MİLLİ GÖRÜŞÜN ÖNÜNÜ KESTİLER

MİLLİ GÖRÜŞÜN ÖNÜNÜ KESTİLER

Saadet Partisi İlçe Teşkilatı’nın bayramlaşma programında konuşan İl Eğitim Başkanı Av. Salih Berber, Cumhurbaşkanı adayının 20 milletvekilinin isteğine bağlandığını ve bunun Milli Görüş’ün önünü kestiğini belirtti.

Saadet Partisi İlçe Teşkilatı bayramlaşma programı geçtiğimiz Salı günü saat 12.00’da parti binasında gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen programa İl Teşkilat Başkanı İsmail Özdemir, İl Eğitim Başkanı Av. Salih Berber, İlçe Başkanı Ertan Sütçü, İlçe İstişare Kurulu üyesi Cansuyu Derneği İnegöl Temsilcisi Osman Nuri Demircan, Anadolu Gençlik Derneği İlçe Başkanı Kenan Alemdar, İlçe Yönetim kurulu üyeleri ve teşkilat mensupları katıldı.

 

SEVİNMEYİ HAK ETMİŞLERDİR

Bayramlaşma programında söz alan İlçe Başkanı Ertan Sütçü, “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu kurtuluş olan Ramazan ayını idrak etmiş olmanın bir kez daha bahtiyarlığını yaşıyoruz. Cenab-ı Hakk’a, bizleri bir kez daha Ramazan Bayramına ulaştırdığı için ne kadar şükretsek azdır. Ramazan ayı boyunca oruç tutup, namaz kılan, zekâtını ve fıtır sadakasını veren, yoğun bir ibadet ve kulluk mevsiminin ardından Allah’ın rahmetini ümit eden Müslümanlar, bugün sevinmeyi elbette hak etmişlerdir. Ramazanda tutulan oruçlarla hem bedenini hem de ruhunu arındıran, aç insanların halini anlayan ve onlara yardım edenler, destek oldukları bu insanlarla beraber, bayramın sevincini de birlikte paylaşmayı çoktan hak etmişlerdir” dedi.

 

BARIŞ ÜZERİNE KURULU BİR DÜNYA ELBETTE MÜMKÜNDÜR

Zalim ve alçak bir işgalin sonucu hayatını kaybetmiş yüz binlerce masum Müslüman’ın acısını yüreklerinde yaşadıklarını aktaran Sütçü, “Bizler, Müslümanlar olarak her zaman sömürülmeye, zulüm görmeye, ezilmeye mahkûm muyuz? Oysa daha güzel bir dünya elbette mümkündür. Sömürü değil adalet, savaş değil barış üzerine kurulu bir dünya elbette mümkündür. Bayramların bayram gibi yaşandığı bir dünya elbette mümkündür. Cenab-ı Hakk`tan bizlere; gücün değil hakkın hakim olduğu yeni bir dünyanın kurulması için şuurlanma ve çalışma gücü vermesini niyaz ediyorum. Bu bayramın İslam âleminin kurtuluşuna vesile olmasını Cenab-ı Hakk`tan niyaz ediyorum. Bu vesileyle kıymetli ilçe halkımızın ve siz değerli teşkilat mensuplarımızın mübarek Ramazan Bayramı`nı bir kez daha en içten dileklerimle kutluyorum. Bayramınız mübarek olsun” ifadelerini kullandı.

 

TARİHİN EN AĞIR BOMBARDIMANI

İl Eğitim Başkanı Av. Salih Berber ise, “Rabbimize hamdolsun ki bizi insan olarak yarattı, bizi Müslüman olarak yarattı ve bizi bu mübarek bayrama eriştirdi. Efendimiz (s.a.v.)’e sonsuz salâvatı selam olsun. Dinimizi, İslam’ı nasıl yaşayacağımızı bize gösterdi. Bir kul olarak bizim gibi ağladı, aç kaldı, zorluk çekti, bize örnek teşkil etti ve güzel bir miras bıraktı. Bayramdayız, gülümseyeceğiz. Gülümseyeceğiz ki hem ilçe halkımızı hem ülke insanımızı hem de tüm insanları güldürelim, yüzünü güldürecek işler yapalım. Gülümsemelerimizin arasında sıkıntıları da unutturmayacağız, bunları da aktaracağız. Maalesef biz bayram yaparken geceleri sabaha kadar İsrail, Filistinli Müslüman kardeşlerimizin üzerine bomba yağdırdı. Tarihin en ağır bombardımanına maruz kaldı. Diğer bölgelerde de bu zulümler devam ediyor. Sadece Müslümanlar sıkıntı çekmiyor. Hıristiyan olan insanlar dahi açlıktan kıvranıyor. Yahudi’nin çocuğunda da huzur yok Hıristiyan’ın çocuğunda da huzur yol. İslam’ın olmadığı yerde hiç kimse huzur bulamaz. Onun için İslam’a tüm dünyanın ihtiyacı var. Bu şuur ve bilinçle, canla, başla çalışmalıyız. Birbirimize 4 elle sarılmalıyız, daha çok çalışmalıyız. Hayatımızı, imanımızı, ırzımızı, namusumuzu koruyabilmek için ve diğer insanların da bu anlamda koruyucu olabilmek için daha çok çalışmalıyız” dedi.

 

ŞUURLU MÜSLÜMAN OLMAK GEREKİYOR

İlçemizin ve ülkemizin İslam’a ve milli görüşe ihtiyacı olduğunu aktaran Berber, “Şuan ilçemizde ve ülkemizde 13-15 yaşında kız çocukları evden kaçıyor. Avrupa Hukuk Sistemi çerçevesinde küçük çocuklar babasına evden uzaklaştırma verdirebiliyor. Böyle bir hukuk düzeni var. Maalesef 14-15 yaşındaki çocuklarımız Atatürk Bulvarı’nda hemen her gece birbirine omuz vuruyor ve kavga çıkarıyorlar. Ne oldu bize? Nasıl böyle kavga eden bir toplum haline geldik? Demek ki sadece Müslüman olmak yetmiyor, şuurlu Müslüman olmak gerekiyor. Dünyanın milli görüş ve İslam’a ihtiyacı var. İslam birliği kurulmadan, Türkiye Devleti yönünü İslam’a yönlendirmeden bu sorunlar çözülmeyecek. Biz bu bayramda düşüncesi, fikri, siyasi görüşü ne olursa olsun hiç kimseyi ayırmayacağız. Herkese gülümseyeceğiz, duygularımızı onlarla paylaşacağız. Bu insanlarla biz hakka dayanan yeni bir dünyayı kuracağız” şeklinde konuştu.

 

MİLLİ GÖRÜŞÜN ÖNÜNÜ KESTİLER

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yaklaştığını belirten Berber, “Keşke düzenlemede bizim önümüz tıkalı olmasaydı. Şu anda 20 milletvekili Cumhurbaşkanı adayını önermediği zaman aday gösteremiyorsunuz. Biz şuanda meclis dışındaki 1. partiyiz ama aday gösteremiyoruz. Keşke deselerdi 100 bin imza ile aday gösterebilirsiniz. Allah’ın izni ile biz 100 bin değil 200 bini buluruz. Ama 20 milletvekiline bağladılar, milli görüşün önünü kestiler. Efendimiz (s.a.v.)’in tavsiyesi üzerine zalim de olsa mazlum da olsa Müslüman kardeşlerimize yardım edeceğiz. Mazlumların elinden tutup kaldıracağız, zulme meyledenlerin ise elini tutup o zulmü yaptırmayacağız. Bunun için kimsenin günahına, vebaline ortak olmayacağız. Bu şekilde mesaj vereceğiz. Bizim değerlerimizi temsil etmiyorsunuz, çıktınız sahaya milli görüşün aday göstermesinin önünü tıkadınız. Aday gösteremedik biz. Onun için şuanda sizin vebalinize ortak olmayıp sizi uyarmak için oy kullanmıyoruz, geçerli oy atmıyoruz kararına uyacağız” diye konuştu.

 

TERÖRÜ DESTEKLEMEYİ DURDURUN

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan ve AK Parti’ye bildirilerle destek veren vatandaşlardan beklentilerinin olduğunu belirten Berber, “Derhal Malatya’daki Kürecik Radar Üssü’nü durdurun. İsrail’e istihbarı bilgi bu radar üstünden gidiyor. Müslümanların herhangi bir savunma hareketini İsrail, Malatya’daki Kürecik Radar Üssü’nden tespit ediyor ve cevap veriyor. Bunun çalışmasını derhal durdurun. Şuan İsrail, enerji ihtiyacını Türkiye üzerinden karşılıyor. Kuzey Irak’taki petrol, Irak Devleti’nin bütünlüğünü parçalayacak şekilde Türkiye üzerinden İsrail’e pazarlanıyor. Derhal bu enerji akımını durdurun. Şuanda terörist İsrail ise, ‘teröre kaynak olanların kaynağını kurutmak’ diye çıkardığınız yasa gereğince terörü destekleyen çalışmaları, ekonomik girişimleri de durdurun. Önce Türkiye Cumhuriyeti Devleti, İsrail ile olan tüm anlaşmaları askıya alıp gerektiğinde bir kısmını derhal iptal etmesi lazım, daha sonra özel sektöre; ‘İsrail teröristtir, sen buna parasal destek sağlayamazsın’ demelidir. Bu nasıl zalime karşı durmaktır ki İsrail’e biz ‘one minute’ dedikçe Türkiye ile İsrail’in ekonomik hacmi daha çok gelişmiş, daha çok ticaret yapar noktaya gelmişiz. Bunu samimi duygularla biz burada konuşurken Filistin’deki kardeşimin, yavrularımızın başına bomba düşerken talep ediyoruz. Sivil toplum kuruluşları, ortak bir bildiri yayınlayın ve bunu isteyin desteklediğiniz hükümetten. Yoksa çok sıkıntı çekeriz” açıklamalarında bulundu.



  • BIST 100

    10203,22%-0,05
  • DOLAR

    32,34% -0,05
  • EURO

    34,95% 0,47
  • GRAM ALTIN

    2401,90% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3898,95% 0,54