyacılar komitesine de bu organizasyon ile alakalı öncülükleri dolayısı ile de teşekkür etmek istiyorum. Biz gerçekten İnegöl olarak çok güçlü kuruluşlara sahibiz. Özellikle bu akşam beraber olduğumuz MÜSİAD ve İMOS’da mobilya sektörü konusunda çok deneyimli arkadaşlarımız var. İnşallah el birliği ile İnegöl’ün birlikteliğini, İnegöl’ün Türkiye sathındaki gücünü ve dolayısı ile İnegöl Mobilyasının gücünü ortaya sunmak gibi bir arzumuz var. Hayırlısı olması neticesi ile katılan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum” açıklamalarında bulundu.



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00