www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

MİLLETVEKİLLERİ NE İŞE YARIYOR?

MİLLETVEKİLLERİ NE İŞE YARIYOR?

Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü öğrencilerinin yaşadığı ulaşım ve yemek sıkıntılarına açıklama yapan milletvekili Vildan Yılmaz Gürel´e bir cevapta Yeniden Refah Partisi İnegöl İlçe Kadın Kolları Başkanı Av. Gözde Çelik´ten geldi.

Konu ile alakalı yazılı basın açıklamasında bulunan Yeniden Refah Partisi İnegöl İlçe Kadın Kolları Başkanı Av. Gözde Çelik, Meslek Eğitim Kampüsünün, inşaatı başlandığı günden beri hep sıkıntılarla gündeme geldiğini belirterek; ?Son günlerde İnegöl gündeminde en çok konuşulan konu Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsünde okuyan öğrencilerin ulaşım sorunu oldu. Aslında Meslek Eğitim Kampüsü, inşaatı başlandığı günden beri hep sıkıntılarla gündeme geldi. Uzun süre İnegöl gündemini meşgul eden açılacak, açılmayacak tartışmaları nihayete erdi ve kampüs Cumhurbaşkanımızın da katıldığı bir törenle açılarak hizmet vermeye başladı. Kampüs açıldı açılmasına ama açıldığı günden beri ulaşım sorunu hiç gündemden düşmedi. Eski Belediye Başkanımız Alinur Aktaş´ın belediye katkısıyla dönem dönem çözmeye çalıştığı ulaşım sorunu yeniden gündemi yoğun şekilde meşgul etmeye başladı.? Dedi

MİLLETVEKİLLERİ NE İŞE YARIYOR?

Yeniden Refah Partisi İnegöl İlçe Kadın Kolları Başkanı Av. Gözde Çelik devamında ise; ?Özellikle Milletvekilimiz Vildan Hanım, gazetecilerin konuyla ilgili sorusu üzerine "Biz uğraştık fakat olmadı. Çözüm makamı ben değilim. Benlik bir mevzu değil. Yetki konusunda benim bulunduğum koltuğun sihirli değneği yok. Eski dönemde başlayan bir yanlış bunu düzeltmek benim mevzum değil." şeklinde cevap vererek sorunu başka bir boyuta taşıdı. En yetkili mercilerden dahi bu şekilde gelen açıklamalar, vatandaşlarımızın şu haklı soruyu sormasına neden oluyor: Sorunlarımızın çözüm makamı neresi, biz neden oy kullanıp vekil seçiyoruz, milletvekilleri ne işe yarıyor?

Vekil Hanımın konuşması sonrası her kesimden çeşitli tepkiler geliyor. Her ne olursa olsun, oy vererek seçmiş olduğumuz vekillerin, bu şekilde toplumsal sorun haline gelmiş konuları, eski yöneticileri suçlayarak geçiştirmeye çalışması İnegöllü kardeşlerimizi derinden yaralamıştır. Buradaki konu Vekilimizin yasal gerekliliklerden kaynaklanan görevlerini yerine getirip getirmeme konusu değildir. Sayın Vekilimiz Vildan Gürel sıradan bir devlet dairesinde öyle sıradan bir memur degildir. Vildan Hanım İnegöllülerin  Başkentteki sesi olması için vekil seçilerek Ankara´ya gönderilmiştir ve hiçbir sorun hakkında ´çözüm makamı ben değilim´ diyerek kenara çekilme hakkı yoktur.

Servis sorunu ya da Vildan Hanım´ın bu konuya ilişkin verdiği cevap bugün gündemi meşgul etse de aslında sorun görünenden çok daha büyüktür. Örneğin ´kuş uçmaz kervan geçmez´ dağın başında o kadar çok okul binasının ne işi var diye neden kimse sormaz? O okul binalarının boş kalmaması için İnegöl merkezindeki çok sayıda bölümün kapatıldığı, öğretmenlerin oraya gönderilebilmesi için kendilerine çeşitli ayrıcalıklar tanındığı ilçe halkımızca bilinmektedir. Peki şehrin merkezinde bunca okul binası yapılabilecek yer varken, şehrin dışında uzak bir yere o binalar neden yapıldı ve neden insanların yaşadığı yerdeki okullarda bölümler kapatılarak uzaktaki okullara öğrenci taşınmaya çalışılıyor. Bunca sıkıntının yaşanmasına asıl sebep Vildan Hanım´ın tanımıyla "bir hayırsever vatandaşın" okul yapma sevdasını tatmin etmek midir? Yaşanan sorunlardan ders çıkartılarak ileride yeni sorunlar çıkmaması için tedbirler alınıyor mu? Fazla bilgi sahibi olunmasa da toplumumuzda, iş adamlarının vergi karşılığında okul yaptıkları bilinmektedir. Şeffaflıktan oldukça uzak bu uygulama neticesinde ortaya çıkan bu gibi sorunlar vatandaşlarımızın aklında çeşitli soru işaretleri bırakıyor. Nitekim Devletimiz iş adamlarından vergileri toplayıp ihtiyaç olan yere ihtiyaç olduğu kadar okul binasını kendisi yapamaz mı? Bir başka iş adamı da çıkıp Tahtaköprü´nün üst tarafına bir başka kampüs yaparsa, merkezdeki birkaç okulu kapatıp oraya da öğrenci taşımaya çalışacak mıyız? Sorunu basit bir servis sorunu olarak ele alıp günü kurtarmaya yönelik çözümler mi üretmeye çalışacağız yoksa sorunun temeline inip başka sorunlar çıkmaması için köklü çözümler mi üreteceğiz. Biz Yeniden Refah Partisi olarak iktidara geldiğimizde, karşımıza çıkan her sorunu derinlemesine ele alıp köklü çözümler üretmeye çalışacağız. Ve hiç bir konuda ´çözüm makamı ben değilim´ diyerek vatandaşlarımızın sorunlarını geçiştirmeyeceğiz ve nezaket siyasetini yeniden tesis edeceğiz.? İfadelerini kullandı.

İVEDİLİKLE ÇÖZÜMLER ÜRETİLMELİDİR

Çelik son olarak; ?Bundan sonrasının tedbirini almakla beraber bugün karşımıza çıkan soruna ilişkin de ivedilikle çözümler üretilmelidir. Sıkıntının çözümünün zor olduğunun biz de farkındayız. Ancak nihayetinde çözüme kavuşturulması gereken bir toplumsal sorun ortada dururken de  rahat bir uyku uyuyamayız.

Yine kampüs için günü kurtarmaya yönelik çözümlerin her eğitim döneminde servis sorununu yeniden gündeme getireceğini biliyoruz. Bir gazeteciye "senin bu konuda çözümün ne?" diye soracak kadar çözümsüz değiliz. Bu sebeple Meslek Eğitim Kampüsü için de köklü çözümler üretilmelidir. Bu çözümlerin en başında; oradaki okulların inegöle taşınarak o binaların, şehir dışında olması sorun teşkil etmeyecek hizmetler için kullanılmasıdır. Eğer mevcut şekilde eğitime devam edecekse, kampüs çevresi şehirleştirmeye elverişli hale getirilmelidir.  Bunun için Alanyurt bölgesinden Kampüse yeni bir yol açılmalıdır. Bu yol Alanyurt ile TOKİ bölgesini birbirine bağlayacak ve Yeni İnegöl olarak adlandırılan Baykoca Mahallesini de canlandıracaktır. Ayrıca yıllar önce söz verilmesine rağmen hiç konuşulmamış gibi davranılarak unutturulmaya çalışılan hafif raylı sistem, yeniden gündeme alınarak biran önce çalışmalarına başlanmalıdır. Bu raylı sistem İnegöl AVM bölgesinden başlayarak Alanyurt, Kampüs, Baykoca, Akhisar, Yenice, Cerrah Mahallelerini de kapsayacak şekilde yapılmalıdır. Belediye Başkanımız  Alper Taban´ın  "İnegöl Belediyesi olarak alternatif bir taşıma şirketi kurarım" çıkışıyla şehrimizdeki ulaşım konforuna yönelik çalışmalarını öğrendik. Yapılan bu çalışmaları takdir etmekle birlikte, sözü verilmiş olan raylı sistemin yeniden gündeme getirilmesi gerektiğine de inanıyoruz. Biz Yeniden Refah Partisi olarak iktidara geldiğimizde, daha önce yaptığımız gibi inşallah yeniden Milli Görüş belediyeciliğini ön plana alacağız, ´halka hizmet hakka hizmettir´ anlayışıyla bismillah diyeceğiz ve kolları sıvayıp çalışmalara başlayacağız. Her konuda büyük düşünüp geleceğe yönelik köklü çözümler üreteceğiz. Her zaman halkımızın yanında olacağız ve halkımızın derdiyle dertleneceğiz. Halkımızın her sorunu için bir kez daha diyoruz ki artık umut var, artık çare var, artık Yeniden Refah Var.? Şeklinde açıklamalarda bulundu.

Haber Merkezi

 



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29