www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

MİLLİ EĞİTİM´DEN BEBKA EĞİTİMİ

MİLLİ EĞİTİM´DEN BEBKA EĞİTİMİ

İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 2018 yılının son BEBKA eğitimini ?21. Yüzyılda Dijital Eğitim? başlığında öğretmenlere yönelik yaptı.

Gerçekleştirilen BEBKA eğitimine 22 öğretmen katıldı. Öğretmenlerin dijital içerik oluşturmayı öğrendiği program hakkında konuşan proje koordinatörü Arge sorumlusu Turgay Tüloğlu, yıl içerisindeki eğitim planlamalarını öğretmenlerden gelen talepler doğrultusunda ülkemizin 21. Yüzyıl hedefleri kapsamında yaptıklarını belirtti.

Daha önce Robotik Kodlama, Arduino, STEM ve Marka-Patent konularında yapılan eğitimlere, son eğitimle birlikte 120 öğretmenin doğrudan katıldığını belirten Tüloğlu, hibe programlarını verimli bir şekilde kullanmak istediklerini, eğitimlere kaynak oluşturmak amacıyla Arge biriminin sürekli yeni programlara proje yazdığını söyledi.

Arge birimi olarak Erasmus, TÜBİTAK, BEBKA ve bakanlıkların proje teklif çağrılarına sürekli proje yazdıklarını belirten Tüloğlu, okullarımızın da proje yazma yeteneklerini artırmak için danışmanlık ve rehberlik yaptıklarını, bu yıl 39 okulun TÜBİTAK, 6 okulun Erasmus+, 3 okulun Gençlik ve Spor Bakanlığı çağrılarına başvuru yapılmasının sağlandığını bilgi olarak ekledi.

?21. Yüzyılda Dijital Eğitim? eğitimi proje yürütücüsü Musa Oktar, eğitimin 15 gün sürdüğünü, öğretmenlerin Autodesk MAYA 3DMax, Animasyon ve tasarım konusunda yetenekler kazandığını belirterek, 22 öğretmenin okullarında bu bilgileri kullanarak, öğrenci kazanımlarına olumlu etki bırakacağını söyledi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican; güçlü bir Arge birimine sahip olduklarını belirterek, 2018 yılında TÜBİTAK ve BEBKA projelerinden ilçemiz okullarına ve öğretmenlerine yaklaşık 200.000 TL kaynak oluşturulduğunu, bu kaynağın doğrudan eğitsel faaliyetlerde kullanılmasının, öğrenci başarısını ve eğitim kalitesini artırdığını söyledi.

Bilican, gelişmeleri sürekli takip ettiklerini belirterek, "Projelere dahil olan okullarımıza, öğretmenlerimize; danışmanlık ve rehberlik çalışmalarıyla Arge birimi çalışanlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ

 

 



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29