www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Minibüsçüler davayı kazandı

Minibüsçüler davayı kazandı

İnegöl ile Cerrah arası servis taşımacılığı yapan 161 nolu minibüsçüler güzergâh izin belgesi ve ruhsat olmadığı için araçları trafikten men edilmişti. Kooperatif üyeleri, açtıkları dava sonucu mahkemeyi kazanarak yeniden çalışmaya başladılar.

Geçtiğimiz günlerde tekrar çalışmaya başlayan minibüslere UKOME tarafından müdahale edilerek çalışmaları durduruldu. Ancak yapılan görüşmeler neticesinde minibüsler tekrar çalışmaya başladı.

2 yıl önce İnegöl ile Cerrah arası servis taşımacılığı yapan 161 nolu minibüsçüler güzergâh izin belgesi ve ruhsat olmadığı için araçları trafikten men edilince eylem başlatmışlardı. Ancak tüm eylemlere rağmen minibüslerin çalışmasına izin verilmemişti. Bunun üzerine 161 nolu minibüsçüler kooperatifi durumu mahkemeye taşıdı. 2 yıldır süren mahkeme süresinde mahkeme minibüsçüleri haklı bularak tekrar çalışmalarına izin verdi. Kararı alan kooperatif üyeleri durumu UKOME´ye götürdü. İşlemler devam ederken bazı minibüsler çalışmaya başladı. Fakat UKOME duruma el atarak çalışan minibüsleri durdurdu. Yapılan görüşmeler neticesinde şuanda 2 minibüs ruhsatları alarak çalışmaya başladı. Diğer 3 minibüs sahipleri de verilen şartları yerine getirerek ruhsatlarını alacak. Konuyla ilgili açıklama yapan 161 nolu minibüsçüler kooperatifi başkanı Raşit Karaman şunları söyledi;? Mahkeme süreci 2 yıl sürdü bitti ve başkanımızda çalışmamız için gereken evrakları imzaladı başladık. Hem İNULAŞ firması çalışıyor hemde biz çalışıyoruz. Fiyatlarımız biraz farklı Öğrenci fiyatlarımız 1 lira 50 kuruş, Tam fiyatı ise 2 lira 50 kuruş. Toplam 5 araç var şuanda 2 aracımız çalışıyor ruhsatlarını aldı, diğer araçlarımızda ruhsatlarını aldıktan sonra çalışmaya başlayacak.  Mahkeme süreci bitti ve sonuçlandı.? İfadelerini kullandı

Haber Merkezi



  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,89% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2433,75% 0,06
  • Ç. ALTIN

    4017,93% -1,36