www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

?Minik sporcularla gurur duyuyoruz?

?Minik sporcularla gurur duyuyoruz?

Belediye Başkanı Alper Taban, Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından Rize´de düzenlenen Türkiye Şampiyonasında başarılı olan İnegöl Belediyespor´lu sporcularla gurur duyduğunu söyledi.

02-03 Mart tarihleri arasında Rize´de gerçekleştirilen Spor Tırmanış Küçükler-Gençler Türkiye Şampiyonasına İnegöl Belediyesporlu sporcular küçükler kategorisinde katılım gösterdi. Zirvede yer almak için rakipleriyle kıyasıya mücadele eden Belediyesporlu minik dağcılar sıralamada ön basamaklarda kendilerine yer buldular.

Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Tırmanma Duvarında gerçekleştirilen yarışlarda kategorilerine göre Küçük kızlar E kategorisinde Ayşenur Şen 1´inci, Küçük erkekler D kategorisinde Sefa Yaman 5´inci, küçük kızlar D kategorisinde Öykünur Örtün 6´ncı, küçük erkekler C kategorisinde ise Onur Süngü 6´ncı olma başarısı gösterdi.

?Spor tırmanışta doğru yoldayız?

Rize´de alınan başarılı sonuçlar hakkında açıklama yapan Başkan Taban, ?Spor tırmanış sporunun Belediyespor bünyesinde her geçen gün daha da gelişim gösteriyor. Minik sporcularımızın elde ettikleri başarılar bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Milli Takım alt yapısına seçilme başarı gösteren minik dağcılarımızın Spor Tırmanış Küçükler ve Gençler Boulder Türkiye Şampiyonasının hem 1. hem de 2. ayağında el ettikleri başarılı sonuçlar doğru yolda olduğumuzu bizlere göstermektedir. Geçen hafta Bursa´da yapılan okul sporları yarışmasında okullarını temsilen yarışlara katılan spor tırmanış sporcularımızın 12 madalya ile İnegöl dönmeleri bizleri ziyadesiyle mutlu etmişti. Son olarak Rize´de düzenlenen Spor Tırmanış Küçükler-Gençler Türkiye Şampiyonasında elde edilen dereceler bizlerin doğru yolda olduğunu bir kez daha gösterdi. Küçük sporcularımızın bu başarılarının artarak devam etmesi en büyük dileğimiz? diye konuştu.

?Çocuklarımıza önem vermeliyiz?

Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza çok önem verdiklerini ifade eden Taban, ?Genç dimağlarımızın zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerini istiyoruz. İçinde bulunduğumuz süreçte bunun çok daha önem kazandığının farkındayız. Dolayısıyla onların sporla iştigal etmeleri ve bu alanda gelişmeleri noktasında elimizden gelen tüm gayreti göstermeye çalışıyoruz. Gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki onlar için yaptıklarımız az bile. Daha fazlasını hak ediyorlar. Geleceğimizin teminatı onlar? açıklamasında bulundu.

Tırmanış Eğitimleri Sürüyor

Başkan Taban, spor tırmanış çocuk eğitimlerinin TDF spor tırmanış Antrenörü Bülent Aktaş eğitmenliğinde İnegöl Belediye Spor Salonunda her Perşembe akşamı ile Cumartesi tüm gün devam ettiğini de hatırlatarak; ?Çocukların içgüdüsel bir yeteneği olan tırmanış, küçük yaşta başlandığında fiziksel ve zihinsel olumlu etkileri çocuklar üzerinde gözlemlenmiştir. Tüm kas yapısını çalıştıran bu spor dalı çocukların zorluklar karşısında hızlı karar verme yeteneğini geliştirip özgüvenini güçlendirmektedir. Hayata karşılaşacakları korkulara karşı sağlam dengede kalabilirler. Çocukların gelişiminde faydalı olan bu ekstrem spor İlk kez Türkiye´de çocuk spor tırmanış eğitimi olarak İnegöl de başlamış ve ücretsiz olarak eğitim verilmeye devam etmektedir. Tüm çocuklarımızı belediyemizin sağladığı bu imkandan, bu spordan faydalanmaya bekliyoruz? diye konuştu.

 Haber ve Fotoğraf:Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29