MİLANO FUARINA ÖZEL UÇAK KALDIRILACAK

MİLANO FUARINA ÖZEL UÇAK KALDIRILACAK

Ticaret ve Sanayi Odası Mobilya Komitesi Üyeleri, 9-13 Nisan tarihleri arasında yapılacak Milano Fuarı’na Yenişehir’den uçak kaldırarak gitmek istediklerini ifade etti.

Ticaret ve Sanayi Odası Mobilya Komitesi Üyeleri, dün saat 14.30’da İTSO binasında bir basın toplantısı gerçekleştirdiler. Mobilyacılar adına konuşan İTSO Meclis Üyesi Kenan Kender, daha önce denedikleri ve başarısız kaldıkları girişimi, bu kez gerçekleştirerek Yenişehir’den Milano Fuarı’na özel uçak kaldırmak istediklerini ifade etti.

DESTEK ÇALIŞMALARINA BAŞLADIK

Ticaret ve Sanayi Odası 2014-2017 stratejik planlama çerçevesinde 5, 9, 14, 20 meslek komitelerinin, sanayiciyi ve mobilyacıyı ilgilendiren meslek komiteleri olduğunu belirten Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Kenan Kender, “Bu komite çalışmasında ilk çalışmamızı taklitle mücadele noktasında başlattık. İnegöl’ün mobilyasını disipline etmek için çok şikâyet aldığımız taklitle mücadelede, diğer sivil toplum kuruluşlarından aldığımız destekle çalışmalara başladık. Buraya gelmeden önce birkaç esnaf arkadaşımızın bununla alakalı başvurularını, başvuru yaparken patentleri olması gerektiğini ifade ettik. O şartlarını yerine getirerek odamıza başvurmuşlardır” dedi. +

 

MİLANO FUARI İÇİN ÖZEL UÇAK KALDIRILACAK

Bu dönem seçilmiş sektörün temsilcilerinin ikinci aşamada yeni bir çalışma başlattıklarını belirten Kender, “Bu çalışmayı başlatmadan önce ticaret odasında meslek komiteleri düşündüklerini uygulamalarını yönetim kuruluna bildirir. Yönetim kurulu da bu çerçevede meslek komitelerine yetki verir. Bütün mobilyacı arkadaşlarımızı İtalya’daki mobilya fuarına hep beraber gidebilmesi için bir uçak kaldırma seferberliği başlatmış bulunmaktayız. Bununla ilgili bütün sivil toplum kuruluşlarını yerlerinde ziyaret edeceğiz. Ticaret ve Sanayi Odası tarihinde bir ilk olacak. Daha önce denenmesine rağmen bazı şanssızlıklardan dolayı Milano’daki fuara mobilyacı arkadaşlarımız birlik ve beraberlik içerisinde özellikle Yenişehir’den kaldırmayı düşündüğümüz uçakla seyahat edememişlerdir. İTSO, STK’ların ağabeyidir. Oradaki bütün üyelerin bizim odamıza üye olması, bizi onların ağabeyi sıfatına sokmaktadır. Onların yapmış olduğu bütün çalışmalara biz hep katıldık. Şimdi bizim onlardan ricamız bizim çalışmalarımıza destek vermeleridir. Milano’da yapılacak olan ve 9-13 Nisan tarihlerinde izlenime açık kalacak olan mobilya fuarına 180 İnegöllü mobilyacı Yenişehir havaalanından kalkacak ve tüm sektör temsilcilerinin olacağı aynı uçakla fuara katılacak şekilde, bir gövde gösterisi adı altında çalışma yapmaktayız. Ticaret odasınca yapılan bu çalışma ile İnegöl Mobilya markasının dünya bilinirliğini ve İnegöl’ün ihracatını artırma hedeflenmektedir. Meslek komitesindeki arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bize bu yetkiyi veren yönetim kuruluna teşekkür ediyorum.”dedi.



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00