www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Milyonluk vurgun

Milyonluk vurgun

Erzurum horasan ilçesinde 7 köyden kurbanlık tosun alan şahıs kayıplara karıştı. Milyonlarca zarara uğrayan köylüler kilometrelerce yoldan gelip kendilerini dolandırdığı iddia edilen şahsın bulmak için günlerdir gezmedik kapı bırakmadılar. Ancak hayvan ve

Dolandırıldıklarını iddia eden şahıslarda biride Dağıstan Can.  Konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi. 2018 yılında Muhammed Yılmaz´a hayvan verdim artı kefilliğim var. şuanda bizleri dolandırıyor. Mülkiyetinin üzerinde ihtiyati tedbir kararı alınmış eşinden dolayı. Eşiyle birlikte bir anlaşma yapmış. Çiftliğinde Tahsin D isimli bir şahsa kiralamış. Hayvanlar şuanda Tahsin D´nin üzerine görülüyor. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın İçişleri Bakanımıza sesleniyorum bu işe müdahale etsin. Ortada cinayet çıkacak 7 köy neredeyse bir birine girecek. Şahıs hiç bir türlü anlaşmaya gelmiyor. Gittiğimiz tüm kapılar yüzümüze kapanıyor. Büyükleri devreye koymaya çalıştık ancak buda fayda etmedi. Devletimiz artık bu olaya el atsın yok cinayet çıkacak diye konuştu.

  Bir başka mağdur ise Ömer Can, oda diğerleri gibi şahsa bir türlü ulaşamıyoruz. Sabah savcılığa gittik. savcılık olay olursa olay yerine ancak gelebileceklerini söyledi. Bu hukuki bir mesele al ver olayı Erzurum´da gerçekleştiği için kendilerinin müdahale yapamayacağını belirttiler. Bizler büyüklerimiz getirdik. bizleri ulaştırsın diye ama gelmiyorlar. Bizi dolandıran şahıs bizim yakın köylümüzdür. Sabah oturduğu eve gittik evde yoklardı. Peşine polise ve jandarma bizleri ihbar ederek evime baskın yaptı ihbarın bulunmuş. Bizim tek amacımız hakkımızı almak başka bir derdimiz yok. Bizler mağdur olduk devletimiz Alla rızası için bizlere sahip çıktı. Günlerdir perişan durumdayız.

  Ekrem Can ise sabah savcılığa gittik şikayetçi olmak için, ben savcı beye söyledim. Şahsı bulun getirin benimde onunda ifadesini alın bakalım konuşabilecek mi? Biz devletin kapısını çalmaya geldik başka kimsenin değil. Devlet bize sahip çıkmasa kim çıkacak. Bizler kimin kapısına gideceğiz. Burda biz perperişan olmuşuz mağdur olmuşuz.Bir başka Mağdur Naci Can ise, Muhammed Yılmaz tarafından dolandırıldık. Sayın Cumhurbaşkanımıza, İçişleri

  Bakanımıza sesleniyorum. Bu işe bir çözüm getirsinler, millet mağdur. Köyler arasında cinayetler çıkacak.7 köy bir birine girecek. Biz adama hiçbir şeyde ulaşamıyoruz. Telefonlarımız engellendi. Korkudan evimizde gidemiyoruz. Kefil olduğumuz için insanlar bize güvenerek malları verdi. İnsanları burada mağdur etmiş.Bizim hayvanlarımız getirmiş, şuanda arkamızda olan çiftlikte. Hayvanlarımızı tanıyoruz. Bizim hayvanlarımızı dolaylı bir şekilde bu adam başkasının üzerine yapmış. Kars ilinin plakası hayvanlarının kullaklarına çakmış. Mal bizim malımız malımız ver diyoruz gelmiyor. Şuanda şahsın kardeşi çiftlik kendisi babam abim yurt dışına kaçmış diyor. Biz buraya neye geldiniz diyor. Peki biz kimin kapısına gidelim. Devletin kapısına gidiyoruz yüzümüze bakan yok buraya geliyoruz bir el atan yok. Cebimizde paramız kalmadı buradaki 15 insan hepsi mağdur. Devlet büyüklerimiz bu işe el atsın yoksa 7 köy arasında cinayet çıkacak. Vallahi de billahi de cinayet çıkacak bu adam 250 tosunumuz alarak bizleri dolandırmış. diye konuştu.

  Kendi hayvanlarının olduğu çiftlik önünde basın açıklaması yaparak mağdurlar olduklarını ifade eden şahıslar olay yerinden ayrıldıkları sırada inegöl jandarma komutanlığına çiftliğe baskın yapıldığı ihbarı üzerine gelen jandarma ekipleri dolandırıldıkları iddia eden şahıslar görüştü. Konunun çiftlik baskı olmadığı anlaşılması üzerine ekipler şahıslara kanuni yollarla bu işin çözülmesi gerektiğini belirttiler. Mağdur olan şahıslar olay yerinden daha sonra ses bir şekilde ayrıldılar.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19