www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

MİLLETVEKİLİ HÜSEYİN ŞAHİN İSTİFA ETTİ

MİLLETVEKİLİ HÜSEYİN ŞAHİN İSTİFA ETTİ

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Ermeni iddialarının inkarını suç sayan yasa tasarısının kabul edilmesinin ardından, TBMM Türkiye-Fransa Parlamentolararası Dostluk grubu üyeliğinden istifa etti. Şahin, yaptığı açıklamasında “Güçlü Türkiye&

Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi, AK Parti Bursa Milletvekili ve Türkiye-Gürcistan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Hüseyin Şahin; Fransa’nın ‘Soykırım yoktur diyen cezalandırılacak’ şeklindeki yasayı meclisinde kabul etmesinin ardından Fransa’ya TBMM Türkiye-Fransa Parlamentolararası Dostluk grubu üyeliğinden istifa ederek tepki gösterdi.

Fransa’nın Hangi Durumlara Düşeceğini Göreceğiz

Konuyla ilgili açıklamada yapan Hüseyin Şahin; “Fransız Hükümeti, parlamentosunda sözde Ermeni iddialarını içeren tasarının kabul edilmiş olmasının, Fransa’nın çıkarcı ve ikiyüzlü siyasetini ortaya çıkardığını, tüm Türkiye’de büyük tepkilere neden olan düzmece tasarının düşünülmeden onaylanması tahmini mümkün olmayan sonuçları da beraberinde getirecektir. Dünkü oylama çok manidar, 557 kişilik bir parlamentonun içinden 55 kişinin katılımıyla, 11 kişinin ret verdiği, 30 küsur kişinin de kabul dediği bir oylamayla böyle bir netice alıyorlar. Gayri ciddi ve ciddiyetten yoksun bu durum karşısında, öncelikle TBMM Parlamentosunda oluşturulan dostluk grubundan istifa için dilekçemi sundum, Fransa’ya takınılacak tutum ve uygulanacak boykotla ilerleyen günlerde Fransa’nın hangi durumlara düşeceğini hepimiz göreceğiz” dedi.

Güçlü Türkiye’yi Tüm Dünya Kabullendi, Fransa Hükümeti De Kabullenecek

Fransa ekonomisi şuanda kötü durumda olduğunu vurgulayan Şahin, “Fransız hükümeti ekonomiyi canlandırmak için en son çıkardığı iş yasasını halkın baskısıyla geri çekti. Bu olay aynı zamanda hükümetin otoritesini de sarstı. Şu anda yapacağımız başarılı bir boykot Fransız hükümetini iyice zor duruma bırakacak ve halkın tepkisini yoğunlaştıracaktır. Artık Dünyanın her yerinde diplomasi yapan, gücünü her yerde gösteren güçlü bir Türkiye var. Bunu tüm dünya artık kabullendi. Fransa Hükümeti de kabullenecektir” dedi.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,07
  • EURO

    34,72% -0,69
  • GRAM ALTIN

    2439,90% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19