www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

MİLLETİN AKLIYLA ALAY EDİYORLAR

MİLLETİN AKLIYLA ALAY EDİYORLAR

MHP´den ihraç edilen Gaziantep Bağımsız Milletvekili Ümit Özdağ, Anayasa değişikliğine ilişkin değerlendirmesinde, AK Parti´yi samimi olmamakla suçladı.

Gaziantep Bağımsız Milletvekili Ümit Özdağ, ?Türk Milliyetçilerinden Başkanlığa Hayır? kampanyası kapsamında geldiği İnegöl´de önemli açıklamalarda bulundu.

Programı öncesi Haber Yorum Gazetesini ziyaret ederek gazetemiz genel yayın yönetmeni Şerif Gürbaş´ın sorularını yanıtlayan Özdağ, AK Parti´nin evet kampanyasını yürütürken samimi davranmadığını öne sürerken, MHP Lideri Bahçeli´yi de sert sözlerle eleştirdi.

Gazeteci Şerif Gürbaş ile Milletvekili Ümit Özdağ´ın gündeme dair röportajı?

 

?MHP gelenekleri ve kırmızı çizgileri olan yarım asırlık bir parti. Kuruluşundan bugüne böyle bir ayrışma görülmüş değil. Bu ayrışmayı sokaktaki seçmen, ya da ülkücüler nasıl okumalı??

 

?BAHÇELİ´NİN OYUN OYNADIĞINI SANIYORLARDI?

?MHP´nin kritik bir süreçle karşı karşıya olduğu ortadadır. Devlet Bahçeli, MHP´nin tüzüğüne ve siyasal ilkelerine aykırı olarak Türkiye´de bilfiil firavun yönetiminin önünü açacak bir sürece ön ayak olmuştur. Son 10 senedir Bahçeli, konuşmalarında Türkiye´yi özerk federasyon bölünme sürecine götüreceğini altını çizerek vurgulamıştır ve ülkücü kadrolar bu temel üzerinde siyaset yapmışlardır. Hal böyle iken Bahçeli başkanlık divanı ile görüşmeler, MYK´da gündeme getirmeler, meclis konuşması ile aniden Erdoğan´ın talebi şeklinde başkanlık sürecinin önünü açmıştır. Bu önce MHP´de ciddi bir şaşkınlık yaşatmıştır. O dönemde konuştuğum birçok milletvekili; ?Böyle bir şey olmaz, yeter artık´ demiştir. Çünkü Devlet Bey böyle bir şey yapmaz. ?Devlet Bahçeli AKP´ye oyun oynuyor´ diye tepki göstermişlerdir. Meclise geldiğinde dahi Devlet Bahçeli´nin AKP´ye oyun oynadığına inanmaya devam eden vekiller vardı. Öte yandan ülkücü kadrolara baktığımızda önce bir inanmazlık ortaya çıkmış fakat sonrasında Bahçeli´nin başkanlığının önünü açan bir hareket içerisinde olduğunu görünce ciddi bir tepki yükselmiştir.?

 

?Yüzde 95´i Hayır Noktasında?

?Bugün ülkücü hareketin yönetici kadrolarının yüzde 95´i hayır noktasında bu anayasa değişikliğine kararlılık sergileyeceklerdir. Sadece küçük bir grup ve bu grubun dar etki alanındakiler neden olduğunu izah edemedikleri bir evetçilik yapmaktadırlar. Bu evetçilik sadece anayasaya evetle kalmamakla, MHP ve ülkü ocaklarını AKP ile iç içe gösteren bir tablo da ortaya çıkarmaktadır. Benim gibi birçok eski MHP vekilleri, teşkilatlardan içeri alınmazken, MHP´nin kurumsal yapısıyla hiçbir ilgisi olmayan konferanslarımıza saldırılar düzenlenirken AKP´li politikacılar, MHP teşkilatlarında bozkurt hareketi ile karşılandılar. 65´ten itibaren MHP´nin şanlı tarihi içerisinde hiç bu kadar utanç verici bir tablo ile karşılaşmadım. Kabul edilebilir bir tablo değil? O fotoğraflardaki gençlerin yüzlerindeki utancı gördüğünüz zaman karakterimizle ters düştüğünü anlamaktayız?

 

?Suikast olabilir?

?16´sına kadar bir çalışma içerisinde olacağız. Ülkücü hareket çalışmayı taşıyor, sahip çıkıyor. Bu çalışmaya yönelik saldırılara da ülkücü hareket kendi göğsüyle karşıçıkıyor ve engelliyor. Bahçeli saldırıların devamı konusunda ısrarcı görünüyor. Son attığı twitlerle de saldırıların devam edeceğinin işaretlerini verdi. Uzun yaşamak istiyorsanız şöyle yapmalısınız şeklinde öğütler vererek bizleri adeta ölümle tehdit etti. Sinan Oğan ile görüştüm, toplantısına bir saldırı yapılmak istenmiş fakat oradaki güçlü kalabalık saldırıya izin vermemiş. Bunlar siyasi yöntemler değil mafyavari yöntemlerdir. Ülkücülüğün şeref, haysiyet ve mücadele geleneğiyle bu yöntemlerin uzaktan yakından ilgisi yoktur. Bu çocuklara kim bunları yaptırıyorsa büyük vebal altındadır. Meselenin bir boyutu daha var. Toplantılara saldırılar düzenlenebilir, onlar engellenirler ama daha önemli ve vahim boyut Bahçeli´nin açmış olduğu bu saldırının arkasına saklanacak karanlık odaklar, üçüncü güçler suikastlarda bulunabiliyorlar. Bana yönelik, Meral hanıma, Sinan beye, Koray beye suikastlar olabilir. Devlet Bahçeli´nin ağzından ölümle tehdit edilmişken bu tür bir suikast politikası Türkiye´yi karmaşaya sürüklemek isteyen güçlere büyük fırsat verir.?

 

?İktidara yönelik sert söylemleri ile tabanını hep diri tutmayı başaran Sayın Devlet Bahçeli, sizce ne olduda iktidara karşı söylemlerini yumuşattı. 15 Temmuz sonrası yaşanan darbe girişiminin bu yakınlaşmada etkisi var mı??

 

?BAHÇELİ BORCUNU ÖDÜYOR?

?Darbe sonrasında herkes hükümetin yanında yer aldı. Devlet Bahçeli´nin MHP olağanüstü kongresinde bir borç ödemesi vardı. Sen beni MHP Genel Başkanlığında tuttun, ben de seni başkanlığa taşıyorum? Bu bu kadar basit... Bütün ülkücüler her şeyi bilirler. Ülkücülük Türk milliyetçiliği öğreticidir. Ülkücülük bir sır öğretisi değildir, büyücülük değildir. Hepimiz ne olduğunu gayet iyi anlıyoruz. Hele ülkeye yönelik tehditler konusunda ülkücülerden daha uyanık bir kesim yoktur. Bütün bunlar bir yana Yusuf Halaçoğlu Devlet Bahçeli´yi ziyaret etti; ?Bize söyleyemediğiniz bir güvenlik konusu varsa bize söyleyin, ben arkadaşları ikna edeceğim, evet diyeceğiz´ dedi ama Bahçeli böyle bir şey olmadığını ifade etti. Böyle ağır bir beka sorunu var ise başkanlığı getirmek için neden bu kadar bekliyorsun? Demek ki yok??

 

?Peki, MHP´deki bu ayrışma, parti içi kutuplaşma ne zaman sona erecek. Ülkücü hareket eski günlerine ne zaman ve nasıl dönecek. Siz muhaliflere adaylık yolu açılmaz ise nasıl bir yol izleyeceksiniz. Gündemde yeni bir parti var mı??

TEK GÜNDEMİMİZ REFERANDUM

?Gündemimizde tek bir mesele var o da Türkiye´de parlamenter demokrasinin savunulmasıdır. 16 Nisan dışında hiçbir şey ne benim ne Meral Hanım ne Sinan Bey de başka arkadaşların gündemindedir. Biz bu noktaya odaklandık ve bu noktada çalışmalarımızı sürdürüyoruz.?

 

?16 Nisan´da ülkemiz için çok önemli bir referandum var. Anayasa değişikliği için halkımız sandığa gidecek. Ancak anayasaya niçin evet denmesi, ya da niçin hayır denmesi konusunda milleti doyurucu bir açıklama yapan yok. Liderler daha çok kayıkçı kavgası yapıyorlar. Bu durum hangi tarafın ekmeğine yağ sürüyor??

 

ERDOĞAN´A DEĞİL BAŞKANLIĞA KARŞIYIZ

 ?Biz Türkiye´yi dolaşıyoruz ve yaptığımız konuşmalarda neden hayır denmesi gerektiğini madde madde anlatıyoruz. Şu madde şuna, bu madde buna yol açar diyoruz. Burada Recep Tayyip Erdoğan´a karşı değiliz, anayasa değişikliğine, başkanlık sistemine karşıyız. Kuvvetler ayrımının ortadan kalktığı bir sistem? Burada bir kişinin seçimi yok, şoför değil araba seçiyorsunuz. Kimin şoför olacağını bilmiyorsunuz. 1 saat sonra hayatta olacağımız belli değil. Buna hassasiyet gösterilmesi gerekir. Evet diyen arkadaşlar bunların içeriği hakkında konuşmuyorlar. Türkiye terörü başkanlıkla yenecek diyorlar. Neden? Ne farklılık var. Bugün Başbakanlıkla teröre karşı yapılmayan nedir? Başkanlık geldiğinde yeni bir polisimiz, askerimiz mi olacak? Terörün açıklaması anti terörizm stratejinizin olup olmamasıyla ilgilidir. Başkanlık geldiğinde Başkanın bir kararname sonucu PKK ile müzakere sürecini tekrar başlatmayacağını nereden biliyoruz? Bu bir yalandır. Halka yalan söylemektir. Özerk bölge yapılanmasından bahsediliyor. Cumhurbaşkanı bir kararname ile özerk bölgeler kurabilir. Cumhurbaşkanı neden bir özerk bölge kurmak için bu kadar yetki istiyor? Cumhurbaşkanı Erdoğan olursa, eyalet sistemini savunacak ve bununla Türkiye´nin kalkınacağını söylüyor. Bunu 2004´ten beri söylüyor. Anayasa değişikliğinin burada bitmediği ve devam edeceği söyleniyor. Bu çalışmaların özerkleştirici konularda olacağını da söylüyorlar. Hal bu kadar açıkken kim; ?Ben bu anayasaya evet diyorum´ diyorsa Türk milliyetçisi ve ülkücü değildir. O sadece kapının önüdür.?

 

?Referandumda oylanacak madddeler arasında itiraz ettiğiniz, ülkemiz ve miletimiz için tehlike arz eden hangi maddeler var. Nasıl bir anayasa değişikliğine evet derdiniz.?

 

?123 ve 126´da yapılan değişiklik. Bu maddeler çok tehlikeli. Yasama yürütme ve yargının birleştirilmesi Cumhurbaşkanının kuvvetler ilkesine göre her şeyi kontrol edici hale geleceğine karşıyız. Kuvvetler birliği olduğu zaman demokrasi olmuyor. Hem kuvvetler birliği hem demokrasi birlikte olmuyor. Demek ki bu değişikliğin felsefesine karşıyız. Başkanlık sistemi, rahmetli Başbuğumuz tarafından Türkiye´de meclis ve senato varken ve bundan dolayı işler yavaşken 1960-80 arası süreçte savurulmuştur ama 1980 sonrasında senatonun kaldırılmasıyla rahmetli Başbuğ´un tüm açıklamalarında parlamenter düzensizlik bulunmuştur. Rahmetli Muhsin Başkan yaşasaydı evet derdi diyorlar. Rahmetli Muhsin Başkan´ın BBP kongresinde yaptığı konuşma çok açıktır; başkanlığa karşıdır. Erdoğan´ın BOP başkanı olarak Cumhurbaşkanlığına da karşıdır. Rahmetli Muhsin başkanın adını ağızlarına alacak son insanlar AKP´lilerdir. 4 gün bulamadılar, bunun sorumluluğu bu hükümetin üzerindedir. Rahmetli Menderes´ten bahsediyorlar. O, asla devlet başkanlığı ile parti başkanlığı birleşmemelidir diyordu. Burada da yalan söylüyorlar.?

?16 Nisan´da Başkanlığını Ruhuna Fatiha Okuyacağız?

?Alparslan Türkeş Üniversitesi kurulması talebini reddden AKP´liler, şimdi Alparslan Türkeş Üniversitesi kuracağız diyorlar ve ülkücülerin ağzına bir parmak bal çalmaya çalışıyorlar. Alparslan Türkeş göreve geldiğinde ülkücü kadrolarına vebalı zenci muamelesi yapılmıştır. Bir kalemde binlerce Türk milliyetçisi okul müdürünü görevden aldılar. Yıllarca ezdikleri, köşeye attıkları ülkücü polislerin önünü 15 Temmuz´dan sonra muhtaç oldukları için açtılar. Kamu-Sen´e yapılan baskıları biliyoruz. Ne Recep Tayyip Erdoğan´ın, ne de Binali Yıldırım´ın meydanlarda ülkücü kardeşlerim demeye hakları yoktur. İnsanlar kardeşlerine böyle muamele yapmazlar. Bize düşmanca davrandılar. Bu çerçevede Erdoğan ülkücülerin Fatiha´yı bilmediğini söylemişlerdi. 16´sında ülkücüler başkanlığın ruhuna Fatiha okuyarak bunu gösterecekler.?

 

?Sandıktan Evet ya da Hayır çıkması halinde türk milletini nasıl bir Türkiye bekliyor.?

 

?HDP İLE PAZARLIK İÇERİSİNDELER?

?Sandıktan hayır çıkması halinde parlamenter düzen devam edecek. Eveti savunmanın zayıflığı içerisinde hayırcılar darbecilikle suçlanıyor. Mevcut anayasayı desteklemek ne zamandan beri suç. Bunu söyleyenler ya akıl fukaralarıdır ya da yalan söylüyorlardır. Hayır çıkarsa Erdoğan Cumhurbaşkanı olarak kalacak, Binali Yıldırım da başbakan olarak kalacak. AKP de iktidar olarak kalacak. Bunun neresi darbecilik neresi terörizm? Terör örgütleri de hayır diyorlar. Alay etmeyin bizimle. Terör örgütleriyle Türk siyasi tarihi boyunca kucak kucağa oturan tek parti AKP´dir. FETÖ´ye ne istediniz de vermedik diyerek yıllarca polisi, askeri, TÜBİTAK´ı, Milli Eğitim´i teslim eden hangi partidir? AKP. Hangi Cumhurbaşkanıdır? Recep Tayyip Erdoğan? PKK ile işbirliği yapıp valilerin ellerini kollarını bağlayan kimdir? Terör örgütü liderinin mektubunu okuyan kimdir? PKK-HDP gerçekten hayır mı diyor? Hiçbir HDP milletvekilinin hayır oyu kullandığını gördünüz mü? HDP´liler başkanlığa evet amabunun karşılığında biz ne alacağız diyor. AKP diyor ki; şimdilik özerklik. Kandil diyor ki; biz federasyon istiyoruz. AKP diyor ki; şimdi olmaz. Yani HDP ile aralarında anlaşmazlık var. 2010´da evet dedik ne oldu? Ordu, yargı tamamen FETÖ´nün eline geçti, sonunda darbe oldu. Şimdi evet dersek ne olacak??

 

 

?Hayır cephesi içerisinde özellikle HDP´nin ve terör odaklarının olması hayır cephesinin elini zayıflatıyor mu? HDP´lilerin hayır demesi ile Ülkücülerin hayır demesi arasındaki fark ne??

 

 ?AKP´LİLERİN KAFASI KARIŞIK?

?Tüm Türkiye´yi geziyorum, en güçlü hayırı MHP´nin yoğun olduğu yerlerde görüyoruz. Biz neden hayır dediğimiz, HDP´nin de neyin pazarlığı içerisinde olduğunu görüyoruz. Bu konuda kafası karışık olan AKP´li vatandaşlara bunları anlattığımızda şaşırıyorlar.?

 

 

?Referandum çalışmalarınızı protesto eden engellemek isteyenler oluyormu. Bir baskı söz konusumu??

 

?İKİ TAFARLI BASKI VAR?

?Hep hükümetten, hem de Devlet Bahçeli ile birlikte hareket eden gençlik kuruluşlarından baskı ve saldırılar söz konusu. Hükümet baskısı salon bulmamızda zorlanmamıza yol açıyor. Bunun dışında belli kurum ve kuruluşlar bizimle görüşmekten korkuyorlar. Kapı arkasında ?hayır diyoruz ama bunu ortaya çıkartmayalım´ diyorlar. Çok büyük baskı var. 12 Eylül anayasasında sıkıyönetim vardı, şimdi de OHAL ile bölünme anayasasına sürüklenmek isteniyoruz. Saldırılar gerçekleşiyor. Bu saldırılara karşı devleti göreve çağırıyorum. Devletin görevi bizim güvenliğimizi sağlamaktır. Biz kimse ile çatışmak için burada değiliz. Halka bir araya gelip neden anayasaya hayır diyeceğimizi anlatacağız. Ben bağımsız bir bireyim. Yaptığımız organizasyonun MHP ile hiçbir ilgisi yok. Konuşmalarımızda MHP ve Bahçeli´nin ismi geçmiyor. Biz AKP ve Türkiye´yi götürmek istedikleri yeri anlatıyoruz. Buna rağmen bize saldırıyorsa demek ki, Erdoğan´ı başkan yapmak için yemin etmişler. Biz de anayasayı savunmaya yemin ettik, üstelik şeref sözü verdik. Bunu diğer şeref sözü verenlere hatırlatmak isteriz.?

 

 

?Sizce referandum sonucunu 7 Haziran seçmen pskolojimi belirler, yoksa 1 Kasım da seçmeni pskoloji mi??

 

?7 Haziran´da Türkiye başkanlıkta hayır aldı. Biz tekrar 7 Haziran gibi bir sonuç ortaya çıkacağını düşünüyoruz.?

 

 

?ABD ve Avrupa ülkelerinin başkanlık sistemini istemediği ifade ediliyor. Sizce batı Türkiye´nin başkanlık sistemine geçmesine karşımı??

 

MİLLETİN AKLIYLA ALAY EDİYORLAR

?ABD ve AB´nin başkanlığa karşı olduğu söyleniyor. Bu büyük bir yalan. 1 kişinin yönettiği ülkede 1 kişiyi kontrol edersen tüm ülkeyi kontrol edersin. AB ve ABD de biliyor ki 1 kişiyi kontrol etmek için başkanlık sistemine ihtiyaç var. Bundan dolayı Avrupa ile AKP arasında kayıkçı kavgası yaşanıyor. Cumhurbaşkanı çıkıyor ey Almanya, Berlin´den girer Münih´ten çıkarım diyor. Oysa İncirlik´te Alman uçakları PKK üzerinde keşif uçağı yapıp PKK ile istihbaratı Türkiye´ye vermeyi reddediyorlar. Recep Tayyip Erdoğan´a sesleniyorum; İncirlik´teki Alman uçaklarını geri yolla. Gerisi komedidir. Kayıkçı kavgası var? O zaman Berlin´den girim Münih´ten çıkmak sadece Türk milletinin aklı ile alay etmektir. Uçakları yollasın, 16 Nisan´dan önce Alman uçakları Almanların dün aldıkları tank ihalesine ortak oldular, onu iptal etsin, fırtına toplarının motorlarını Almanlardan alıyoruz, artık Almanlardan almıyoruz desin ben de diyeyim ki gerçekten kriz varmış. Kardak´ta kriz diye yayın yaptıkları gün bir Türk gemisi Yunanistan´da liman yapıyordu, dostluk ziyareti. Türk milleti ile alay ediyorlar.?

 

?Son olarak İnegöl´den ülkücü camiaya ve Türk Milletine ne mesaj vermek isterseniz??

?BİLİM, BİRLİK VE BARIŞTAN YANAYIZ?

?Bizim kızıl elmamız bilim, birlik, barıştır. Sadece ülkücü hareket içerisinde değil Türkiye´de de barış, çevre ülkelerde de barışı istiyoruz. Türkiye´nin çevresine barış yayan bir ülke olması gerekiyor. Suriyeli kardeşlerimizin geri dönecekleri vatanları olması için Suriye´de, Irak´ta barışı desteklememiz gerekiyor. Siyaset, hayat tarzını güvence altına almanın yolu olmamalı? Seçmenler bu yüzden oy veriyorlar. Herkes kendi hayatını savunmaya gerek kalmayacak şekilde yaşamını sürdürmelidir. Hayat tarzımızı kendimiz seçerek mücadeleye devam edeceğiz. Biz yüzde 50 değil yüzde 100 Türkiye için mücadele ediyoruz?

 



  • BIST 100

    9756,27%1,15
  • DOLAR

    32,53% -0,05
  • EURO

    34,79% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2425,45% -0,18
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00