Milli Ürünleri Artırmalıyız

Milli Ürünleri Artırmalıyız

Milliyetçi Hareket Partisi İnegöl İlçe Başkanı Hayati Bedir, 2016 yılında Türkiye´nin 198 milyar 577 milyon dolar ithalat yaptığını belirterek, milli ürünlerin daha da artması ve talep edilmesi gerektiğini ifade etti.

Konu ile ilgili yazılı açıklamalarda bulunan MHP İnegöl İlçe Başkanı Hayati Bedir, ?12 Aralık ile 18 Aralık tarihleri arasında her yıl kutlanan Yerli Malı Haftasının içerisindeyiz. Yerli malı demek, milli mal demek, milli ürün demektir. Milletimizin kendi kurduğu fabrikalarda,işletmelerde ürettiği ve tamamen kendisinin tasarladığı,düşündüğü ürünler millidir, yerlidir. Bugün Türkiye´nin her yerinde yerli malı haftası kutlanmaktadır. Yerli malı haftası içerisinde size 2016 yılı ithalat rakamlarını hatırlatmak istiyorum. 2016 yılı içerisinde ülke olarak 198 milyar 577 milyon dolar ithalat yaptık.  Bu rakam çok ciddi bir rakam ve bu rakamın içerisinde maalesef tarım ürünleri de yer almaktadır" dedi.

CİDDİ YATIRIMLAR YAPILIYOR

Türkiye´de son yıllarda yerli malı ile ilgili elbette çalışmalar oldu" diyerek konuşmasını sürdüren Bedir, ?Silah sanayinde özellikle milli silahlar anlamında ciddi yatırımlar devletimiz tarafından yapılıyor. Terörle her an mücadele eden TSK ve Emniyet Genel Müdürlüğü personellerine artık yavaş yavaş. Türk malı silahlar verilmeye başlanıyor. Ancak bu silahların yada teçhizatların üretimi de elbette kolay olmadı. ASELSAN´da çalışan ve çok ciddi yenilikleri imza atan mühendislerimiz öldürüldü,tehditler edildi ancak Türk milletinin kararlı duruşu ile Türkiye´de milli ürünler inşallah daha da artacaktır" şeklinde konuştu.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10263,97%0,54
  • DOLAR

    32,34% -0,05
  • EURO

    34,77% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2388,12% -0,34
  • Ç. ALTIN

    3873,60% -0,14