www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Milli Eğitimden Şenlik

Milli Eğitimden Şenlik

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü´nce şehrin farklı noktalarında gerçekleştirilen Okul Öncesi Şenliği´nin bir yenisi Hikmet Şahin Kültürpark´ı içerisinde düzenlendi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Okul Öncesi farkındalığının artırılmasına yönelik düzenlenen çalışmalar kapsamında hayata geçirilen Okul Öncesi Şenliği, Hikmet Şahin Kültürparkı içerisinde gerçekleştirildi. Dün sabah saatlerinde başlayan şenliğe İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ayfer Er de katılım gösterdi. Er, İnegöl´de okul öncesinde 4 bin civarında öğrenci bulunduğunu ve bu konuda yüzde 90 oranına ulaştıklarını belirterek önümüzdeki senelerde yüzde 100 oranına ulaşmak istediklerini ifade etti.

 

OKUL ÖNCESİNİN ÖNEMİNİ ANLATIYORUZ

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ayfer Er, ?Okul öncesi şenliklerimizi bu yıl farklı bir konseptte yapmayı planladık. 2 Mayıs´tan beri 6 farklı bölgede çocuk şenlikleri yapıyoruz. Akhisar, Yenice, Sinanbey, Alanyurt ve son olarak da merkezdeki okullarımızın katılımı ile Kültürpark´ta final gerçekleştiriyoruz. Farklı bölgelerde yapmamızdaki amaç her bölgedeki velilere okul öncesi eğitimini duyurup dikkat çekmektir. Çocukları oynatıp onların gösterisini seyrettiğimiz bir ortam yok. Çocuklara okul öncesinde ne gibi etkinlikler yapıyoruz konusunda broşürlerimiz basıldı, velilerimize dağıtılmaya başlandı. Okul öncesinin önemini anlatıyoruz. Genel çocuklarımıza etkinlikler yaptırıyoruz. İnşallah amacına ulaşır. Şuana kadarki etkinliklerimizde katılım çok değildi. Önümüzdeki yıl bu yaptıklarımızı değerlendirip daha güzel şeyler yapmaya çalışacağız.?

 

HEDEF YÜZDE 100

?Hem müstakil anaokullarımız hem de bünyesinde anasınıfı bulunan okullarımız olmak üzere her bölgedeki okullarımız katıldı. Dolayısı ile hem öğrencilerimizin katılımı sağlandı hem de öğrenci sayısı kadar veliye ulaştık. Okul öncesi eğitimi çok önemsiyorum. Çocuğun karakterinin şekillendiği dönem okul öncesidir. Geçen yıllara oranla İnegöl´de yüzde 90´ın üzerine çıkmayı başardık. Seneye okul öncesinde yüzde 100´e ulaşmak istiyoruz? dedi.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25