www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Miniklere Gölge Oyunu Sürprizi

Miniklere Gölge Oyunu Sürprizi

İnegöl Belediyesi'nin Mart ayı kültür etkinlikleri kapsamında düzenlediği Karagöz Gölge Oyunu bu sezonun son oyunuyla Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi'nde çocuklarla buluştu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Müzeler Şube Müdürlüğü'nün katkılarıyla Kasım ayı itibariyle her ay iki kez İnegöl halkıyla buluşan Karagöz Gölge Oyunu sahnelenen oyunla gösterilerine ara verdi.

 HEM EĞLENDİREN HEM DE DÜŞÜNDÜREN BİR SANAT

Konuyla ilgili konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban; Bursa Büyükşehir Belediyesi Müzeler Şube Müdürlüğümüzün desteğiyle Karagöz Gölge Oyunu'nu Kasım ayından itibaren çeşitli periyotlarla çocuklarımızla buluşturduk. Gölge oyunu kültürümüzün önemli bir parçası ve bu kültürümüzü çocuklarımızın da tanıyıp, bilmesini istiyoruz. Karagöz gölge oyunu insanları hem eğlendiren hem de düşündüren bir sanattır. Kültür etkinliklerimizde bu tarz geleneksel sanatlara da yer vererek çocuklarımızın bu konuda bilgi sahibi olmalarını arzuluyoruz” dedi.

 EKİP 2 KEZ İNEGÖLLÜLERLE BULUŞTU

Taban konuşmasının devamında; Müzeler Şube Müdürlüğümüzden gelen ekibimiz 5 ay boyunca ayda iki defa halkımızla buluştu. Bu oyunla da sezona ara verecekler. Kendilerine şehrimizde sahneledikleri oyunlar için teşekkürlerimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

 ETKİNLİKLER SÜRECEK

Bu tür eğitici aktivitelerle çocukların hem sosyalleşmesine hem de kültürümüzü tanımasına katkı sağlamaya çalıştıklarını belirten Taban, benzer etkinliklerin süreceğini de sözlerine ekledi.

 HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9095,16%0,17
  • DOLAR

    32,37% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2324,68% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3915,37% 1,87