Milli Sporcuları Ödül

Milli Sporcuları Ödül

1. Açık Uluslararası Altın Safran Kyokushin Şampiyonasında milli forma altında ülkemizi temsil eden ve şampiyonadan çeşitli derecelerle dönen 6 İnegöllü sporcu, İnegöl Belediyesi tarafından ödüllendirildi.

İnegöl´de faaliyetlerini sürdüren Kocal Osmanlı Eğitim ve Spor Kulübü, 1. Açık Uluslararası Altın Safran Kyokushin Şampiyonasına İnegöl´den 6 sporcu ile katıldı. Milli formayla şampiyonada ülkemizi temsil eden Murat Efe, İrem Sena Kocal, İlyas Doğukan Altun, Mehmet Can Şen, Dilay Nazlı Balaban ve Yusuf Eren Tilki, zorlu mücadelelerin yaşandığı şampiyonadan 4 derece ile döndü.

6 SPORCU 3 KUPA 4 MADALYAYLA DÖNDÜ

18 ülkeden 450 sporcunun katıldığı Uluslararası Şampiyonada şehrimiz ve ülkemiz adına önemli başarılar elde edilirken, Fullcontact Karate branşında; İlyas Doğukan Altun genç erkeklerde şampiyonluğa ulaştı. Yıldız bayanlarda ise Dilay Nazlı Balaban turnuvanın şampiyonu oldu. Ümit erkeklerde finali hakem kararı ile kaybeden Mehmet Can Şen şampiyonayı 2´nci olarak tamamlarken, yıldız erkeklerde Yusuf Eren Tilki ise üçüncü oldu.

İNEGÖL BELEDİYESİ MİLLİ SPORCULARI ÖDÜLLENDİRDİ

Şampiyonada milli takım formasıyla ülkemizi temsil eden İnegöllü 6 sporcunun elde ettiği bu başarı sonrası İnegöl Belediyesi de genç sporcuları unutmadı. Belediye Başkanı Alinur Aktaş´ın daveti üzerine Kocal Osmanlı Eğitim ve Spor Kulübü antrenörü ve milli takım antrenörü İsmail Kocal ile kulüp yöneticileri ve şampiyonaya katılan 6 sporcu Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban tarafından Belediye Ek Hizmet Binasında bulunan makamında ağırlandı. Başkan Taban, burada sporculara çeşitli hediyeler takdim ederek elde ettikleri başarılardan dolayı tebrik etti.

18 ÜLKEDEN 450 SPORCUYLA MÜCADELE ETTİLER

Buluşmada bir açıklama yapan Kocal Osmanlı Eğitim ve Spor Kulübü antrenörü ve milli takım antrenörü İsmail Kocal, 1. Açık Uluslararası Altın Safran Kyokushin Şampiyonasına 6 sporcu ile katıldıklarını söyledi. Ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek için mücadele verdiklerini kaydeden Kocal, ?Fullcontact karate branşında 4 sporcumuz derece elde ettiler. 18 ülkeden 450 sporcunun katıldığı turnuvada kulübümüzü ve şehrimizi milli sporcularımız Murat Efe, İrem Sena Kocal, İlyas Doğukan Altun, Mehmet Can Şen, Dilay Nazlı Balaban, Yusuf Eren Tilki temsil ettiler. Turnuvaya; Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Dağıstan, Rusya, Afganistan, Tunus, İran, Irak, Suriye, Liberya, Hollanda, Romanya, Fildişi Sahili, Nijerya, Kırgızistan, Bulgaristan ve Cezayir ülkeleri katıldı. Dünya Şampiyonası niteliğindeki bu şampiyona Türkiye´de ilk defa bu kadar büyük ve kapsamlı olarak organize edildi? dedi.

2 ŞAMPİYON BİR 2´NCİ BİR 3´ÜNCÜ

Şampiyonada elde edilen dereceler hakkında da bilgi veren Kocal, ?Bu organizasyonda İnegöllü sporcularımız İlyas Doğukan Altun genç erkeklerde şampiyon olurken, yıldız bayanlarda Dilay Nazlı Balaban da şampiyonluğa ulaştı. Ümit erkeklerde finali hakem kararı ile kaybeden Mehmet Can Şen ikinci olurken, yıldız erkeklerde Yusuf Eren Tilki üçüncü oldu. Murat Efe ilk rakibi olan Iraklı rakibini geçmeyi başardı ancak ikinci turda Tunuslu rakibine yenilerek finallere giremedi. Büyük bayanlarda İrem Sena Kocal da İranlı rakibine sağlam vuruşlar yapmasına rağmen kondisyon düşüşü yaşayarak maçını kaybetti? diye konuştu.

İNEGÖL BELEDİYESİNDEN MİLLİ SPORCULARA DESTEK

İsmail Kocal, Milli sporcu Murat Efe´nin 1 ay önce de Bulgaristan´ın Varna şehrinde Türkiye´yi temsilen müsabakalara katıldığını hatırlatarak ?Bu organizasyonda da uluslararası arenada çok önemli yeri olan kupalar aldık. Bu kupaları Türkiye´yi temsilen, şehrimizi temsilen ve İnegöl´ümüzü temsilen milli sporcularımız aldılar. Belediyemiz de buna duyarsız kalmadı. Bizleri davet ettiler sporcularımızı onure etme adına. Belediye Başkanımız Alinur Aktaş´a ve bizleri kabul eden Başkan Yardımcımız Alper Taban´a çok teşekkür ediyoruz? ifadelerinde bulundu.

?GÖNLÜMÜZÜN BİRİNCİLERİSİNİZ?

Milli sporcuları makamında konuk eden Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban ise İnegöllü sporcuların elde ettiği başarıların küçümsenecek başarılar olmadığını dikkat çekerek ?Kocal Osmanlı Spor Kulübü´nün çok değerli yöneticilerini ve başarılı sporcularımızı ağırlıyoruz. Ben öncelikle Sayın Belediye Başkanımızın selamlarını iletmek istiyorum. Sporcularımızı canı gönülden tebrik ediyorum. Sporcularımız aynı zamanda milli sporcu olabilme başarısını gösterdi. Bu anlamda bu da bizim için çok önemli. Şehrimizde pek çok aktivite yapılıyor, sporsal faaliyetler ve sosyal kültürel faaliyetler gerçekleştiriliyor. İnegöl Belediyesi eliyle de pek çok alanda bizler buna destek vermeye çalışıyoruz. Sporsal faaliyetler noktasında şehrimizde hizmet eden kulüplerin başarıları da bizleri ayrıca mutlu ediyor. Bugün de Kocal Osmanlı Spor Kulübünün milli sporcularının elde ettiği başarılar için bir aradayız. Milli formayla başarıyı yakalamış arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Ancak hiç başarı elde edilmeseydi de İnegöl´ümüzden 6 sporcumuzun ülkemizi temsil etmesi bizim için bir başarıdır. Sizler bizim gönlümüzün birincilerisiniz. Bu iradeyi ortaya koyabilmeniz, kendinize olan güveniniz, cesaretiniz ve bunları yapabiliyor olmanız kendi yaş gruplarınızdaki diğer arkadaşlarınıza da örnek teşkil ediyor. Sizleri yetiştiren antrenörleriniz ve ailelerinizi de tebrik ediyor başarılarınızın devamını diliyorum? dedi.

 

Haber ve Fotoğraf: Kurum Bülteni



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,79% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2395,46% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22