www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

MİNARELERDEN SALALAR YÜKSELECEK

MİNARELERDEN SALALAR YÜKSELECEK

İlçe Müftüsü Kazım Güzel, Osmanlı İmparatorluğu zamanında Perşembe günleri akşam ile yatsı namazı arası okunan Cuma Salasının,yakın zamanda İnegöl´de ki camilerden okunmaya başlayacağını söyledi.

 

İlçe Müftüsü Kazım Güzel, devam eden ve önümüzdeki günlerde faaliyete geçecek olan projelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

 

OSMANLI SALASI İNEGÖL´DE FAALİYETE GEÇECEK

Osmanlı İmparatorluğu zamanında Perşembe günleri okunan Cuma Salasının İnegöl´de faaliyete geçirileceğini müjdeleyen İlçe Müftüsü Kazım Güzel, ?Ecdadımızdan beri gelen Perşembe günleri yatsı namazından 15dakika önce okunan sala verip, Yasin-i Şerif okuma gibi düşüncemiz var. Eğer toplumumuz tarafından kabul görürse, hem Cuma´ya bir hazırlık safhası oluşturulacak, hem de Perşembe günlerinde geçmişlerimizi hatırlama adına, okumuş olduğumuz Yasin-i Şeriflerle Kur´an okuma kültürümüzü de geliştirmeyi amaçlıyoruz.? dedi.

 

İlçe Müftüsü Kazım Güzel, devam eden ve önümüzdeki günlerde faaliyete geçecek olan projelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

 

MERKEZİ SİSTEMLE MUKABELE

Her gün ikindi namazlarından önce merkezi sistem ile her camide mukabele okunacağını ifade eden Kazım Güzel, bu uygulama ile hem hafızların hem de vatandaşların mutlu olacağını belirterek, ?Her ikindi namazından önce, merkezi sistemimizden her camimizde mukabele okunsun ve dinlensin istiyoruz. Bu nedenle de merkezi sistemimizden hafızlarımızca, ikindi namazından önce, ilk olarak onar sayfa ile başlanacak, gittikçe günlük bir cüz okunacak noktaya kadar gelecek. Bu da hem hafızlarımızın hafızlığını sağlamlaştırması anlamında hem de Kur´an dinlemek isteyen kardeşlerimizin arzularını yerine getirmek adına güzel bir uygulama olacak? şeklinde konuştu.

 

ÖĞLE NAMAZLARINDAN ÖNCE VAAZ VERİLECEK

Her gün öğlen namazından önce merkezi sistem ile her cami de vaaz verileceğini ve bunun sürdürülmesi için de çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade eden Kazım Güzel, ?Allah izin verirse inşallah her öğlen namazından önce yapılan vaazlarımızın her gün yerine getirilmesinin artık alışkanlık haline getirilmesini ve sürekli devam etmesi hususunda çalışmalarımız var. Biz imam arkadaşlarımıza bu konuda kendi camilerinde vaaz verme gibi bir imkân sunuyoruz. Eğer yapamazlarsa da vatandaşlarımız merkezi sistem ile camilerimize gelerek vaaz dinlemeleri sağlanacak. Biz bunu sadece bir kaç camilerimizde değil, diğer camilerimizin tümünde de yapmak istiyoruz? diye konuştu.

 

SABAH NAMAZI BULUŞMALARI SÜRECEK

Sabah Namazı Buluşması Programları ile birçok camide vatandaşlarla bir araya geldiklerini belirten Müftü Güzel, Sabah namazlarında yapılan bu uygulamanın muhabbet meclisi ve camilere yeni cemaat kazandırma anlamında iyi bir uygulama olduğunu belirterek, "Sabah Namazı Buluşmaları daha önceden beri yaptığımız bir faaliyet. Ama biz bunu sadece belirli camilerimizde olmaktan çıkarıp, tüm camilerimize yaymak istiyoruz. Yani her camimiz zaman zaman 3-5 camimiz bir araya gelerek sırayla bir gün birinde diğer gün öbüründe olmak şeklinde olabilir ama her camide Sabah Namazı Buluşmalarını gerçekleştirmek istiyoruz. Virtlerle, Tövbe-i İstiğfarlarla, dualarla, sohbetlerle de Sabah Namazı Buluşmalarının neşelenmesini, muhabbet meclisine dönüşmesini arzu ediyoruz. Şu ana kadar gittiğim yerlerde hakikaten şahit olduğum kadarı ile camilerimizde kaynaşma, buluşma hem de Sabah Namazına yeni cemaatler kazandırma noktasında bir işlev gördüğünü düşünüyorum. Özellikle cemaatimizden isteğimiz ise çocuklarını bu sabah buluşmalarına getirmeleri ve camilerdeki muhabbete alışmalarını sağlamalarıdır? dedi.

 

MİHRAP TAKVİMİ BAŞLADI

Mihrap Takvimi uygulamasını da camilerde faaliyete geçirdiklerini ifade eden Kazım Güzel, bu uygulama ile vatandaşların Akşam namazının farzına daha rahat yetişmelerini sağlamayı amaçladıklarını belirterek, ?Camilerimizde Mihrap Takvimi uygulamasını başlattık. Bu şu demek; Diyanet Takvimimizin o gün ki yaprağının Akşam Ezanı okunduktan sokra okunması. Böylece farza yetişemeyen kardeşlerimizin daha rahat farza yetişebilir hale gelmelerini düşünüyoruz. Bunu farklı şekilde değerlendirmek isteyen kardeşlerimize de fırsat veriyoruz. ?Benim cemaatim falan zaman daha iyi geliyor, ben bunu o zaman değerlendirmek istiyorum´ diyebiliyor. Ama biz bunu özellikle Akşam Namazı öncesi okunmasının daha iyi olacağını düşünüyoruz. Mihrap takvimi okunmasa bile biraz beklemeleri konusunda arkadaşlarımızı uyardık? şeklinde konuştu.

 

İMAMLARDA EĞİTİLİYOR

Eğitimlerin sadece vatandaşlara yönelik yapılmadığını aynı zamanda imamların da çeşitli guruplara ayrılarak tefsir okuduklarını belirten Kazım Güzel, ?Köy gezilerimiz devam edecek. Köylerde camilerimizde namazlarımızı kılıyoruz ve ardından sohbet ediyoruz. Oradan çıkıp kahvehanelerimizi ziyaret ediyoruz. Onlarla hasbıhal ediyoruz. Soru sorarlarsa, sohbet muhabbet ortamı oluşturuyoruz. Oradan çıkınca da imamlarımız ile tefsir dersi yapıyoruz. Biliyorsunuz tüm imamlarımızı ve Kur´an kursu hocalarımızı sekizer, onar kişilik guruplara ayırdık. Ayda 100 Ayet, haftada 25 Ayet tefsir okuyorlar. Tefsir derslerine de biz katılmış oluyoruz. Böylece hem okuyan hem de anlayıp okutan bir hoca profili oluşturma gayretinde oluyoruz? diye konuştu.

 

GENÇLER ÖDÜLLERİNİ OSB CAMİİNDE ALACAK

?Hadi çocuklar camilere koşalım, namazda buluşalım?projesine birçok genç ve çocuğun katıldığını ifade eden Kazım Güzel, final programını OSB Camii´nde yapacaklarını belirterek, ?Sömestr tatilinde gençlere yönelik uygulanan ?Hadi çocuklar camilere koşalım, namazda buluşalım´ projesi kapsamında her ne kadar bize gelen bin 650 kişi var.Ama ben bundan daha fazla olduğu kanaatindeyim. Bu rakamların tamamında 2-3 binleri bulacağını düşünüyorum. Bu camiye koşan yavrularımızın birinci, ikinci ve üçüncülerini Pazar günü OSB Camii´nde toplayacağız. Hem onlarla orada buluşup hediyelerini takdim edeceğiz hem de orada bir program yapıp tüm çocuklarla beraber ailelerini, halkımızı ve din görevlilerimizi camimizde buluşturacağız. Bunun yanında ikramlarımız da olacak? ifadelerini kullandı.

 

ŞEHİTLER İÇİN OKUNAN HATİMLERİN DUASI YAPILACAK

OSB Camii´nde yapılacak olan programda, okunan hatimlerin tüm Müslüman coğrafyasında ve Doğu-Güneydoğu´da şehit olan güvenlik güçleri için duasının yapılacağını ifade eden Kazım Güzel, ?İnşallah OSB Camii´nde yapılacak olan programın içerisinde çok önemsediğimi bir şey daha olacak. Gerek Doğu ve Güneydoğu´da Şehit olan güvenlik güçlerimiz, gerek Bayırbucak´ta ve dünya coğrafyasının her bucağında şehit olan Müslüman kardeşlerimizin hepsinin ruhu için okunan hatimlerin duası da orada bizzat yapılacak. İnşallah hepsini rahmetle anmış olacağız? açıklamalarında bulundu.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19