www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

MİNİK YÜREKLER YASTA

MİNİK YÜREKLER YASTA

Soma’da yaşanan maden faciası sonrası, Vehbi Koç İlkokulu 1’inci sınıf öğrencileri de Türk milletinin yasına ortak oldu. Öğrenciler dün siyah kurdele takarak ders işledi.

Manisa’nın Soma İlçesinde yaşanan maden faciası tüm Türkiye’yi yasa boğarken, İnegöl’de kendileri küçük ancak yürekleri büyük öğrenciler de Türk milletinin bu yasına ortak oldu. Belki yaşları yaşananları anlayacak kadar büyük değildi, ancak dün gösterdikleri duyarlılık yüreklerinin ne kadar büyük olduğunu ortaya koydu.

KALBİMİZ SOMA’DA ATIYOR

Vehbi Koç İlkokulu 1-J sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Ahmet Tunç ile birlikte dün Soma’da hayatını kaybeden 238 maden işçisinin yasını tuttu. Öğrenciler sabah sınıflarının girişinde bulunan panoya büyük siyah bir kurdele asıp altına da “Yastayız. Kalbimiz Soma’da atıyor. Kalbimiz yerin derinliklerinde, başımız sağ olsun. Acınız acımızdır” yazılı afiş astı. Afişte bir maden işçisinin fotoğrafına da yer verildi.

DERSLERE SİYAH KURDELE İLE GİRDİLER

Öğrenciler bununla da kalmayıp, gün boyu tüm derslere yakalarına astıkları siyah kurdele ile girdiler. Öğretmenleri Ahmet Tunç’tan yaşananları dinleyen öğrenciler, sayıları belki de binleri bulan çocukların babasız kaldığını öğrenince, üzüntülerini gizleyemedi.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19