MİLLİ EĞİTİME ARAÇ TAKVİYESİ

MİLLİ EĞİTİME ARAÇ TAKVİYESİ

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü hizmetine sunulan yeni minibüsün anahtarını İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican´a teslim etti.

 

Dün saat 11.30´da Hükümet Konağı bahçesinde gerçekleştirilen anahtar teslim törenine AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel ve yönetim kurulu üyeleri ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri katılım gösterdiler.

 

İNEGÖL´DE 130´U AŞKIN EĞİTİM KURUMU VAR

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, ?İlçemiz Türkiye´mizin illerinin yarısından fazla bir büyüklüğe sahip gelişmiş bir ilçedir. Dolayısı ile eğitimde özel okullarla birlikte 130 tane kurumumuz var. Öğrenci sayımız Açıköğretim ile birlikte 58 bin civarında. Buna göre personellerimiz var. Dolayısıyla Milli Eğitim hizmetlerinde çok etkin ve aktif olmak gerekiyor. Bu nedenle de bütün ekipmanlarıyla, malzemesiyle Milli Eğitimimizin güçlendirilmesi gerekiyor. Bu manada hem diğer okullarımızdaki donatım, donanım malzemeleri hem de bu tür hizmetlerin çok etkin olması için Bakanlığımıza taleplerimiz oluyor. Sayın Vekilimiz bizim bütün taleplerimizi hatta bazı konularda talebimiz olmadan bile Ankara´dan takip ederek ilçemizde Milli Eğitim´e hızır gibi yetişiyor. Bu 16 kişilik minibüsümüz de bu kapsamda bize gönderildi. Biz Sayın Genel Müdürümüze ihtiyacımızı bildirdik, Sayın Vekilim bu konuda çok büyük destek verdi. Böylece hem Milli Eğitim kurumumuzun hem de okullarımızın toplu ulaşım ihtiyaçlarını karşılamak için bize sıfır bir araç verildi. Bu ve diğer hizmetlerde çok büyük katkısı olan Sayın Vekilimiz aracımızın devir teslimini yapacak bize. Bu vesile ile başta Sayın Vekilimiz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah aracımız Milli Eğitim hizmetlerinde hayırlara vesile olur? dedi.

 

MİLLİ EĞİTİM BÜTÇESİ MİLLİ SAVUNMA´NIN 4 KATINA ÇIKTI

Bilican´ın ardından bir konuşma yapan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, ?Biz eğitime birinci öncelik veren AK Parti hükümetlerinin 2007 yılından bu tarafa daha önce Milli Savunma Bakanlığı bütçesinin birinci noktada olduğu günlerden bugün Milli Eğitim Bakanlığı´nın Milli Savunma Bakanlığı´nın Milli Savunma Bakanlığı´nın 4 katı katı bütçe aldığı günlere geldik. Bu açık böyle kapatıldı. AK Parti iktidarlar döneminde 500 bin öğretmen kadroda görev aldı. Bugün ilçemizde, Bursa´mızda, ülkemizde yeni nesil öğretmenler irfan ordumuzda geleceğin neslini yetiştirmek için mücadele ediyor. Dolayısı ile bize düşen de Bursa´mızda ve İnegöl´ümüzde irfan ordusunun neferlerine yardımcı olmak, onların ihtiyaçlarını görmek ve yetiştirecekleri öğrencilere tam donanımı ile hizmet sağlamaktır. Siyasetin görevi de budur. Bugün eğitim teşkilatımıza, Milli Eğitim İlçe Müdürlüğümüze Ankara´dan bir taşıtın devir teslimini yapacağız. Bu çok iş görecek. Öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin bazen de araç gereçlerin nakli konusunda destek verecek. Olmayan bir şeyi kazandırmış oluyoruz. Türkiye´nin kaynakları kısıtlı, ihtiyaçları sınırsızdır. Siyaset kurumunun buradaki mücadelesi, ekip ruhuyla çalışarak ilçemize kazandırdıklarını takdir etmek gerekiyor. Kazasız ve belasız bir şekilde yolculuk yapmasını temenni ediyorum. İnşallah sağlıkla ve afiyetle ihtiyaç olduğunda bunun sayısının daha da artmasını temenni ediyorum? şeklinde konuştu.

 

SOSYAL BİLİMLER LİSESİ ŞEHİR MERKEZİNE GELİYOR

Şahin, ?Allah nasip ederse çok yakın zamanda Hocaköy´de bir ilkokulu, Huzur Mahallesi´nde bir ortaokulu, Mesudiye Mahallesi´nde bir liseyi eğitim kadromuza kazandırmış olacağız. İnşallah Kozluca Yolu üzerinde NaireÇikayevaAnadolu Lisesi´nin ön tarafında da 24 derslikli bir İmam Hatip Lisesi inşa edeceğiz. Milli Eğitim Bakanlığı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü içerisinde yer alan Sosyal Bilimler Lisesi´nin de şehir içerisinde olmasını ön görüyor. 2016-17 yatırım programına da teklif verildi. İnşallah onu da yatırım programına alarak şehir içerisinde yeni bir binayla eğitim öğretim hayatına katılmasını sağlayacağız. Aracımız kazasız belasız günler geçirsin. İnşallah ihtiyaç olduğunda biz de siyaset kurumu olarak daha fazla çalışarak ihtiyaçları bir bir karşılamaya devam ederiz? ifadelerini kullandı.

 

TAŞIMALI EĞİTİMDE KİTAP KAMPANYASI SÜRECEK

Taşımalı eğitimde gerçekleştirilen kitap okuma kampanyasının devam edip etmeyeceğinin sorulması üzerine konuşan Şahin, ?Geçen sene yapmıştık, yine yaparız. Seçim sathı mahallinde olduğumuz için şuan o konuları değerlendiremiyoruz. Seçim bittikten sonra bu konuyu tekrar ele alacağız. Çok verim aldığımız bir konuydu. Çocuklarımız o kitapların hepsini okudular. 2 binin üzerinde kitap dağıtmıştık. Hangi işadamı arkadaşımıza gitsek bu konuda destek verir. İnşallah onu devam ettiririz. Bu konuyu seçim sonrası programına alalım, taşımalı eğitimle gelen çocuklarımıza yeni kitapları hediye edelim? açıklamalarında bulundu.

 

Konuşmaların ardından kurdele kesimi yapılarak anahtar teslimi gerçekleştirildi.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07