Millet Partisi Bursa Milletvekili Adayı Temel Kaya;Kadın, Erkek, Çocuk, Genç Herkes Mutsuz

Millet Partisi Bursa Milletvekili Adayı Temel Kaya;Kadın, Erkek, Çocuk, Genç Herkes Mutsuz

Millet Partisi Bursa Milletvekili Adayı Temel Kaya, gelişmiş ülkelerde emeklilerin beş yıldızlı otellerde tatil yaptıklarını belirterek, “Bizim emekliklerimiz köyüne bile giderken emekliyor. İşsizler açlık sınırının da altında perişan. Kadın, erkek,

Millet Partisi Bursa Milletvekili adayı Temel Kaya, AK Parti’yi hedef alan açıklamalarda bulundu. 9 yıllık iktidarın ardından ne yapacağını bilmeyen bir toplumla karşı karşıya kalındığını dile getiren Kaya, hayatımızın her alanında yabancı etkilerin, gerilimlerin ve krizlerin egemen olduğunu söyledi. Kaya; kardeşlik, barış, sevgi, fedakârlık, hoşgörü ve dayanışma gibi kavramların içlerinin bir bir boşaltıldığını kaydederek, “Sosyal dokusu bozulmuş, ölçüleri karışmış, bunalımlarla ne yapacağını bilmez, cinnet geçirme aşamasında bir toplum var karışımızda. Sosyal, siyesi, ahlaki, kültürel, dini, hukuki, ekonomik kısaca tüm hayatımıza ilişkin cümle veriler sanki bize inat felaket tabloları ortaya koyuyor. Hayatımızın her alanında yabancı etkiler, gerilimler, krizler egemen. Kardeşlik, barış, sevgi, fedakârlık, hoşgörü, dayanışma gibi kavramların içleri bir bir boşaltılmış ve bunların boşluğunu çıkarlar, ihanetler doldurmuş! Buna da şaşmamak gerek; çünkü biliyoruz ki tabiat hiçbir şekilde boşluk kabul etmiyor. Neler kaybettiğimizin, nasıl değiştiğimizin; tam olarak nereden nereye geldiğimizin dahi farkında değiliz. Ne olduğunu anlamadan değişiyoruz” dedi.

Küçük Esnaf Küçüldükçe Küçülüyor

Bugün işçilerin sıkıntıda olduğunu ifade eden Temel Kaya, “İşçiler sefalet içindeler. Esnaflar siftahsız kepek kapatıyor; Çiftçiler çaresiz halde. Mazota, gübreye, ilaca para yetiştiremiyor; köylülerin tarlası boş, cepleri boş, karınları gurulduyor. Keza memurlar yine zorluklar karşısında ne yapacağını şaşırmış vaziyetteler, maaş eline geçmeden sabit ödemelerle, kredi taksit ödemeleriyle, kredi kartlarının asgari ödemeleriyle uçup gidiyor. Emekliler, yılların yorgunluğu ve yaşadıkları yetersizlikle buruk ve küskünler. Gelişmiş ülkelerin emeklileri beş yıldızlı otellerde tatil yapabilirken, bizim emekliklerimiz köyüne bile giderken emekliyor. İşsizler açlık sınırının da altında perişan. Kadın, erkek, çocuk, genç herkes mutsuz” diye konuştu.



  • BIST 100

    10203,22%-0,05
  • DOLAR

    32,34% -0,05
  • EURO

    34,95% 0,47
  • GRAM ALTIN

    2401,90% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3898,95% 0,54