"MİLLİ İRADEYE SAYGI DUYUYORUZ"

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Metin Anıl, ?Millet iradesi bu şekilde tecelli etmiştir. Çıkan sonucun ülkemize hayırlı olmasını diliyorum? dedi.

 

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Metin Anıl, 7 Haziran Pazar günü yapılan Genel Seçimlerin resmi olmayan sonuçlarını değerlendirdi. Ortaya çıkan meclis tablosuna göre hiçbir partinin tek başına hükümet kurmasının mümkün görünmediğini söyleyen Başkan Anıl, ?Millet iradesi bu şekilde tecelli etmiştir. Çıkan sonucun ülkemize hayırlı olmasını diliyorum? dedi.

KOALİSYON FORMÜLLERİ ARANACAK

Seçim sonuçlarının Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından resmi olarak ilan edilmesinin ardından yeni seçilen milletvekillerinin mazbatalarını alacağını ve en yaşlı üyenin başkanlığında toplanacak olan yeni mecliste yemin edeceklerini vurgulayan Metin Anıl, ?Daha sonra hükümet kurma çalışmalarına başlanacak. Mevcut tabloda hiçbir parti tek başına iktidara gelemiyor. Bu nedenle koalisyon formülleri aranacak? dedi.

?DEMOKRASİLERDE KOALİSYON DA BİR ÇÖZÜMDÜR?

Demokrasilerde koalisyonların da bir çözüm olduğuna vurgu yapan İTSO Başkanı Metin Anıl, Türkiye?nin hükümetsiz kalmayacağını belirterek, ?Tek parti iktidarları istikrar açısından daha olumludur. Ama demokrasilerde koalisyon da bir çözümdür. Tek parti ile hükümet olmuyorsa koalisyon hükümeti kurulur. Bu da olmuyorsa dışarıdan destekli azınlık hükümeti kurulur. Bunlar Anayasamız ve yasalarımızda bulunan çözümlerdir. İş dünyası olarak bir panik havasında değiliz. Süreci sükûnetle takip edeceğiz. Herkese de bunu tavsiye ediyoruz. Yeni hükümet kurulana kadarki süreç önemli. Bu esnada küçük sarsıntılar olacaktır. Ama ekonomimiz bu sürece direnç gösterecek güçtedir.?diye konuştu.

 

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,32% -0,10
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2389,59% -0,29
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07