MİNİK ESMA YARDIM BEKLİYOR

MİNİK ESMA YARDIM BEKLİYOR

5 ayda 5 kez beyin ameliyatı geçiren ve geçirdiği ameliyatlar sonucunda konuşma ve yürüme yetisini geçici olarak kaybeden 5 yaşındaki Esma, ailesinin imkânsızlıkları nedeniyle hayırseverlerden yardım bekliyor.

 

5 yaşındaki küçük Esma Akay`ın beyninde 1,5 yıl önce tümör tespit edildi. İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavisine başlanan çocuğa 5 ayda ikişer kez tümör ve beyin kanaması, bir defa da kafasına şant takılmasından dolayı 5 cerrahi operasyon uygulandı. Küçük Esma'nın babası Süleyman Akay, kızının tedavisinin daha iyi ilerlemesi için İnegöl'de mobilyacı olarak çalıştığı işyerinden ayrıldı. Aile, yaklaşık bir yıl önce İstanbul'da bir yardım vakfının tahsis ettiği eve yerleşti. Ameliyatlardan sonra bir yıl konuşamayan ve yürüyemeyen çocuk, ailesinin desteğiyle hafifçe sendeleyerek adım atabiliyor.

YÜZDE 80 ÖZÜRLÜ OLDU

Baba Süleyman Akay, tek çocuğu Esma`nın 5 ayda ciddi operasyonlar geçirdiğini belirterek, tümörün omuriliğe yayıldığını ve bu nedenle yürüme güçlüğü çektiğini anlattı. Kemoterapinin ardından ilaç tedavisine başlandığı bilgisini veren Akay, Şu anda beklemedeyiz. Evimiz İnegöl'de ama 1,5 senedir evimizde kalamıyoruz. Sürekli hastanedeyiz. İstanbul'a mecburen göç ettik. Çalışamıyoruz da. Şuan biraz rahatız, ondan önce sürekli hastaneye yatışlarımız vardı. Kan değerleri sürekli düşüyor. Trombosit, kırmızı kan lazım oluyor. Ateşi çıkıyor, fenalaşıyor. Mecbur hastaneye geri gidiyorsun. Gittiğimiz zaman eşim içeride bekliyor. Mecbur biz kapıdayız, kan lazım olduğunda ona koşmak, ihtiyaçları karşılamak için.'Esma yürüyemiyor ve konuşamıyor' diye raporu yüksek çıktı. Yüzde 80 özürlü raporu var” dedi.

2015 BAŞINDA SIRA ALDIM, 2016'YA GÜN VERDİLER

Akay, tedavi sürecinde bazı sıkıntılar yaşadıklarını ifade etti. Özellikle MR çektirmede zorlandıklarını aktaran Akay, Devlet Hastanesi'nde çektiremiyorsun. Gün veriyorlar. Kanser hastası olduğu için bir an önce çekilip sonuçlarına bakılması lazım. Dışarıda çektirdiğimiz zaman hastaneyle karşılaştırıldığında problem oluyor. Bu sene başında sıra aldım, 2016`ya gün verdiler” şeklinde konuştu.

DESTEK HAYAT KURTARABİLİR

Kanser hastalarına MR gibi konularda öncelik tanınmasını isteyen ve şimdiye kadar resmi hastaneler dışında 3 kez MR çektirdiklerini kaydeden Akay, Yetkililerden bir nebze de olsa yardım bekliyoruz. Biraz maddi sıkıntılarımız var. Sıkıntılarımızı hallettik mi yeter. Doktorların söylediği ‘Bu hastalıkta ümit yok' ama canı veren Allah, alacak olan da tek o. Esma, hiç konuşamıyordu, sadece bakıyordu, yürüyemiyordu. Şimdi bizim desteğimizle küçük de olsa adım atabiliyor” dedi.

 

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07